Патријарху јуче температура скочила преко 39, данас се стање побољшало

Поделите:

Патријарху Иринеју, поглавару Српске православне цркве (СПЦ), који се од почетка месеца лечи у Војној болници Карабурма од вируса корона, јуче се стање нагло погоршало, сазнаје Курир. Иако је данима био стабилно, патријарх је у четвртак добио високу температуру и јак кашаљ, због чега је, на предлог државног врха са председником Србије Александром Вучићем на челу, хитно интервенисао тим најеминентнијих српских лекара.

Како је испричао добро обавештен извор Курира, захваљујући брзој реакцији стручњака, патријарх је већ у току данашњег дана био у видно бољем стању.

Терапија дала резултате

– У четвртак током дана патријарху је нагло скочила температура, на преко 39 степени, а истовремено му се јавио и јак кашаљ. Одмах је алармиран државни врх, са председником Србије Александром Вучићем на челу, те је по њиховом налогу хитно одржан конзилијум наших најеминентнијих стручњака, који су установили и предложили најбољи начин даљег лечења поглавара СПЦ. Срећом, терапија је одмах дала добре резултате и Иринеју се стање поправило током данашњег дана. Ипак, свакако је под појачаним надзором лекара, који из минута у минут прате здравствено стање патријарха – испричао је наш саговорник.

Подсетимо, патријарх Иринеј је 1. новембра служио литургију и опело на сахрани митрополита црногорско-приморског Амфилохија у Подгорици, након чега је у склопу редовне процедуре тестирања установљено да је позитиван на ковид. Он је након тога, 4. новембра, примљен у Војну болницу Карабурма, где се и сада налази.

Брига

Одмах по његовом пријему у болницу, саопштено је да о здравственом стању патријарха брине тим лекара различитих специјалности.

Викарни епископ ремезијански Стефан рекао је јуче да је „здравствено стање патријарха Иринеја и даље добро“.

– Патријарх је добро. Изаћи ће из болнице када прође оних 14 дана – рекао је агенцији Срна владика Стефан.

(Курир)

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here