Срђан Љутић: КРАЈ НЕМАЊИЋА, ПОБЕДА РТС

Поделите:

Серија „Немањићи“, није инцидент, или случајни уреднички промашај. „Немањићи“ су део добро осмишљеног пројекта у коме Срби морају, за будуће генерације, бити приказани као будале. Од обичног сељака до Светог Саве. Тај програм је настао на темељима „авнојевско-правашке“ свести.

Сценарио за серију „Немањиће“ одабрали су Горан Марковић и Влајчић. Они су довољно искусни да не могу да погреше. Зато су и изабрани да изаберу сценариј. Изабрали су најгори могући. И заслужили су награду.

Србија је брод лудака, Срби су будале

Горан Марковић је познат по љубави према Србима. Он у најбољем светлу приказује српско пучанство. Та љубав је кулминирала у серијалу РТС-а „Брод лудака“ у којој је Петар Кочић, симбол слободе, симбол борбе за национална права, доследно приказан као обичан лудак. Јасно нам је поручио: Кочић је полудео зато што је био српски националиста.

Слободо, све је без тебе ништа, ништа је са тобом све.

Стогодишњицу смрти великог српског писца РТС је обележио тако што га је промовисао посрнулом српству као лудака.

Марковић је „Брод лудака“, величанствену оду српству, писао по роману Вулета Журића, омиљеног писца дугосрбијанаца, то јест, другоалбанаца. Журић је у Србији експонент Европског парламента писаца, кога је основао син Мехмета Шехуа, десне руке Енвер Хоџе. Чест је гост на РТС-у и грађани стичу утисак да је водећи срски писац. Чак значајнији од Блесаре.

Марковић и авнојевско-правашка дружина са ФДУ, која је деценијама антисрпски деловала под заштитом српских власти, инсталирали су кадрове у све структуре РТС – од курира до уредника.

Авнојевско-правашка културна политика

Горан Марковић и Небојша Брадић су перјанице авнојевско-правашке „културне политике“. Присвојивши најмоћнији медиј, они убрзано раде на атисрском деловању у духу политике СКЈ осамдесетих година. Доводе кадрове из периода када су Телевизијом Београд владали комесари Драже Марковића Вукос и Первић. Дража је био највећи Брозов послушник у Србији. Зато су у игру вратили лажне модернисте из тог доба, брачни пар Туцко и Буцко, читав низ бесмислених емисија које су копија трибина из домова културе и центара за културу. Воде се бескрајни разговори о бесмислу, уметност је схваћена као психотерапија за њихове настраности. То је тај модернизам као друго лице титоизма који је требало да пред западом представља демократско лице социјалистичке самоуправне Југославије и њене елите. Све је то рађено да би авнојевско-правашка елита задржала материјалне привилегије. То чине и данас. Удварају се окупаторима тако што Србе представљају као будале.

Будале у континуитету

Има ли ико нормалан у серијама о светском првенсту у Уругвају, „Сенкама над Балканом“? Има ли ико нормалан у „бабама које се чешљају“? Има ли ишта бесмисленије од серије „Равна гора“? Све су то пројекти да се Срби прикажу као патолошки лудаци и да се тако додворе окупаторима. Њих је РТС, авнојевско-правашка телевизија, коју грађани финансирају из буџета, финансирала десетинама милиона евра. Они се богате на српској беди и несрећи.

Уреднички тимови и магови спољне продукције растурају се од лове зарађене на антисрпству.

Лако је Хрватима да воде медијски рат против Срба. Они имају два јавна сервиса ХРТ – Хрватску телевизију и РТС – авнојевско-правашку телевизију.

После емитовања „Немањића“ може се рећи: још једна победа другоалбанаца, још један тежак пораз српства. Српски краљеви су будале, Свети Сава је сеоска врачара. Да ли је онај ко је наручио серију баш то желео?

Срђан Љутић

Поделите:

3 Коментари

  1. Ништа није случајно! У Србији ни благајник на пијаци не можеш постати ако те злочиначка Титина УДБ-а не регрутује. Ако ниси из њиховог легла, можеш бити Тесла, бићеш омаловажен и скрајнут!

  2. Срби приказани као одрпанци. Серија обилује “модерним” речима, са нултом вероватноћом, да су се тада употребљавале. Све је то испало доста лоше. Умемо Ми и боље пројекте да снимимо, само када хоћемо.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here