Патријарх Иринеј: Ми нисмо велики народ и зато морамо бити јединствени(ВИДЕО)

patrijarh
patrijarh
Поделите:

Патријарх СПЦ Иринеј поручио је данас, после састанка председника Србије Александра Вучића са Србима из региона, да само јединствени као народ можемо да изађемо из великих криза.

Патријарх је честитао празник Сретење и истакао да је ово велики дан и због сусрета с браћом Србима који живе изван Србије.

“Али, надамо се да живимо истим духом, мислима и жељама за добро и просперитет нашег народа”, рекао је патријарх.

Kонстатовали смо да се Србија налази у прлично великом искушењу, што није ништа ново за нас. Одавно смо у проблемима и великим искушењиума, али уз помоћ Божију и уз нашу памет решавамо проблеме и тражимо путеве и начине да каземо ко смо ми и чији смо наследници и да смо верни наследници наших предака”.

Иринеј истиче, такође, да је на састанку представника Срба из региона костатовано нам је данас потребно да будемо јединствени у најпунијем смислу те речи.

Додаје да нисмо велики народ, али да можемо да опстанемо у овим приликама у региону и свету само ако будемо једиственни и то у добром,а не у лошем.

“То нас је спасавало и огмоћавало да изађемо из великих криза и то ће нам помоћи и данас нажалост када многе наше комшиеј и моћници света на нас гледају неким посебнм погледом и претпоставком о нама”, поручио је Иринеј.

“Само ако буде јединствен можемо да се одупремо искушењима овог времена и сацувамо наш народ, додао је он и позвао малде да остану у земљи јер “Сунце туђег неба не греје боље него Сунце код нас”.

То је порука нашем народу који мисли да је негде ван Србија боље, додао је патријарх Иринеј.

“Мислимо да ћемо својм памећу једино и слогом изаћи на добар пут и да тим путем наставимо и будемо достојни наследници наше културе”, закључио је патријарх.

Танјуг

Поделите:

1 коментар

  1. Патријарх је наш. Света личност. Нема безгрешних, само је Бог свемогућ.
    Не слажем се са Патријархом да смо МИ мали народ. Ко МИ?
    Ми, срби смо народ за пример, величанствен, не само велики.
    Зар је срамота бити велики. Сви народи су велики. Испадеда смо само МИ срби мали народ.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here