Pored MINELA Nenad Popović “sredio” još jednu fabriku LAGADO

Podelite:

Moje lično mišljenje je da Fabrika kožnih garnitura u Bujanovcu, uz Fabriku vode „Rosa“ podno Vlasine, nešto najbolje, najrentabilnije i najprofitabilnije što je u „Simpu“ osmišljeno. Bila je to Fabrika „lepotica“, sa programom kožnih garnitura koje su svuda u svetu imale kupce. Ko nije imao priliku da tada vidi tehnološke linije i organizaciju proizvodnje u toj fabrici sa 250 radnika, mnogo je propustio.

Onda je 2002. godine, Fabriku kožnih garnitura promenila ime u „Lagado“, a onda ju je, za dva miliona evra kupio poznati privrednik, biznismen, političar…Nenad Popović (1966. Tuzla). To je onaj Popović koga je srpska javnost najbolje upoznala na mestu potpredsednika Koštunicine Demokratske stranke Srbije (DSS). Sa te pozicije bio je jedno vreme i potpredsednik Skupštine Srbije, a od 2006. godine, i potpredsednik Koordinacionog tela za jug Srbije. Popović je, međutim, poznatiji kao vlasnik velike i moćne međunarodne kompanije ABS iz Moskve, koja je jedno vreme imala 3.000 radnika. Kada se razišao sa Koštunicom, Popović je pre godinu i nešto formirao Srpsku narodnu partiju (SNP).

Pogađate, naravno, zašto sam se ovoliko i ovako raspričao o Nenadu Popoviću. Pa, čovek je uspeo da za samo tri-četiri godine sahrani Fabriku kožnih garnitura „Lagado“. Fabrika je otišla u stečaj, radnici na ulicu, teret finansijskih obaveza pao je na pleća poreskih obveznika Srbije, a pare od milionskog kredita u evrima, za koji je Fabrika „Lagado“ poslužila kao hipoteka, preko Popovićevih računa završile su u Moskvi i njegovoj kompaniji ABS. Otuda nam ovaj rusofil vraća neke mrvice, sve pod firmom bratske ruske pomoći.

No, da je taj isti Popović grobar samo bujanovačkog „Lagada“, čoveku ne bi ni krivo bilo. I na kompaniji „Minel“ je pokazao da to veoma uspešno radi. Kao od šale, onako uz onaj cinični osmeh, ostavi čovek na ulici nekoliko stotina radnika bez hleba i nikome ništa – idemo sve iz početka.

Od pre godinu i nešto Popović se intenzivno priprema za nove ekonomske i političke poduhvate na napaćenom srpskom tržištu. Osnivanjem SNP, ponovo se aktivirao, ponovo traži neke firme i neke gradove koje će sutra zaviti u crno.

On i plejada drugih Popovića iz ove branše, najbolja su potvrda onog aforizma da su tajkuni i kriminalci najveće srpske patriote.

Radonam Irić, Info Vranjske

Podelite:

1 komentar

  1. Nenad Popović, ministar za inovacije i tehnološki razvoj – Cilj je ostanak mladih naučnika i ulaganje u inovacije ima osnovni cilj više investicija u inovacije, kao i ostanak mladih naučnika i inovatora u zemlji i povratak onih koji su već otišli. On je na vlas većš sedam godina, mladi i dalje odlaze (po 30.000 godišnje), pričali su da industrija raste, a stvarno, bar ove godine, ima pad. Ako razvija investicija i inovacija kao što je razvio fabrike, tj. Je sahranio je bujanovački „Lagada“ i beogradski „MINEL“ gigant termoenergetske energetske opreme. Njih više nema, a ministar blista od sreće što se sve razvija inovativno i pametno. To samo može da veruje SNS i SNP.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here