Слободан Осмокровић: Удовичин деколте

Поделите:

Велика се прашина дигла на друштвеним мрежама поводом овога чина полагања венца на место убиства Оливера Ивановића. Примедбе пљуште, од начина облачења удовице до тражења поенте самог чина.

Тешко се ставити у кожу удовице и пронићи у свест, чиме се руководила, како у погледу одабира одеће, тако и у делу “сарадње” са властима, тим пре што су те исте власти, пре ликвидације њеног супруга, одапињале убојите стреле, прозивале човека, пљувале до те мере да су Оливеру цртали мету. После свега тога, удовица се “издиже” изнад свега и чак шефа државе “хвали” и верује му. Убице нису пронађене, али је остао горак укус кампање против Оливера који је вођен пре убиства. Преко тога је тешко прећи али очигледно удовица има своје разлоге зашто је тако благонаклона према носиоцима власти у Србији.

Што се тиче деколтеа, нико није очекивао, да удовица дође закопчана до грла, али ни овако разголићеног попрсја, да се тако изразим. За једне је непристојно, то што коментаришемо туђе облачење. Непристојно би било ако дајемо коментар за неког обичног појединца, али у овом случају, није реч о “обичној” жени већ целокупно треба сагледати ствар. Ипак била је супруга човека који је био трн у оку власти а посебно на њега су се обрушили у изборној кампањи. Од супруге, се ипак очекивао већи степен поштовања дела Оливера. Из неких извора сам чуо да је породица Ивановић модерних схватања, те да то од удовице не треба да чуди, нити да се ми обични људи, томе ишчуђавамо. Било како било, мислим да овакав вид облачења није примерен чину који је обележен.

На крају, Ја наравно не знам шта се иза брега ваља и каква се порука шаље овим гестовима. Ако су такви поступци удовице у смислу да себе заштити и породицу, те да је на неки начин приморана на такво понашање, онда је проблем далеко већи. То значи, постоји оправдана бојазан, колико смо, Ми, остали грађани, безбедни и да ли сви тако не дај боже треба да радимо, да би сачували голе животе.

Питање је, да ли тај чин у индиректном смислу, нас угрожава и у којој мери !

Слободан Осмокровић

Поделите:

4 Коментари

    • Не капирају! Или, нису да им таква буде снаја. То што су тврди није довољно ако се овакве особе лишиш или је не уважаваш.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here