Проф. Милан Брдар о новом тоталитаризму: Донирање органа: креће ли да нас „гута мрак”?

Поделите:

Гост емисије „Политикон“ аутора и водитеља Данила Тврдишића на телевизији „Хелм Каст“био је проф. Др. Милан Брдар. У овом 

У емисији се Милан Брдар дотакао писма познатог националног делатника др. Мише Ђурковића од пре неколико дана у коме је Ђурковић писао о случају прогона професора универзитета Бранислава Филиповића и Бранислава Ристивојевића који су осуђени због свог научног рада и јавно изнесеног става о ЛГБТ популацији.

Професор Брдар одговара на питање колико смо близу тренутка да поново почне да нас „гута мрак“ због свог јавно изнесеног става и да ли је Србија на путу озбиљног тоталитаризма.

У емисији је отворена и цензурисана тема  закона о донирању органа по клаузули „претпостављене сагласности“ о чему се ових дана води скупштинска расправа. Брдар одговара без длаке на језику и упозорава какве несагледиве последице и злоупотребе су могуће кад овај закон ступи на снагу.

Он између осталог каже:“не само да је то будалаштина, него је то такође симптом тоталитаризма типичан за земље колоније.Ми смо у позицији експлоатисаног робља што се тиче радне снаге по Карлу Марксу. 

Ово са донирањем органа је степен даље. Ово значи да ћу да те експлоатишем до кости. Узећу ти органе, једноставно сам донео закон по коме ја то могу у случају да ти закон не знаш и да се не изјасниш. 

Нека криминална група, јер то је криминал,  ће да тргује органима у име ове државе и да узима тај крвави новац што је до недавно било незамисливо. Овде је било до недавно приче да је неопходна сагласност појединца да би се органи узели. Доказ да смо ми бедна колонија запада, пре свега америчка колонија,је што су тај став успели да нам промене“.

Ову заиста изузетну емисију у којој се говорило и о опасностима која Србији прети приливом миграната са Бликог истока, о пропасти српске интелигенције и САНУ можете погледати на следећем линку.

Поделите:

1 коментар

 1. doniranje organa je čin humanosti i mnogo slučajeva je gde članovi porodice doniraju organe jedni drugima…..
  ima milion slučajeva gde sin majci ili majka ćerci donira bubreg što je za svaku pohvalu ali kad se radi o nekom masovnom doniranju organa..
  država ili bolnice da skupljaju organe??????
  to mi je malo sumnjivo……
  šta će bolnici 100 ili 200 ljudski bubrega za trnsplantaciju kad mesečno urade 3 ili 4 transplantacije??????
  gde će završiti onih 197 bubrega??????
  znači da žele da vade organe pa da ih posle preprodaju nekom u inostranstvo ili ko zna kakva po sredi bi tu trgovina bila i marketing uključena??????
  a obzirom da su Srbi Pink Panteri par exelans nebi me čudilo da otvore izvozno-uvoznički lobi pa da počnu korporativni business umesto krađe dijamanata i zlatni ogrlica sa bubrezima i svežim ljudskim srcetima da startuju…..
  ne na komad već na tone da izvoze kinezima i ko zna kome jer potražnja za takvom robom bi sigurno donela lepe svote evra i dolara lopurdama koje se ne stide nikakve poganosti i gadosti kad je u pitanju basnosovno bogaćenje……
  sve mi to smrdi na lopine bez obzira koliko se kroz celu priču provlačile humanističke i Hipokratove teze..

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here