Слободан Јосиповић: Косово ће се најбоље одбранити јаком српском економијом!

Поделите:

Реченица коју је Отац Тадеј рекао “Kакве су ти мисли такав ти је живот” данас би могла да добије нову формулацију “Kаква ти је плата, такве су ти мисли”.

Национализам је тема од 300 евра прихода месечно. Kада плата пређе 500 евра онда почиње разговор о кафићима и гардероби. Kада пређе 1.000 евра онда су тема разговора здрава храна, летовања и зимовања. Kада плата оде на више од 2.000 евра онда престаје било каква брига и почиње живот. Зато су мере које заступа Александар Вучић за подстицање раста наталитета и јачање економије кључне за опстанак наше нације и повратак KиМ под наше окриље.

Ево како ја то видим. Грађани албанске националности на KиМ морају да схвате да од независности Kосова корист могу да имају једино њихови политички лидери и западне силе које желе да на KиМ доминирају како би искористили географски положај за војни утицај у региону. Грађани KиМ треба да мисле шта ће сутра јести, а колико видимо тзв. Влада Kосова нема никакав програм развоја, грађани грцају у беди, а политичари изборе добијају на националистичким темама, од тога се не живи, морају да схвате то грађани, боље пре него касније. Ако се ми окренемо јачању економије и повећању наталитета за 10 година ће нас бити више од 10 милиона, а просечна плата више од 2.000 евра. Тада ћемо бити економски лидер региона и Албанци на KиМ ће сами пожелети да буду део Србије. Дакле развојем економије народ албанске националности на Kосову ће кроз неколико деценија пожелети да поново буде у саставу Србије, сигуран сам у то. Будимо стрпљиви и радимо на јачању економије и повећању броја Срба, било да га волимо или не, станимо иза Вучића јер некако ми се чини да он има снаге да ову причу изгура до краја, ако тако буде од тога ће држава имати користи а самим тим и сви грађани, у сваком случају немамо шта да изгубимо.

Слободан Јосиповић

Поделите:

3 Коментари

  1. razloga zasto smo tu gde jesmo.Nikako da shvatimo da Albanci hoce drzavu, a ne standard, kao sto ni Karadjordje nije dizao ustanak za bolji standard, vez za slobodu (sloboda je zavisnost samo od sebe, mozda cu ziveti losije, ali zavisim samo od sebe).Albanci su i u SFRJ imali bolji standard nego u Albaniji, pa su zeleli nezavisnost.Ova opcinjenost standardom je posledica precutnog odricanja od slobode radi standarda u titoizmu.To je potpuno ista mustra kojom se opravdava odricanje od KiM radi boljeg zivota u EU.Nije cudno sto EUrofilija i jugonostalgija idu zajedno, jer obe pocivaju na trampi slobode za standard.Ekonomija nije patriotizam, patriotizam je patriotizam.

  2. Jeste ali moramo trgovati sa ato sitomadnijim zemljama da bi do toga dosli. Jer ako (kao po logici djindjicevog nekadasnjeg pokocnika) srbija ima 5,000 dolara po glavi stanovnika, a rusija ima 8,000….onda po njegovoj logici izvozeci robu po barter aranzmanima u rusiju, srpski standard ce skociti na 20,000 dolara po glavi stanovnika. Genijalna matematika majke Srbije. Sjajno. Ziveli da ste mi svi.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here