Олга Томовић: Теразијско канапче

Поделите:

И не заклапају уста. Власт вришти од страха, а само један конопац. Вешају и њих и њихове потомке и њихове претке и прете и скроз су антидржавни елементи. Да ли једна вешела, махом постављена на оно место ге се вешају они за пример осталима, могу да покрену оволику лавину пљувања по народу, а да нису ту постављена баш у намери да се опљуну шаке нерадничке и протести који добијају на интензитету.

“Немоје људи све у мој бунар!”, завапи један сељак у култном филму где се Топаловићи упињу се отарасе леша, онако без савести и свести о убиству, само у страху од откривања. Па Топаловићи, давно сте откривени. Вешала су симбол линча, али у неким случајевима, као на пример у случају вешања нацистичких вођа 1946, после процеса у Нинбергу. Вешала су одарана баш због симболике, због понижења оних који су понижавали и требили народе као буве, не само туђе већ и своје.

Не доказанао (али транспарентно), вешала на Теразијама поставио је неко од заблуделих вероватно за мале паре, али са огромни учинком на гласачку несвест, ударајући директно у закржљали орган који беше на месту мозга, а сада служи за страховање од немира и промена.

Сећам се свих протеста од 91. Беше много мучније. Сећам се помињања мајки у оном контексту, сећам се претњи ових уплашених, онима који се нису плашили. Сећам се ликвидација новинара који се усудише да пишу о полуистини, јер истину нико није смео ни да сања. Сећам се велможиних изјава, не заборављам да је и тада био део власти, оне радикалне, оне која је скупљала добровољце са кокардама да бране “Србље” по Хрватској и Босни, а враћали су се камионима пуним покрадене робе из празних кућа. Неко нема памћење златне рибице и не реагује на испираче мозга.
А онда оволики страх од једног конпца, фигуративно, можда мало претенциозно са ваше стране. Одједном беле рукавице, љубав, просперитет и мир у свету. Вук длаку мења, али чуд…

Не верујем вам господо Топаловићи, мој бунар је пун лешева убијених нада.

Олга Томовић

ВИДОВДАН

Поделите:

3 Коментари

  1. Госпођо, и ви се правите невешти, и сви играте прљаво, јер сам и ја видео и прошао за ових 30-так година, много тога. То где се њихало ово “канапче”, и којег су се као уплашили ови тренутни кулови, пре седамдесет и нешто година су били замакнути неки Српски родољуби од стране неких нациста. А сад и ти, и ови што су се као уплашили, и они што им је то све као неко зезање, лепо сте их посетили и лепо им одајете почаст. Онако, сви сте у комплету.

  2. Nekada ,dok je u Srbiji jos bilo muskoga ponosa (koji je po odavno na mnoge nacine srozan a pogotovu sa vladavinog mudrijega od Solomona, velikoga-velikoga Vozda Aleksandra,i njegovih satrapa koji ustanovise obicaje Parada i zakone de od muskoga stvorise gorega stvora od crnoga djavola),nas bi muskarac (na gundjanje bliznjega da mu smeta,fali ovo ili ono )rekao bi “Rdjavome k…. i dlake smetaju”,.Sta se cuditi da ovi upisanci toliko histerisu i vriste,Srbiju prevrnuse da pronadju zlocinca sa vesalima ,Nije vazno koji je simbol u rukama protestanta,da su im mete,slika vojnog aviona ili kamiona sa fekalijama za njih je to veca opasnost za njihove zivote nego od dragog im Haradinaja,Tacija i drugih,koje titularisu kao predsenike ,premijere nepriznate drzave Kosovo i sa njima ravnopravno razgovaraju,.Cuj k… nije drzava a jesu legitimni vladari,jer da za njih nisu nebi se sa njima sastajali niti bi ih nikada i igde spomenuli,kao sto ih svakodnevno u svim medijima nazivaju niti bi postojala ikakva Srpska lista u nelegtimnoj drzavi i skupstini.Ovako narod se polako navikava na titulisanje i uvazavanje tih zlikovaca na koje kao vriste zbog uvodjenja taksi,otimanje Trepce,Gazivoda,ljutnju na EU i Ameriku sto im ne staju na put ,da bi na kraju ovome namucenome i sludjenom narodu rekli”Eto mi se borismo kolko mogosmo,ali ceo svet protiv nas se urotio,djao ih odneo necemo da nam deca ginu,bolje je po nas u Srbiji a i preostale Srbe na Kosovu da im ga predamo a sa time ce mo ocuvati svetski mir pa eto tu i Nobelove nagrade nasamu dragomu Vozdu i njegovom saborcu Taciju”.Tako razmisljaju protestant Vozd i njegovi saborci pa tako i rade,docim ovi drugi protestanti (oni koji vode sadasnje proteste)isto to hoce samo na malo drugaciji nacin .Poznati su oni meni i sva njihova “velikaosrpska dela i zalaganja).,Sve su to isto stenci ispod jedne kuje,ali razliciti karaktera kako to i kod zivotinja biva.Nema ni u jednima ni S od Srpstva,sve izrod do izroda,.Evo Vozd je krenuo u obradu napacenoga naroda za verovatno skore izbore uz nepregledne planine laznih obecanja od bojlitku koji samo sto nije nastupio”Samo me vi izaberite,sreca vas ceka sa ili bez Kosova,.Moze i bez jer ce pre stici.”Pravim ,cestitim i rodoljubivim Srbima nije dopusteno da pridju politickoj sceni i ne vidim koja bi ih sila organizovala i podrzala,tesko bi i Putin to hteo da se petlja u to a nedao Bog da bi to sa Zapada doslo.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here