Срђан Крунић: Јади младог Жаркова

Поделите:

Марко Жарков, у свом ријалитију оптужује владику Стефана Шарића да је био у “емотивно сексуалном односу”(1) са његовом бившом девојком. Даље изјављује да се ради о “дугогодишњој сексуалној афери” (2/4:50), и вези у којој су присутни “љубавни и сексуални односи и све ово оно” (2/6:42). La femme fatale свог ријалитија Жарков назива “моја девојка”, “тадашња партнерка”(1), а однос дефинише само као емотиван: “ја сам почетком 2019. ушао у емотивну везу са једном девојком” (2/5:35). Да ли то Жарков хоће да поручи јавности да он није имао секс са својом “девојком” током везе?! Да јој је служио само за емотивну подршку нпр. при полагању дипломског испита, сликању икона, и томе слично?

За неколико месеци, од почетка фебруара до краја августа, Марко Жарков је прешао трновит пут од девојачког стана на Врачару до трске поред Дунава код Батајнице, и од трске до N1 звезде. Тако би његов ријалити слободно могао да се назове “Марко Жарков од трске до звезда”! У прилог овоме прочитајмо сад део записника епизоде “Пријем код патријарха”:
//3/9:05
Први део конференције за медије се одиграва испред свечаног улаза у Српску патријаршију. Присутна чак 3 микрофона Nove, два постављају питања трећи је ту мало иза у страну, надгледа. И ту је још по кој’ медијски посленик. За толико скаламерије, занимљиво, на крају би произведено веома мало медијског материјала?! Од саме, раније припремљене изјаве за медије, за Novu је изгледа важнији клип под називом “Отети студент тврди: Иринеја су склонили из патријаршије”, који је рођен за новинску рубрику “ма шта кажеш”.

Новинар: “Сад док ми чекамо, Ви ћете пробати…”
Жарков: “Ја се захваљујем, ја ћу сад пробати да добијем пријем код патријарха, аааа па кога не мрзи да сачека знаће да ли сам примљен, тако да…”
Исти новинар: “Наравно, хвала Богу, чекамо…”
Жарков: “Тако да…”
(и креће да гегуља вито момче ка службеном улазу Српске патријаршије, док гегуља тура заштитну маску на лице, одмиче за угао)
“Војо! Где је Воја?” (неко дозива Војислава Милованчевића новинара Nove који уз адвоката Прелевића и Ђиласовог кума Ђорђевића дође као неки кризни штаб за Храм на Врачару)
“Маркоо!” (веома женствена госпођа, новинарка Nove у жутој блузи виче за Жарковим који се залетео да на јуриш освоји пријем без службене најаве?!)
“Еј Марко, заустави се на тренутак да те снимимо како улазиш, само тренутак…” (седма сила за Жарковим трчи)
Жарков (зауставља се за тренутак): “Аха, нема проблема…” (али креће поново у јуриш на српског патријарха)
Иста у истом повишеном тону одсечније: “Само тренутак, молим те!”
Жарков: “Сад ћу ја, аха, сад ћу ја…” (некако се јуноша уставио!)
Иста: “Ти треба да уђеш на ова врата… Само да те снимимо, просто како улазиш, ово оно. Па ћемо те чекати и да изађеш”
(Затим маестрална сцена како патријарашки портир Раша одбија седму силу на нижу ивицу улазног степеништа и равна их у линију. Седма сила му се повинује без поговора?! Сад је спремна да испрати пробој Марка Жаркова у Српску патријаршију. Жарков са Милованчевићем силази низа страну. Да ли му то овај успут даје какве инструкције?)
“Бежи Војо!” (неко од седме силе овоме да се макне из кадра у страну)
/тачно у 10:47 снимка Жарков је на прагу ратног циља//

 

И тако, Пинки наших дана тог дана не виде Патрику, али се осам дана касније удостојио да види рефлекторе N1. Наравно све ради испуњавања сваке правде. У том циљу, Жарков је позвао “све чланове цркве да узму у разматрање, да апсолутно морају да нннн да истерају ову правду до краја” (2/17:47)… А правда, која је за Жаркова осуда “одређених људи који су учествовали у одређеним делима”, неће бити испуњена, обратите молим вас пажњу сад на ово, “оног момента кад” (Жаркова*) “питате: а што си ти то урадио, и одкуд ти знаш за те поруке, и зашто спомињеш Стефана? Бојим се ће ту, да (ће) та прича бити без епилога” (2/17,34). Веома занимљиво!

Иако рече “њено име нећу уопште спомињати” (2/3:20) Жарков је о бившој емотивној партнерки споменуо следеће:
– “Прво морам да напоменем да та девојка није била млађа, да не помислите да је био са неком девојком од 20 година, она је у тридесетим годинама…” (2/7:28, “у тридесетим” мисли ваљда 2014-те па још коју даље. И шта по Жаркову фали млађим девојкама од њега?),
– “имала је неко снимање” (2/6,31), одлази на телевизију Храм (1), (па јел то бре Жарков смувао неку манекенку, водитељку, естрадну звезду?!)
– да је имала “проблем у животу”, “доста проблема” (2/6:52), била на “странпутици” (2/7:22), (нек више не брине, исправиће њен бивши све њене криве Дрине!)
– да је искоришћена особа (2/7:15 и 8:13) која је “претрпела све то” а што је “трагедија” (3/8:21), (толико је искоришћена да је, по Жаркову, оставила бившег момка (2/6:49) да би наводно била са владиком, али владику није оставила због Жаркова?!)
– да “има два албума пуна фотографија које чува поред свог кревета” (1) (фали још само да Жарков јавности понуди тајне снимке из девојачке собе па да добије овације ријалити публике на отвореној сцени),
– да јој је љубавник секао славски колач рођеном оцу…
Што би рек’о народ, баш ју је лепо представио – а воли је. Шта би тек све и како, о својој бившој Жарков испричао граду и свету да је не воли можемо само да замишљамо?

Ријалити скривалицу-откривалицу допуњује новинар Милованчевић објављивањем записника саслушања (4) владике Стефана из тужилачке истраге поводом случаја принуђивања Жаркова, која је у току. Милованчевић, да се не би видело, прекрива коректором име и презиме фаталне госпођице 5 пута, а само њено име 2 пута. Из првог прекривања њеног имена јавност може да закључи да јој је име кратко, а из другог да је од 3 слова. Нема везе сад што је објављивање документације из било које па и ове тужилачке истраге “законски прекршај”, дакле кривично дело – како адвокат Прелевић каже у лице новинарки Nove Јелени Обућини за претходно објављивање документације од стане њене куће – него, зашто овај кризни штаб за СПЦ овако траљаво ради свој посао? До сада, у овом ријалитију једино су оптужени за принуду траљавији од њих.

1) https://nova.rs/vesti/hronika/student-tvrdi-vladika-stefan-je-rekao-da-mora-da-me-ubije/
2) https://www.youtube.com/watch?v=nz5JJEmmCNo
3)https://www.youtube.com/watch?v=qN65-QORSPE&t=877s
4) https://nova.rs/vesti/hronika/vladika-stefan-na-saslusanju-znam-devojku-otetog-studenta/

*) Жарков је буквало изговорио следеће:
“Јер суд ће свакако осудити људе који су извршили та дела, али оног момента кад их питате, ааа оног момента кад их питате а што си ти то урадио, и одкуд ти знаш за те поруке, и зашто спомињеш Стефана, бојим се ће ту, да та прича бити без епилога” (2/17:29-46),
што логичке везе нема – јер дата питања могу да се поставе само њему, а не људима које би Жарков да осуди на јуриш. Жаркову се вероватно збркало у глави јер је имао у задатак ред наученог текста, па ред из главе, па ред из…

Student tvrdi: Vladika Stefan je rekao da mora da me ubije

Срђан Крунић

Поделите:

1 коментар

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here