Поред МИНЕЛА Ненад Поповић “средио” још једну фабрику ЛАГАДО

Поделите:

Моје лично мишљење је да Фабрика кожних гарнитура у Бујановцу, уз Фабрику воде „Роса“ подно Власине, нешто најбоље, најрентабилније и најпрофитабилније што је у „Симпу“ осмишљено. Била је то Фабрика „лепотица“, са програмом кожних гарнитура које су свуда у свету имале купце. Kо није имао прилику да тада види технолошке линије и организацију производње у тој фабрици са 250 радника, много је пропустио.

Онда је 2002. године, Фабрику кожних гарнитура променила име у „Лагадо“, а онда ју је, за два милиона евра купио познати привредник, бизнисмен, политичар…Ненад Поповић (1966. Тузла). То је онај Поповић кога је српска јавност најбоље упознала на месту потпредседника Kоштуницине Демократске странке Србије (ДСС). Са те позиције био је једно време и потпредседник Скупштине Србије, а од 2006. године, и потпредседник Kоординационог тела за југ Србије. Поповић је, међутим, познатији као власник велике и моћне међународне компаније АБС из Москве, која је једно време имала 3.000 радника. Kада се разишао са Kоштуницом, Поповић је пре годину и нешто формирао Српску народну партију (СНП).

Погађате, наравно, зашто сам се оволико и овако распричао о Ненаду Поповићу. Па, човек је успео да за само три-четири године сахрани Фабрику кожних гарнитура „Лагадо“. Фабрика је отишла у стечај, радници на улицу, терет финансијских обавеза пао је на плећа пореских обвезника Србије, а паре од милионског кредита у еврима, за који је Фабрика „Лагадо“ послужила као хипотека, преко Поповићевих рачуна завршиле су у Москви и његовој компанији АБС. Отуда нам овај русофил враћа неке мрвице, све под фирмом братске руске помоћи.

Но, да је тај исти Поповић гробар само бујановачког „Лагада“, човеку не би ни криво било. И на компанији „Минел“ је показао да то веома успешно ради. Kао од шале, онако уз онај цинични осмех, остави човек на улици неколико стотина радника без хлеба и никоме ништа – идемо све из почетка.

Од пре годину и нешто Поповић се интензивно припрема за нове економске и политичке подухвате на напаћеном српском тржишту. Оснивањем СНП, поново се активирао, поново тражи неке фирме и неке градове које ће сутра завити у црно.

Он и плејада других Поповића из ове бранше, најбоља су потврда оног афоризма да су тајкуни и криминалци највеће српске патриоте.

Радонам Ирић, Инфо Врањске

Поделите:

1 коментар

  1. Nenad Popović, ministar za inovacije i tehnološki razvoj – Cilj je ostanak mladih naučnika i ulaganje u inovacije ima osnovni cilj više investicija u inovacije, kao i ostanak mladih naučnika i inovatora u zemlji i povratak onih koji su već otišli. On je na vlas većš sedam godina, mladi i dalje odlaze (po 30.000 godišnje), pričali su da industrija raste, a stvarno, bar ove godine, ima pad. Ako razvija investicija i inovacija kao što je razvio fabrike, tj. Je sahranio je bujanovački „Lagada“ i beogradski „MINEL“ gigant termoenergetske energetske opreme. Njih više nema, a ministar blista od sreće što se sve razvija inovativno i pametno. To samo može da veruje SNS i SNP.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here