Остоја Војиновић: Када се Енглези ”праве већим Енглезима”

Поделите:

Последњих година постајемо сведоци како врли ”демократски Запад” почиње све више да личи на једну смрдљиву мочвару из које једне истакнуте и важне жабе крекећу јаче једни од других.У данима иза нас највише се чује Борис Џонсон, шеф дипломатије Велике Британије који нам саопшти како “Русија користи Светско првенство у фудбалу као пи-ар потез у стилу Хитлера и Олимпијских игара 1936. године.”

Поменута изјава показује тотални губитак дипломатског компаса и, мало је рећи, није достојна шефа дипломатске службе једне европске државе, с обзиром да тај човек представља нуклеарну силу која има, и носи посебну одговорност за своје акције и деловање на међународној политичкој сцени. Овакав иступ у западним медијима више је него непрофесионалан и непристојан и само показује колико је Џонсон затрован мржњом и бесом према Русији.Овом изјавом, као и иступима осталих британских политичара, постаје све очигледнија намера да се покушава припремити терен за, или делимични, или потпуни бојкот Светског првенства у фудблу у Русији ове године.

Особа која је на министарској позицији изјавила је речено, притом ”заборављајући” и на фашистички поздрав енглеске фудбалске репрезентације на истим тим Олимпијским играма 1936.године. Енглези се, по обичају много “праве Енглези” Шта друго и очекивати од старих подлаца и представника једне од најпокваренијих империја на планети. Можда би Џонсон као мали Гебелс могао да мало прекопа по свом пореклу и коренима, и да пронађе много занимљивости међу својим прецима у многобројним колонизаторима, трговцима робљем, експлоаторима светске сиротиње, као и починиоцима неколико највећих геноцида у историји човечанства.

Западни медији преносећи ову изјаву, наравно не спомињу нигде да је Совјетски Савез за разлику од Велике Британије бојкотовао Олимпијске игре у Берлину , док су играчи енглеске фудбалске репрезентације у мечу против домаћина Немачке пред почетак утакмице салутирали Адолфу Хитлеру. Радо би Енглези заборавили ову фотографију, када би се то могло.

Дрскост и безобзирност Енглеза иде дотле да упоређују председника државе, која је у борби против Хитлера и фашизма дала близу 20 милиона живота, борећи се са непријатељем на својој територији, ослободивши затим Европу и нацистичку Немачку Није потребно подсећање да су на сличан начин оптуживали и Ирак како има хемијско оружје, које никада касније није пронађено, нити се о њему више причало и писало.Све се испоставило као најгнуснија и најпрљавија лаж.Али је овим лицемерима послужило како би оправдали каснију агресију и пљачку те земље.Сада имају ипак далеко већи и тежи проблем зато што је у питању највећа нуклеарна сила планете. Лако је било напасти и ударити на нејаки Ирак или на Југославију.Много теже ће ипак покушај нечега сличног ићи са Русијом. Зато су постали арогантни, зато су скоро подивљали, зато су бесни, зато реже….Морал политичке елите англо саксонске популације,постао је одавно идентичан моралу једног пропалице, лопова, ниткова и лажова.

Остоја Војиновић, Видовдан

 

 

Поделите:

4 Коментари

  1. И пре ступања на функцију, Борис Џ. је био особен по сличним, недотупавним, изјавама. А неки су сматрали да је склон Русији…

    • Поштовани, Борис није борис него Борух, и жидовског је порекла као и сви официјелни енглези. Какво црно русуфилство, само мимикрија. Власник википедие је жидов, тако да су ставке на енглеској википедији исконтролисане и по жидовима безмало потпуно тачне. Њихов бог је Анус, има два лица, и оно друго ретко види сунце, а много лаже и сере.

  2. Kad kasnimo u svemu (smeni komunizma, ekonomskoj reformi i razvoju, evropskim integracijama) mozemo da kasnimo i u ovoj prici osude Rusije. Nesto Rusi i Britanci kuvaju i jos se ne zna u kom smeru ide. Nas komentar treba da bude: no comment. Ako nam zavrcu ruke, samo reci deklarativno da snazno osudjujemo to trovanje ko god ga je naredio i izvrsio. Kad nas puste u EU onda cemo morati da vodimo EU spoljnu politiku, sto sad da trcimo pred rudu. Ako se pravimo da smo neutralni onda treba tako i da se ponasamo.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here