Питање посланице ЕУ парламента, Жули Лешанто, Европској комисији – „Црна Гора између антисрпске политике и приступања ЕУ“

Поделите:

Питање посланице ЕУ парламента, Жули Лешанто, Европској комисији – „Црна Гора између антисрпске политике и приступања ЕУ“

Црна Гора је управо одбила понуду Србије да јој достави неколико респиратора, и то у тренутку „зближавања“ између две земље. Црногорски посланик Андрија Мандић је изјавио да одлука заменика премијера, министра Симовића да одбије медицинску помоћ Србије представља „смртну пресуду за известан број људи заражених киорона вирусом“ и да би остракизам црногорске Владе могао довести до „санитарне катастрофе“.

Респиратори у питању били су намењени болницама на северу Црне Горе које их иначе немају.

Ова епизода надовезује се на пљачку добара Српске православне цркве након закона донесеног у децембру 2019. године против кога су широм земље држане масовне демонстрације.

Ради се о једном врло некооперативном ставу уопштено гледано, или антисрпском ставу прецизније речено, што је више него запањујуће за једну земљу која је кандидат за прикључивање ЕУ.

Имајући у виду да је један од циљева ЕУ промоција мира, стабилности и економског развоја западног Балкана, да ли комесра за проширење процењује да су правни услови предвиђени за придружење Црне Горе ЕУ (чланови 2 и 49 Мастришког уговора) још увек испуњени?

JULIE LECHANTEUX, француска посланица ЕУ парламента

С француског посрбио Александар Ламброс

Поделите:

2 Коментари

  1. Изузетно топло зраче из лица ове жене (на слици) помешане лепота и паметна, тачан мисао.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here