Ona je otvorila svingerajsku izložbu i nikad nije napisala tekst u koji veruje ALI ZATO BRANI VLADIKU MAKSIMA od patrijarha!

Podelite:

Novinarka Dragana Nikoletić je nedavno osula paljbu u NIN-u po vrhu SPC, pre svega Sinodu i patrijarhu, zato što se mešaju u upravu svog Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta.

Tekst je u celosti preneo Đilasov sajt Direktno, koji radi dirigovano po instrukcijama Mlađana Đorđevića, kome nije strano da rovari po crkvi i koji je pod maskom patriotizma već naneo nepopravljivu štetu Crkvi gurajući Artemija i kosovske kaluđere u raskol, dok je bio savetnik predsednika Tadića.

Tekst se u suštini može svesti na glupu postavku da patrijarh i vrh Srpske crkve narušavaju sekularnost države zato što kontrolišu rad svog Bogoslovskog fakulteta koji je u sklopu Univerziteta u Beogradu a na kome se školuju budući kadrovi crkve.

Otprilike kao kada biste roditeljima branili da brinu o svojoj deci jer to narušava njihovu slobodu. To je logika komesara neokolonijalnog imperijalizma.

Autošovinistima je SPC trn u oku. Nije njih previše briga za relacije u samoj crkvi, za odnose između episkopa, i za obrazovanje budućeg sveštenstva. Oni zapravo na sukobu, koji na žalost postoji unutar SPC, gledaju da proguraju svoju anticrkvenu i antisrpsku ideologiju.

Tako je autorka ovog glupog teksta u NIN-u svojevremeno pisala za Vajs kako je otvorila izložbu u beogradskom svingerskom klubu i kako je to bilo nezaboravno.

 

Zaista je ponižavajuće i za čitaoce a pre svega za poručioce ovoga, za vladiku Maksima & drugare, “apologetskog” teksta, da ih brani ovakva “moralna gromada” kakva je Dragana Nikoletić.

Da li ima pravo da arbitrira u problemima školovanja budućih sveštenika: lezbejka, svingerka i sl.? Naravno da imaju pravo na svoje mišljenje ali kako zamišljaju da će svojim “autoritetom” uticati na crkvu ili vernike?

Po čemu je gej premijerka nepoželjna, a gej rektorka i novinarka svingerka čestite žene? Ili zašto dvostruki aršini? Kada na državnom prijemu novinari fotografišu patrijarha sa premijerkom Brnabić onda u istim tim krugovima to izaziva gnušanje i osudu, ali kada gej rektorka napada Sinod, to nailazi na odobravanje.

Ipak, postoji jedna “neznatna” razlika, premijerka Brnabić se ne bavi problemima crkve niti Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta, iako su njene ingerencije daleko iznad rektorkinih.

U svakom slučaju hrišćanin ne viri kroz ključaonicu niti gleda ko šta privatno radi, ali kada takve osobe napadaju crkvu i traže da se crkva upodobi njihovom etosu, a pri tom podržavaju one koji se “bore za slobodu u crkvi’ – dužnost je svakog hrišćanina da ih izobliči.

Tim pre što ova “moralna gromada” od novinarke, po svom ličnom priznanju tvrdi da nikad nije napisala tekst u koji veruje.

Dakle, poručen tekst koji bi trebao da opravda štetno delovanje pojedinih profesora i vladika na Bogoslovskom fakultetu, a pritom opljuje Sinod i patrijarha,  piše za njih svingerka koja tvrdi da ne veruje u ono što piše. Bravo!

 

 

Podelite:

1 komentar

  1. “Autošovinisti” je preblaga reč za ovu bulumentu sastavljenu od ološa skupljenog s koca i konopca, od zla oca i gore majke. Ta neotesana bagra, drska, bezobrazna, nevaspitana, sastavljena pre svega od primeraka bez trunke elementarnog vaspitanja, zadojena suludom mržnjom prema svima koji nisu kao oni, potpuno ispražnjenog duha od bili kakvih moralnih vrednosti, gadnih izopačenih čula i potreba… treba li još navoditi…? Ta rulja čega god se dotakne, ona to zagadi, zasmrdi, opogani. Pošto za njih ne postoji ništa sveto, ni Bog, ni sveci, ni majka, ni otac, ni deca rođena, ni Otadžbina, ni učitelji, ni Crkva, ni sveštenici, … ni mrtvi predaci…, tim bezbožnicima i antihristima je teško naći pravo ime, takve utvare se retko nađu u Vaseljeni. Možda bim najviše pristajao naziv – srbožderi.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here