Срђан Крунић: Nova VS ТВ Храм

Поделите:

Nova је, као северно-атланско одељење за агитацију и пропаганду против Српске цркве, преузела нову обавезу – шминкање немачког епископа Григорија Дурића у јавности. 13-ог септембра, овај антицрквени агитпроп сервис је прво пренео извештај агенције Beta из Јасеновца са немачким епископом у главној и јединој улози (17,30). Касније вече је тај извештај дописан списком владика, наравно са још једним истицањем немачког епископа у први план, за копље испред других владика (21,41). Други разлог другог извештаја би још могао да буде, да се поред немачког епископа други пут у току дана изрекламира Млађа Ђорђевић, сада већ са 2 своје фотографије. Ђорђевић је тренутно актуелни председник фантомске групе грађана “Покрет ослобођење”. Кажемо фантомске јер једва да постоји информација о том новонасталом покрету. Одатле чуђење што му се уопште даје простор, и то одмах после набрајања званичника Србије Одаловића, и актуелних српских политичара Иванића и Пуповца.
Пошто се током дана у јавности појавила фотографија немачког епископа у цивилу са проф. Јовићем у Загребу, Nova се нашла за позваном да ступи у акцију (18,37) са насловом “Retkost: Vladika Grigorije fotografisan ‘u civilu'”.

На објављеној фотографији видимо немачког епископа у панталонама и мокасинама боја за које нам није јасно уз коју му то мантију иду? На жалост Nova нас није информисала о брендовима у којима се немачки епископ носи. Битно је да су му књиге у руци као што и приличи Светом Григорију Богослову наших дана. Велика је штета што видимо епископску фигуру нарушену пуштеним стомаком. Распуштање своје епархије после говора канцеларке Меркел, и одгледавање свих Netflix серија и филмова су изгледа узели свој сурови данак.

Из непотписаног текста, медија који речи “Господ” и “Бог” пише малим словима, сазнајемо да је немачки епископ био “у цивилу” а не у цивилу?! Дакле он није у цивилки ни кад га видимо овековеченог у цивилки. На прво место се ставља да је такво његово јављање својеврсно чудо невиђено тј. ретко. Шта о том феномену каже сам немачки епископ, уснимљен у мантији камером ТВ Храма 2016-те на тераси епархијског двора у Требињу:

“Није несвјесно што носим фармерке и што сам често у цивилу.”

Како и зашто оно што је за немачког епископа “често” може за Novu да буде “ретко” и “додатно интересантно”? А јесте да себе приказује “у потпуно другачијем светлу”, додали би пожељном, полит-коректном, од других владика СПЦ. Шта год да је у питању, немачки епископ у цивилу је собом даље послужио подсећању на интервју који је Јовић дао Novoj тог дана, односно легализацији ставова које су ту изнети.

P.S. Лепо је видети да се Novа поводом овог случаја не скандализује кршењем 27. канона 6. Васељенског сабора, за разлику од једне своје водитељке која је скандализована возним парком српских владика, иако јој муж вози бентли.

Срђан Крунић

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here