ШОK ИЗ ПРИШТИНЕ! Стигао захтев Србији, траже ХИТНУ реакцију Запада!

Поделите:

Министарство спољних послова и дијаспоре тзв. Kосова најоштрије осуђује хапшење косовског држављанина Агима Ђоцаја у Србији, саопштено је из министарства.

– Ђоцај је флагрантно ухапшен током транзитног путовања кроз територију Србије. Министарство захтева од Србије хитно пуштање на слободу Агима Ђоцаја и Незира Мехметаја, који су неправедно притворени вец́ десет месеци – наводи се у саопштењу.

Такође истичу да су оптужбе против њих неутемељене, намерне и политички мотивисане, те тзв. Министарство спољних послова позива Брисел и државе Kвинте да се обрате властима у Београду, да, како наводе, једном заувек забране такву незакониту праксу неоснованог притварања косовских грађана који пролазе кроз територију Србије.

– Такво понашање је у супротности са основним људским правима, споразумом о слободном кретању постигнутим у Бриселу 2011. године и потпуно супротно духу споразума о опредељењима Вашингтона за економску нормализацију. Стара политика Србије, коју води Вучић, и даље је у супротности са свим европским вредностима којима теже и у супротности су са изјавама које дају пред међународном заједницом о наводној ‘посвец́ености и спремности’ ка процесу пуне нормализације односа са Kосовом – додаје се у саопштењу.

Наводе да су ове акције наставак напора Србије да саботира Kосово, „издајуц́и лажне потернице и манипулишуц́и њиховим медијским каналима кроз сталну расистичку пропаганду“.

– Имајуц́и у виду ове околности, Министарство спољних послова понавља позиве грађанима Kосова и сународницима из дијаспоре да избегавају путовања у Србију и кроз Србију, због ризика од задржавања и због политички мотивисаних оптужби – закључује се у саопштењу.

https://srb.news-front.info/2020/10/24/sok-iz-pristine-stigao-zahtev-srbiji-traze-hitnu-reakciju-zapada/

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here