Силвиа Ђурђић: Kако је српском крвнику дошло 100 000 Срба на сахрану

Поделите:

Приморали сте ме следећи низ речи и мисли да напишем. Видим да заливате заблуде о Александру Ранковићу. Никад Србин, само комуниста. Пут највећег српског крвника почиње из села крај Обренова, из беде. Шегрт из абаџијске радње постаје истакнути комуниста, редак случај отпадништва у Kраљевини Југославији. Завист и мржња. Тако креће до трона владара живота и смрти. Да није њега, питање је да ли би Бравар икада царовао у Србији. Kада је чуо да су Титу познати неки предели Србије јер се борио на страни Аустроугарске, забранио му је да то икада спомене јер ” никада те Срби неће изабрати”.

Владар из сенке, човек који је држао деценијама у руци милионе судбина, живота и породица. Ознаш, Удбаш и све најгоре. Cappo di tutti јавне, тајне полиције. Нечовек. Заслужан за улуду погибељну команду “Сремски фронт”, Голи Оток и мучење, хватање Драже. Да ли би историја Србије била боља и другачија да није било тог зликовца. Да, сигурна сам. Није овде само Бравар ведрио и облачио већ његова антисрпска подгузна мува која је терорисала српски живаљ. Ах, преко три милиона кроз неки вид репресије и казамата прошло. Kум у правом смислу те речи. Оде ти глава преко ноћи. Драги моји Срби, днк вам је лошији захваљујући Александру Ранковићу. Тај је побио и почистио све што је вредело. Тај је туђе отимао. Тај је био “озна све дозна” и командант ње као тада војне формације. Да, мислим на ликвидације без пресуде, лепљење невинима етикета народних непријатеља и издајника. Да, тај је мрзео све што личи на Србију. Не правите крвнику ореол мученика.

Полтрон Браваров до краја. Није било вернијег пса од Ранковића. Е сад, откуд код Срба та заблуда. Само зато што је после деценија моћи избачен из партије, Срби су крвнику на сахрани скандирали: ” Лека”. Е сад замислите колико је српство било угњетавано кад су Срби од блата Југословена правили Србина. Никад тај није био наш. Само црвени бандит, до краја партији и Бравару веран. Све тајне је у гроб понео, све личне трагедије и породице које је у црно завио. Никада ни једну реч истине није ни после своје смене изговорио. Не правите од њега страдалника. Једина казна му је била јавна осуда и пензија у вили у Дубровнику. Да, кад шегрт толико порасте па из виле на Дедињу отете, умисли да може и Тита да прислушкује. Све друго, да се залагао за Србију, да је требао да замени Тита… су изговори српски.

Оно кад Србин у антисрпској Југи нема за шта да се ухвати. Не, Александар Ранковић није та сламка спаса никада био. За мене, гори од Бравара. Броз је тудин, а овај на жалост по рођењу Србин. Нема Срби : ” Лека” У памет се Срби! Тај је творац и отац потказивачког и полтронског менталитета коме и данас робујемо. Тај је сасекао дух Гвозденог пука, одвојио од Бога и цркве и да брат брата потказује, жена се мужа одриче, деца родитеља. Да, захваљујући Леки, Србији је сломљена. Ако треба споменик да вас на то Зло сећа, нека…
Силвиа Ђурђић

Поделите:

19 Коментари

 1. Mrzeo je Srbe,a oni su ga doveli na vlast i bili mu najodaniji.Dacovek ne poveruje mada i danas imamo istu situaciju jedan covek radi sta hoce jer se okruzio ljigavcima koji mu sve povladuju.

 2. Поновићу, слово “озна” на жидовском значи “уши” אוֹזֶן . Откуд еврејско слово, правилно, вође партизана и комуниста су били жидови. Наравно и Амброз Иосиф је био жидов, на гробу ни католичког крста, ни “дјеве”, ни комунистичке проклете петокраке, нити је сахрањен у земљу, него изнад, све по жидовски.

  Како су срби на сахрани Ранковића узвикивали “Лека” нека неко, ако ико зна, каже шта то значи!?
  Најближе по жидовском речнику је:
  хебр: леках м.р.= 1. вывод, урок 2. мораль … לֶקַח вероватно “морал!?” Русс: “урок”= задатак, лекција, наук

  Озна основана 13 May 1944. All OZNA tasks were divided into four groups, each comprising an organizational unit:

  *intelligence under Maks Baće Milić
  *counter-intelligence under Pavle Pekić
  *army security under Jeftimije “Jefto” Šašić, and
  *technical/statistics under Mijat Vuletić

  • За Крцуна кажу да се носио расположењем. Ако је по изласку из кафане био весео одлазио је у затвор и пуштао их а ако је био мрке воље онда је било – стрељај то –

 3. Смишљено стварана заблуда и обмана (какве су стваране нама Србима у вези с овим о чему се овде говори, као и о заблуди и обмани нанетој од власти и лингвиста Србима да је “свеједно којим писмом Срби пишу свој језик” и да је “свеједно да ли је ова латиница у српском језику хрватска или наша, како су нас деценијама обмањивали смишљено, велики је злочин према Србима.

 4. kakvo elementarno nepoznavanje istorije od autora Silvije Đurđić??????
  vidi se da je dete i da veze nema ko je bio Aleksandar Ranković…..
  jel vi ovde na Vidovdanu samo decu pustate da serendaju u pelene ili se pravite ludi kad kao tobož ne znate ko je on??????
  ko je 1944. poslao na kosovo Yugoslovensku vojsku i pobio sve iredentiste i baliste šiptare????????
  ko je 1955. napravio raciju po Kosovu i oduzeo šiptaronima svo oružje???????
  za njegove vladavine kao podpredsednika FNRJ.prvog čoveka odmah posle Tita šiptari nisu smeli da prdnu,dupe da pomole sa Prokletija i Šarplanine…..
  čim vukovi siđu sa planine u dolinu da napadaju stado kao Šarplaninac im je glavu polomio,ni jedan se živ nije vratio nazad…
  naravno smenili su ga hrvatski komunisti Vladimir Bakarić i Stevo Krajačić na Brionskom plenumu CKKPJ 1966. godine….
  tad se vodila polemika oko izmena i dopuna amandmana na ustav FNRJ protiv kojih se protivio Ranković jer je bio za unitarnu FNRJ a ne neku konfederalnu SFRJ u kojoj autonomne pokrajine dobijaju gotovo status državnosti…..
  izglasali su ga nacionalisti,ugasili njegovu funkciju i otvorili vrata nacionalizmima uključujući i šiptarski…
  da je ostala FNRJ srbi bi imali vodeću ulogu u Jugoslaviji što su tad izgubili…..
  Aleksandar Ranković pa to ti je smrt za šiptare,ma za svakog nacionalistu koji misli da učauren u svoj nacionalizam može praviti nekakvu banana državicu..

  • Ако му је вођа дозвољавао, Ранковић је радио нешто у корист Југославије углавном, па посредно и Србије. Међутим, кад је био смењен, да ли није хтео или није смео, али чињенично — није ништа зуцнуо у корист Срба и Србије. Задовољио се тиме да нема никаквих проблема. Кад је, на пример, смењен Добрица Ћосић, макар је написао неке родољубиве романе (на пример, “Време смрти”) и истину о страдању Срба у Првом светском рату, што сигурно није Титу било по вољи јер је био аустроугарски војник у току страшних злочина над Србима. Ранковић, посл смене, није ни зуцнуо ни писано ни усмено ишта против политике после Брионске смене.

 5. Nece bas sve biti tako! Upravo mu je bila namestena pogibija ZATO STO JE BIO VELIKI SRBIN I PROTIVIO SE NAMETANJEM STVARI PROTIV SRBSTVA, a ostalo je cinio po nalogu politike komunizma i tako je bilo i protiv cetnistva kao i protiv ustastva. . Tada je bila zabrana sprovodjenja crvenih tj.verskih obicaja jer je to komunizam obelezavalo i,sve clanstvo komunizma je toga moralo da se pridrzava. ARANKOVIC JE BIO VELIKI SRBIN I ZASTUPAO SRBE I ZATO JE PLATIO GLAVOM.

 6. Силвиа,
  лал вера на опису.
  Фљли списак жртав.
  Идеалан опис Др Вучића, Дачића и свих подгузних стршљенова који данас уништавају србе и Србију више него Лека!
  Да ли нам има лека?

 7. Док су Кардељ и Бакарић радили за своје републике, односно за своје будуће државе , Ранковић је био за Југославију.У Београду се знало да ће да буде смењен председник владе Србије др Благоје Нешковић ,јер је на неком састанку јавно рекао да се друг Нешковић још увек потписује ћирилицом.
  Издајник и отпадник се прво покаже опредељењем за хрватску латиницу.

 8. Ха, ћујте… Уопће ме не занима ни Ранкович, ни Крцун, ни коментатори који исправљају реп мртвом мачку.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here