Остоја Војиновић: Московски протести праћени бригом и сузама запада за ухапшеним демонстрантима

Поделите:

Мало бољим праћењем дешавања у Русији и начина како исте функционишу, видеће се како, из иностранства добро плаћене невладине организације организују тзв. протесте који имају за циљ да послуже за недељну дозу демонизације Русије. По већ уходаној матрици, проналазећи увек повод, позову људе на неки трг или улицу без дозволе о окупљању, на том скупу појави се нешто мало преко 1000 људи (што је, поређења ради као када би се у Београду појавило 100 – так људи, илити – безначајна цифра), полиција после тога интервенисе, односно само их склони са улице због непријављеног скупа а оне насилне приведе и убрзо пусти. Значи, један бенигни, небитни , мали и ништа спектакуларан догађај без икаквог сустинског знацаја организован од стране људи која нема никакву подршку у руском друштву и бирачком телу, попут ‘наших’ Жена у црном.


Чему служе овакви протести? Организаторима да оправдају стране донације од којих живе, а њиховим западним донаторима за пар добрих слика, наставак старог доброг спина и наставка русофобије који њиховој хипнотисаној јавности која се не занима за суштину пропагандно убацује Русију као главног непријатеља на свету и који стога мора бити демонизован оваквим стварима.

У најновијим покушајима стране службе су поново покушале да организују демоснстрације и протесте у Москви. Оно што се неће прочитати на овдашњим порталима и сајтовима је информација да су међу 1000 ухапшених демонстраната, скоро њх 600 средњошколци који су за ову прилику довезени из унутрашњости земље. Русија је озбиљна држава и неће дозволити да јој запад преко улице намеће своје марионете које касније растурају државу, као што се то чинило у Украјини, Грузији, Србији или неким другим банана државама.

Степен полицијске агресивности на овим протестима у Москви неупоредиво је био блажи од интервенција полиције на западу у сличним ситуацијама.Сви ухапшени су пуштени након неколико сати испитивања


Само бескомпромисно и никако другачије, јасна је порука руске државе, јер је то једини начин да се плаћеници и они који су преварени од тих истих плаћеника спрече да земљу предају западним капиталистичким терминаторима.

 

Остоја Војиновић

Поделите:

3 Коментари

  1. Подуже времена пратим руску политичку сцену, и наравно “опозицију”, и пету колону. Технике, технологије, националну припадност актера, медије и медијску покривеност, обавештеност просечног руса, националну припадност закулисних финансијера. Сву опозицију чине рускоговорећи евреји. Медији који покривају такође су еврејски, као и финансијери. Да ли то значи да код позиције нема евреја? Не. Има их подоста (сва олигархија су рускоговорећи евреји, као и већина “единороса”). Дакле они СЕДЕ на обе стране. Опозиција или пета колона подрива систем 24/7. Циљ урушити РФ, и расчланити је на стотине малих неуједињивих региона (чак су и карте са границама објављене, а негде и новчане јединице).
    Сионизам руши све пред собом. Охрабрује то што се и код њега пројављују ПУКОТИНЕ.

    • The New York Times (12 September 1938):
      “Если когда нибудь фашизм придет в США, то на нем не будет наклейки «сделано в Германии»; на нем не будет свастик; он вообще не будет называться фашизмом; а называться он будет, конечно же, «американизмом».”

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here