Албанци у дубокој жалости: Фадиљ Вокри је дао име нашој домовини

Поделите:

Фадиљ Вокри, председник косовског фудбалског савеза и бивши играч Партизана сахрањен је јуче на гробљу у насељу Драгодан у Приштини. Сахрани су присуствовали и бивши функционер Партизана Жарко Зечевић, некадашњи потредседник клуба и садашњи министар у Влади Србије Бранко Ружић, Зоран Лаковић директор Националних асоцијација УЕФА. Поводом Вокријеве смрти на Косову и Метохији је проглашен дан жалости.

”Са великим болом и дубоком тугом, цела нација је примила вест о прераној смрти Фадиља Вокрија, најсјајније звезде спорта и не само нашег спорта. Саучешће породици, пријатељима и навијачима. Почивај у миру, Капитене.”, написао је Хашим Тачи на ”Фејсбуку”. Рамуш Харадинај је подсетио да је Вокри свој живот посветио да би дао име својој домовини којој је био веран до последњег даха.

”Фадиљ је био наш највећи мотив који нам је дао срце да изађемо као победници из свих битака.”,  додао је он. У згради ”Скупштине Косова”  одата је последња почаст Вокрију, где су се многобројни пријатељи, сарадници и сви они који су поштовали његов лик и дело уписали у Књигу жалости.

”Фадиљ, био си сви ми, сви те поштујемо.”, написао је у Књизи жалости Рамуш Харадинај. Градски стадион у Приштини ће највероватније понети име славног фудбалера, преносе албански медији. Сергеј Трифуновић, Бранко Ружић, Бранко Петрић и многи други изразили су жалост на друштвеним мрежама због смрти Вокрија.

”Донео титулу Партизану, а онда скинуо дрес да би сви видели да је целу утакмицу одиграо са четири сломљена ребра. Фадљи Вокри, Зидан пре Зидана.”, написао је глумац Сергеј Трифуновић.

”Био си ми искрени Брат, Пријатељ, Човек и Партизановац до сржи. Хвала ти, Фадиљ, на свему. Почивај у миру.”, написао је српски министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић.

”Навијачи Партизана су га без резерве заволели, јер је био врхунски фудбалер, бескомпромисан борац на терену, а и својим људским квалитетима је оставио дубок траг у Партизану. ”, пише у саопштењу Партизана. Фадиљ Вокри је у ФК Партизан играо од 1986. до 1989.године, где је у 107 утакмица постигао 47 голова, а од 2008.године је водио Фудбалски савез тзв.Косова које је данас члан УЕФА и ФИФЕ.

М. Ћурчић, Видовдан 

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here