Срби боље признајте КиМ! Иначе ћемо морати да предузмемо одређене мере, а то вам се неће свидети

Поделите:

Косовски премијер Авдулах Хоти поновио је данас свој став да неће бити коначног споразума између Србије и Косова без узајамног признања, истичући да ће, ако се то не догоди, Косово вратити мере реципроцитета, преноси Љајми.

– Укинули смо реципрочну таксу да би почео дијалог, али не онај дијалог из 2011. већ да би ушли у дијалог за узајамно признање и међународни споразум. Нема техничког дијалога и нема парцијалног споразума који ћемо потписати и донети овде у скупштину, као што су били они о фусноти и таблицама. Ово је дијалог о финалном споразуму са узајамним признањем, тако да или ћемо донети такав споразум или ћемо констатовати да не можемо да постигнемо споразум и онда ћемо се вратити на реципрочне мере – рекао је Хоти.

Он је пред посланицима у Скупштини Косова говорио и у вези одустајања од чланства у међународним институцијама, истичући да је влада на чијем је челу зауставила тренд повлачења признања независности Косова.

Хоти је упитао посланике да ли су разговарали са бившим министром унутрашњих послова Гљауком Коњуфцом, када је тражио одлагање чланства у Интерполу.

– Питам вас, да ли сте питали Коњуфцу када је био на седници владе о одлагању аплицирања за чланство у Интерполу. Имамо више од десет повлачења признања у последње три године, шта смо радили у вези са тим? Зауставили смо негативни тренд и добили једно признање. Успевамо да нашу политику ускладимо са САД и ЕУ. И ако неко мисли да може да оснажи наш суверенитет без ових пријатеља, нека мисли – закључио је Хоти.

АЛО, КОСОВО ОНЛИНЕ

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here