„Са Косова, из Србије“: Овако се Авдија представио НБА лиги

Поделите:

Авдија је син легендарног играча Црвене звезде Зуфера Авдије и тако се и представио америчкој јавности након драфта, док је на реверу свог сакога имао значке Србије и Израела

Млади израелски кошаркаш српског поријекла Дени Авдија изабран је као девети пик на овогодишњем НБА драфту.

Иако се спекулисало чак и о Голден Стејт Вориорсима који су бирали као други, те се помињали Њујорк Никси, Авдија ће НБА каријеру почети у Вашингтон Визардсима.

„Чекаш сваки пик и осјећаш лептириће у сотмаку. Нисам имао очекивања и био сам спреман на сваку ситуацију. Бити девети пик је сјајно за нашу земљу и веома сам узбуђен да почнем да играм. Имао сам кратак разогвор са Визардсима и сви су ми показали да је то велики тим. Цијели стручни штаб је навијао за мене када сам изабран и хтјели су да се осјетим као ко дкуће. Велики град, престоница Сједињених Амерички Држава“, рекао је Авдија.

Крилни играч Макабија из Тел Авива не машта превише о будућности у НБА лиги.

„Не размишљам о минутима које ћу добити или колико ћу бити на терену. Прије ћу гледати да помогнем тиму да добија утакмице. Све ћу урадити да побјеђујемо. Биће сјајно путовање“, додао је млади кошаркаш.

Авдија је син легендарног играча Црвене звезде Зуфера Авдије и тако се и представио америчкој јавности након драфта, док је на реверу свог сакога имао значке Србије и Израела.

„Мој отац је Зуфер Авдија, он је рођен на Косову, у Србији. Играо је за југословенску репрезентацију и играо је у Израелу. Никад ми није био тренер, нисмо се слагали на терену. Промашио сам једном неколико шутева узастопних и рекао ми је како немам менталитет шутера. Био сам љут, али ме је научио да будем јачи на терену и да будем такмичар“, рекао је Авдија.

(Извор: Б92)

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here