Шеф преговарачког тима Приштине: Србија је агресор и добиће одговор какав заслужује

Поделите:

Авни Арифи, шеф преговарачког тима Приштине, оптужио је Србију да врши агресију над тзв. Косовом. Арифи тврди да језеро Газиводе припада самопроглашеној држави Косово и да ће сваки покушај Србије да ”присвоји” ово језеро бити схваћен као агресија.

”Како припада Косову, језеро Газиводе(Ујмани) је део државе Косово, део територије Републике Косово и свако ко тежи да га присвоји чини агресију над Косовом. 116 земаља је признало Косово са овим границама, народ Косова је прогласио независност са овим границама и свако ко захтева Газиводе, Приштину, Пећ, Гњилане или били који део наше територије(Косово) јесте отворено склон агресији и као такав имаће одговор народа Косова.”, рекао је Арифи за ”Радио Слободна Европа”. Рамуш Харадинај је раније изјавио да се управо због Газивода не спроводи бриселски споразум о енергетици са Србијом, те да од тог хидросистема зависи и производња електричне енергије на тзв. Косову, али и водоснабдевање једног дела. Хашим Тачи је на конференцији за новинаре прошле недеље рекао да види Газиводе у саставу ”Косова”.

М. Ћурчић, Видовдан

Поделите:

4 Коментари

  1. КО МРЗИ ИМА АЛТЕРНАТИВУ ИЛИ ДА БУДЕ У СВОЈОЈ ДРЖАВИ СРБИЈИ ИЛИ ДА БУДЕ У НЕЧИЈЕМ ШИРЕМ ДУПЕТУ

    Сви који мрзе Србе и Србију имају алтернативу (две могућности) или да се врате да живе у Србији као чисти људи и грађани, или да изаберу алтернативу да живе у нечијем дупету — данас америчком. сутра у неком другом новом дупету. То им је проверена алтернатива била у целој досадашњој историји. То су несрећни људи којима је потребан старатељ и који желе ратове да би чинили злочине над својима и другима. Србија је вечно праштала својим непријатељима. И цену тог праштања је плаћала својим великим жртвама.

  2. И Вучић се понаша на сличан начин.
    Рече – ми на Косову немамо ништа.
    Вучић је опаснији од прича НАТО-КФОР приштинског шефа, КОЈИ СУ ОКУПИРАЛИ ВОДУ у намери да је поклоне Албанији.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here