Silvia Đurđić: Kako je srpskom krvniku došlo 100 000 Srba na sahranu

Podelite:

Primorali ste me sledeći niz reči i misli da napišem. Vidim da zalivate zablude o Aleksandru Rankoviću. Nikad Srbin, samo komunista. Put najvećeg srpskog krvnika počinje iz sela kraj Obrenova, iz bede. Šegrt iz abadžijske radnje postaje istaknuti komunista, redak slučaj otpadništva u Kraljevini Jugoslaviji. Zavist i mržnja. Tako kreće do trona vladara života i smrti. Da nije njega, pitanje je da li bi Bravar ikada carovao u Srbiji. Kada je čuo da su Titu poznati neki predeli Srbije jer se borio na strani Austrougarske, zabranio mu je da to ikada spomene jer ” nikada te Srbi neće izabrati”.

Vladar iz senke, čovek koji je držao decenijama u ruci milione sudbina, života i porodica. Oznaš, Udbaš i sve najgore. Cappo di tutti javne, tajne policije. Nečovek. Zaslužan za uludu pogibeljnu komandu “Sremski front”, Goli Otok i mučenje, hvatanje Draže. Da li bi istorija Srbije bila bolja i drugačija da nije bilo tog zlikovca. Da, sigurna sam. Nije ovde samo Bravar vedrio i oblačio već njegova antisrpska podguzna muva koja je terorisala srpski živalj. Ah, preko tri miliona kroz neki vid represije i kazamata prošlo. Kum u pravom smislu te reči. Ode ti glava preko noći. Dragi moji Srbi, dnk vam je lošiji zahvaljujući Aleksandru Rankoviću. Taj je pobio i počistio sve što je vredelo. Taj je tuđe otimao. Taj je bio “ozna sve dozna” i komandant nje kao tada vojne formacije. Da, mislim na likvidacije bez presude, lepljenje nevinima etiketa narodnih neprijatelja i izdajnika. Da, taj je mrzeo sve što liči na Srbiju. Ne pravite krvniku oreol mučenika.

Poltron Bravarov do kraja. Nije bilo vernijeg psa od Rankovića. E sad, otkud kod Srba ta zabluda. Samo zato što je posle decenija moći izbačen iz partije, Srbi su krvniku na sahrani skandirali: ” Leka”. E sad zamislite koliko je srpstvo bilo ugnjetavano kad su Srbi od blata Jugoslovena pravili Srbina. Nikad taj nije bio naš. Samo crveni bandit, do kraja partiji i Bravaru veran. Sve tajne je u grob poneo, sve lične tragedije i porodice koje je u crno zavio. Nikada ni jednu reč istine nije ni posle svoje smene izgovorio. Ne pravite od njega stradalnika. Jedina kazna mu je bila javna osuda i penzija u vili u Dubrovniku. Da, kad šegrt toliko poraste pa iz vile na Dedinju otete, umisli da može i Tita da prisluškuje. Sve drugo, da se zalagao za Srbiju, da je trebao da zameni Tita… su izgovori srpski.

Ono kad Srbin u antisrpskoj Jugi nema za šta da se uhvati. Ne, Aleksandar Ranković nije ta slamka spasa nikada bio. Za mene, gori od Bravara. Broz je tudin, a ovaj na žalost po rođenju Srbin. Nema Srbi : ” Leka” U pamet se Srbi! Taj je tvorac i otac potkazivačkog i poltronskog mentaliteta kome i danas robujemo. Taj je sasekao duh Gvozdenog puka, odvojio od Boga i crkve i da brat brata potkazuje, žena se muža odriče, deca roditelja. Da, zahvaljujući Leki, Srbiji je slomljena. Ako treba spomenik da vas na to Zlo seća, neka…
Silvia Đurđić

Podelite:

19 Komentari

 1. Mrzeo je Srbe,a oni su ga doveli na vlast i bili mu najodaniji.Dacovek ne poveruje mada i danas imamo istu situaciju jedan covek radi sta hoce jer se okruzio ljigavcima koji mu sve povladuju.

 2. Ponoviću, slovo “ozna” na židovskom znači “uši” אוֹזֶן . Otkud evrejsko slovo, pravilno, vođe partizana i komunista su bili židovi. Naravno i Ambroz Iosif je bio židov, na grobu ni katoličkog krsta, ni “djeve”, ni komunističke proklete petokrake, niti je sahranjen u zemlju, nego iznad, sve po židovski.

  Kako su srbi na sahrani Rankovića uzvikivali “Leka” neka neko, ako iko zna, kaže šta to znači!?
  Najbliže po židovskom rečniku je:
  hebr: lekah m.r.= 1. vыvod, urok 2. moralь … לֶקַח verovatno “moral!?” Russ: “urok”= zadatak, lekcija, nauk

  Ozna osnovana 13 May 1944. All OZNA tasks were divided into four groups, each comprising an organizational unit:

  *intelligence under Maks Baće Milić
  *counter-intelligence under Pavle Pekić
  *army security under Jeftimije “Jefto” Šašić, and
  *technical/statistics under Mijat Vuletić

  • Za Krcuna kažu da se nosio raspoloženjem. Ako je po izlasku iz kafane bio veseo odlazio je u zatvor i puštao ih a ako je bio mrke volje onda je bilo – streljaj to –

 3. Smišljeno stvarana zabluda i obmana (kakve su stvarane nama Srbima u vezi s ovim o čemu se ovde govori, kao i o zabludi i obmani nanetoj od vlasti i lingvista Srbima da je “svejedno kojim pismom Srbi pišu svoj jezik” i da je “svejedno da li je ova latinica u srpskom jeziku hrvatska ili naša, kako su nas decenijama obmanjivali smišljeno, veliki je zločin prema Srbima.

 4. kakvo elementarno nepoznavanje istorije od autora Silvije Đurđić??????
  vidi se da je dete i da veze nema ko je bio Aleksandar Ranković…..
  jel vi ovde na Vidovdanu samo decu pustate da serendaju u pelene ili se pravite ludi kad kao tobož ne znate ko je on??????
  ko je 1944. poslao na kosovo Yugoslovensku vojsku i pobio sve iredentiste i baliste šiptare????????
  ko je 1955. napravio raciju po Kosovu i oduzeo šiptaronima svo oružje???????
  za njegove vladavine kao podpredsednika FNRJ.prvog čoveka odmah posle Tita šiptari nisu smeli da prdnu,dupe da pomole sa Prokletija i Šarplanine…..
  čim vukovi siđu sa planine u dolinu da napadaju stado kao Šarplaninac im je glavu polomio,ni jedan se živ nije vratio nazad…
  naravno smenili su ga hrvatski komunisti Vladimir Bakarić i Stevo Krajačić na Brionskom plenumu CKKPJ 1966. godine….
  tad se vodila polemika oko izmena i dopuna amandmana na ustav FNRJ protiv kojih se protivio Ranković jer je bio za unitarnu FNRJ a ne neku konfederalnu SFRJ u kojoj autonomne pokrajine dobijaju gotovo status državnosti…..
  izglasali su ga nacionalisti,ugasili njegovu funkciju i otvorili vrata nacionalizmima uključujući i šiptarski…
  da je ostala FNRJ srbi bi imali vodeću ulogu u Jugoslaviji što su tad izgubili…..
  Aleksandar Ranković pa to ti je smrt za šiptare,ma za svakog nacionalistu koji misli da učauren u svoj nacionalizam može praviti nekakvu banana državicu..

  • Ako mu je vođa dozvoljavao, Ranković je radio nešto u korist Jugoslavije uglavnom, pa posredno i Srbije. Međutim, kad je bio smenjen, da li nije hteo ili nije smeo, ali činjenično — nije ništa zucnuo u korist Srba i Srbije. Zadovoljio se time da nema nikakvih problema. Kad je, na primer, smenjen Dobrica Ćosić, makar je napisao neke rodoljubive romane (na primer, “Vreme smrti”) i istinu o stradanju Srba u Prvom svetskom ratu, što sigurno nije Titu bilo po volji jer je bio austrougarski vojnik u toku strašnih zločina nad Srbima. Ranković, posl smene, nije ni zucnuo ni pisano ni usmeno išta protiv politike posle Brionske smene.

 5. Nece bas sve biti tako! Upravo mu je bila namestena pogibija ZATO STO JE BIO VELIKI SRBIN I PROTIVIO SE NAMETANJEM STVARI PROTIV SRBSTVA, a ostalo je cinio po nalogu politike komunizma i tako je bilo i protiv cetnistva kao i protiv ustastva. . Tada je bila zabrana sprovodjenja crvenih tj.verskih obicaja jer je to komunizam obelezavalo i,sve clanstvo komunizma je toga moralo da se pridrzava. ARANKOVIC JE BIO VELIKI SRBIN I ZASTUPAO SRBE I ZATO JE PLATIO GLAVOM.

 6. Silvia,
  lal vera na opisu.
  Fljli spisak žrtav.
  Idealan opis Dr Vučića, Dačića i svih podguznih stršljenova koji danas uništavaju srbe i Srbiju više nego Leka!
  Da li nam ima leka?

 7. Dok su Kardelj i Bakarić radili za svoje republike, odnosno za svoje buduće države , Ranković je bio za Jugoslaviju.U Beogradu se znalo da će da bude smenjen predsednik vlade Srbije dr Blagoje Nešković ,jer je na nekom sastanku javno rekao da se drug Nešković još uvek potpisuje ćirilicom.
  Izdajnik i otpadnik se prvo pokaže opredeljenjem za hrvatsku latinicu.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here