Слободан Осмокровић: Мапе размештаја

Поделите:

Реч је о месту Лешак које је припало Kосову а вољом једног комунистичког револуционара. Његово име је Петар Стамболић и зарад обезбеђивања гласова у тадашњој Савезној скупштини урадио је овај гест.

Десило се 1959 године и од тада Лешак против воље мештана сада је у делу Kосова. Моћни револуционар у доба комунистичке власти, лако је то остварио, било би чудно да није успео ! Народ тада нико ништа није питао, да ли то жели или не ! Уосталом као и све одлуке својствене томе режиму… Наредба и извршење без да се ико пита..
Сада је доле јад и беда. Нико од садашњих политичара није се заинтересовао за тај део, тако да оно што је урађено 1959 године, па потом долази Један устав, па пад Ранковића и нови Устав из 1974 године, учинили су да све иде у сасвим другом смеру. Посебно тај Устав из 1974 године, учинио је да имамо Kосово са статусом државе у држави.

Сви су се тада бојали тих 50-60-тих година Војводине, али ћорак. На Kосово, тада на том мислим другом Пленуму партије, није било значаја, али сада се показало да је у ствари права опасност баш била Kосово и то је сада стварност.

Слободан Осмокровић

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here