Ових 16 држава је бомбардовало нашу земљу (ВИДЕО)

Поделите:

Највећу улогу имале су САД.

На данашњи дан пре 19 година, 24. марта 1999. године, НАТО пакт је почео бомбардовање Савезне Републике Југославије без одлуке Савета безбедности, извршивши тако агресију на нашу земљу. Без икаквог срама бомбардовани су цивилни објекти, убијани цивили и деца.

Здружену агресију на СР Југославију извршиле су следеће државе, чланице НАТО: Белгија, Холандија, Данска, Чешка, Француска, Немачка, Мађарска, Италија, Шпанија, Турска, Канада, Велика Британија, Норвешка, Пољска, Португал и Сједињене Америчке Државе.

Највећу улогу у бомбардовању имале су САД. За бројне ратне злочине, који су починили амерички пилоти, нико није одговарао, чак се НАТО трудио да прикрива те злочине. Тако су приказали 4,7 пута убрзан снимак бомбардовања путничког воза у Грделичкој клисури, како би оправдали себе и свог монструозног пилота.

Зликовачко бомбардовање пратиле су монструозне оптужбе и уџбенички примери говора мржње. Тако је Бил Клинтон, тадашњи председник САД, изјавио у свом говору на прослави 50-годишњице НАТО пакта у Вашингтону да “Срби спроводе терор и силују албанску децу”, док је Тони Блер, тадашњи премијер Велике Британије, изјавио да “рат против Срба није више само војни сукоб. То је битка између добра и зла, између цивилизације и варварства”.

Србија Данас

Поделите:

1 коментар

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here