Слободан Осмокровић : Туђе писмо – фрагмент из прошлости

Поделите:

Није лепо читати туђа писма, али шта рећи за оне који су ставили једно приватно писмо, туђе писмо у новине..?? Проблем је далеко дубљи, јер говори о свеопштој ерозији морала у друштву, где већ ништа свето није о моралу новина и људи који у њима раде. Ево једног дела писма…

Пише Вук, Принцу…

….”Шокиран сам вешћу да не долазите.. Ви сте дали краљевску реч, реч једног Kарађорђевића. Нас из демократске опозиције довели сте у положај политичких инфатилаца. Ваша част и ваша озбиљност су у опасности.

Србија се припремала да Вас дочека, а Ви је варате, то вам наш народ никад неће опростити ако не одржите реч, са Вашим краљевским амбицијама је дефинитивно готово. Ваш отац је 1941 год био дете, али му Србија никада није опростила што је побегао од рата. Вама се пружила небеска прилика да грешку Вашег оца исправите а Ви не само да ту прилику одбијате него чините неопростиву грешку, као и Ваш отац 1944 год када је издао генерала Михајловића и подржао комунистичког диктатора. Ви сада издајете демократску опозицију и већину свог народа, прихватајући савете комуниста и радећи у њихову корист…”

И тако даље… и тако даље… Ово је сасвим довољно !!! пазите овај Вуков бисер.. “прихватате савете комуниста”… Е, сад шта би било кад би било… Да ли би Вук ово смео у лице да “саспе” престолонаследнику да се случајно, ипак појави у Београду.. да ли би Вук “прогутао” све.. Вук му чак даје шансу !? јер каже.. “Надам се да ћете ипак доћи и тиме спасити пре свега Вашу част и част презимена које Вас обавезује”..

Kраљевска кућа нити може, нити сме, улазити у међусобне, страначке размирице.

Слободан Осмокровић

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here