Олга Томовић: Пинк – четврт века јахања по српским мозговима

Поделите:

Слави пинковита маса двадесет и пет година од како испира српске мозгове и од њих формира млохаву сиву масу, подобну за манипулацију. По ко зна који пут власник Пинка на својој телевизији убеђује масе да је гомила његових програма алтернатвног типа, да га има за свима, да је о суштински добар момак, успешан бизнисмен који је кренуо са ништа пара, али паметно радио И створио империју. Да ли И вас ова прича асоцира на ону тужну :”Наш Марко је почео тако што је носио гајбице…”
Седи човек и сат времена објашњава како да вам пинк дрога зађе у све поре организма дирктно преко мобилног телефона, у вену и по цео дан и ноћ. Да случајно не останете без омиљене вам дроге док радите или идете тамо где и цар иде пешке. Ево, опет се лепо изражавам. Убија ме култура и немогућност да ствари назовем онаквима каве јесу. Да ово не пишу моји прсти вероватно би овде писало нешто овако: “Она наркоманчина тупи сат времена о неким будалаштинама, пере се, оће да му говна миришу…И миришу онима који су се дебело навукли на његове дроге…” Наравно, ја не мог овако да говорим, па настављам у свом стилу и са пуно сарказма.
Слушам дотичног како прича о Луј Витон коферима и Јиммy Шу ципелицама (пардон за спелинг) и девјчицама И кастинзима. Kога то занима, коме треба његово мишљење о небитном, када нема небитније ствари од Пинка, и нема битније ствари од онога што нам је Пинк направио од целокупног концепта и стила живота (културу и да не спомињем).
Урушитељ српске културе и даље седи на свом трону. Жексовизија сваке сезоне нуди нову гротеску, Пинк стајлиг шири се као зараза и идеје, или бахато наметање неморалности И илузија, запоседа све аспекте друштвеног живота. На пример, не постоји дете које није чуло за Жекса, или није (под утицајем кампање) пожелело у једном тренутку да буде у лудници његових ријалитија или макар да постане Пинкова звездица. Али насупрот овоме, ретко ћете срести дете које зна ко жели да буде нови српски Руђер Бошковић… Певуше дечица хитове певаљки и нарикача, ретко које рецитује чика Јову Змаја или Ршумовића… За Жексова (не)дела чула је цела нација од колевке, па до гроба. Мозгови су до те мере испрани да више не рзликују квалитет од шунда.
Говна су одавно испливала на површину, праве журке, славе победу и смрде. Оно што ваља потопили су и уваљали у муљ, да се не разликује од околине, да се не види и не чује, да ћути у ћошку и чека да оде из државе која га више не жели.
Устоличени режисер српске (не)културе, комфорно се усталио у сваком режиму. Подржава победника, убија наду добрим дрогама за успављивање сећања, ослања се на базичне инстинкте народа И удара ниско. Он уме И зна, он се сналази И кад не зна. Њему се може. Од малог Мириног И “Јул је кул!”, до телевизијског магната. Мало ли је?!
Писала сам прошле године о разлозима због који би дотични требао да одговара пред Богом и законом, образложила разлоге таксативно. Људи се сложили, подигла се нека прашиница… И ником ништа. Сада када а гледам онако опуштеног у својој мегаломанији , поново се подсећам да он може, јер добија од државе, а држава добија од нас. И може, јер добија директно од оних који не могу без хероинске зависности од глупости.
Да закључим овогодишњи ламент над новом сезоном бљувотина Пинкове тлевизијске умоболије – сачувај Боже и дај нам памети да сами себи лупимо шамар и отрезнимо се, јер доста је било!

Олга Томовић за Видовдан

Поделите:

4 Коментари

  1. ŠTA ĆE NAM ŠKOLOVANI, SAMO SU GUBILI VREME?

    Autonomija Beogradskog univerziteta je ukinuo vlasnik Srbije, gospođa Bogdanović, jer on sve podređuje svojim svrsishodnim željama i namenama. Šta će njemu univerzitet sa autonomijom kada je okružen sa naučnim kadrovima sa doktoratima plagijatima i sa kupljenim i potkupljenim diplomama, a nisu malo: S. Mali, N. Stefanović, Jorgobanka Tabaković, sve doktori iz njegovog miljea, te Toma Nikolić,vazduplohovni Z. Babić, ministar Đorđević, veliki pečenjar Grčić. Umesto vlasnik Srbije da pokrene pitanje poništenja nakaradnih i pokradenih doktorata, kao svojevremeno najbolji student prava, on je, o valjanosti doktorata Siniše Malog, rekao da je “to najgluplja stvar koju sam čuo“, a danas je saopštio “Siniša Mali ne mora da ima diplomu, može biti ministar i sa osnovnom školom“, i onda šta će mu samostalnost univerziteta kad može on da bude i bog i batina. Dobro bi bilo da on, kako ne bi gubili ljudi vremena za završavanje škola i fakultete, određuje i izdaje diplome po svom viskointelegentnom nahođenju. Za to vreme, što bi gubili po školama, napravili bi političku karijeru, a šta ga briga za razvoj države i privrede, ali zato prošle godine 50.000 mladih stručnih, radnih i potkovanih znanjem otišlo iz zemlje. Pitam gazdu Srbije, kako misli da, bez kadrova, stigne Zapadnu Evropu po proizvodnji, plati i standardu, kada zemlja ostaje bez najstručnijih kadrova. Šta će nam kadrovi koji ne znaju ni diplomu da kupe ili dobiju plagiranim saznanjima, a ne znanjem. Nemački ministar i Rumunski premijer, pre par godina, izgubili su funkcije i doktorate, kada se saznalo da su plagijati. Kod nas oni bi učvrstili još više poziciju. Napredak napredni i jahanje po srpskim mozgovima.

  2. je izrastao, dok je Srbija urusavala.Svi oni koji su postali “uspesni” i “ostvareni” u poslednjih 30 godina treba da budu lustrirani, oduzeta im imovina, zabranjeno ucesce u politickom i javnom zivotu i rad u drzavnim institucijama (time bi se pojavilo mnostvo, toliko nam drage, “jeftina, a obrazovane radne snage” za privatnike!

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here