Олга Томовић: Kомплекс Мале вредности – пропаст протеста 1 од 5 милиона

Поделите:

Kод Срба и осталих мањих народа у Европи, раширен је осећај моћне историјске предодрђености на велика дела и исправљање круцијалних светскиих неправди. Kреће све ваљда од оне библијске о Давиду и Голијату. Србима је голијат свако ко је броји више од десет милипна у самој држави (без дијаспоре), а то је мнооого. Са нама од истог комплекста болују и остале балканске државице, које некада беху у саставу једне велике Југославије, а која је са правом стајала као величина не само на Балкану и у Европи, већ и у свету.

Мали људи, као и мали народи, бучнији су и кочопернији од великих, јер се једино тако истичу у мору истих. Скренућу на геополитику и стратешку важност Србије. Било некада. Сада су све државе од сведског значаја већ позициониране на Балкану, а дубоко су забраздиле и у српско устројство, привреду и врше огроман утицај на владу (тиха окупација). Нама Србима остало је да се бусамо у прса јуначка и да на томе остане, јер нам друго нити дају, нити ми знамо шта би даље од бусања са оних 6 руских авиона и неколико хиљада војника.

Стога, наше вођице користе најјаче микрофоне када се са високих говорница обраћају, а чујемо их само ми, сиротиња раја и на нама једино могу да истресу вишак тестостерона (остао им од јуначких предака из Црне Горе, Лике, Баније, Kордуна, а тамо се гласно говори и дан данас).

Малецни Синиша убеђује неког негде да смо се винули у небо, економски процветали, да грабимо напред дијаграмски на горе. Он црта и лаје, а раја ћути и слуша. Бели свет не занима ко је нама чувар касе и шта ће са касом да чини, докле год је влада у подгузју свих великих сила које путем налете.

Велможа и кабадахије, архаизми из јуначких пасама када смо у хајдуке бежали и од оваквих се партизански борили. Kабадахије продају национална добра, продају наше воде, наше руднике, продају нас као робље свима који имају да им плате. И ништа. Свикла раја на бич, корбач и грубу реч, утеху налази у рујном вину, пиву, лошем ТВ програм и јефтиној копији средновековне части. Они најтеже погођени клањају се по подногрејаним храмовима и плаћају представницима свевишњег да им посредују код олакшања пролаза у боље сутра. Kабадахије постадоше норматив за успешног српског бизнисмена.

И шта сад, сада нам остаје само да галамимо из наших ћошкова и дижемо буку, једино то нам дозвољавају (пас који лаје не уједа), једино то смо спремни да урадимо, јер се плашимо горег, јер немамо више ни снаге, ни младости, ни идеја, ни висине, ни оруђа (говњиве мотке давно смо стерилисали у академски разводњеним полемикама).
Протести народа, који су у почетном заносу обећавали, утишало је урлање Велможино – Добро вам је, толико вам је добро да сте размажена стока која не зна шта је добро!
Остало нам је да и на ово само да климамо главама на све стране и ужасавамо се тихо и одстојанствено. У том момету прелома, није било никога ко би преломио, “опозиција” је одиграла последњи плес са позицијом, танго, познати кораци, познати партнери, иста музика…

Олга Томовић за Видовдан

Поделите:

2 Коментари

  1. Иако су сакривали символику “покрета”, видело се да је плаво/жуто, дакле еврејштина. Символика је њима битна, ритуали, датуми, поклапање на њихове религиозне датуме, а то помаже да се исчитају режисери и сценаристи “покрета”.

  2. SARKAZAM!

    Akademiče Teodoroviću, opozicija nije uspela da nađe strategiju za slamanje režima Vučića. I ne može da ga nađe. Da li Vi gledate TV Pink, Happy i dr.? Protiv onakvog vrtoglavog porasta konomije i standarda, svakih deset dana se pušta u saobraćaj po jedan autoput, penzije i plate veće no ikad, puštene 180 fabrika i više u proizvodnju, kriminal, šlihteraj, nepotizam, klimoglavstvo i poltronizam, kupovine diploma i plagijati su iskorenjeni, prijateljstvo sa drugim zemljama cveta. Sa ovakvim “rezultatima” ko ima hrabrosti da ruši takvog blagodetnog režima. Svi ove dobrote u zemlji, već vide osim Vas, a da li je baš tako? Prosudiće svi!

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here