Српска Твителита

Поделите:

Између две посете иностранству, где се свему, па и раду семафора дивила до имбецилности, спусти се понекад самопроглашена српска “елита” и до родне им и мрске груде и одмах ту примети многе недостатке. Углавном оне које јој личну срећу кваре и боду очи, али и то је за ухар.
Тад реши да се умеша у живот својих сународника, макар (и ако смо срећни – искључиво) коментаром на друштвеним мрежам.
Сваки од тих коментара прати једноставну матрицу коју овде прилажем, да бих им, тако заузетима, олакшала и, што да не, поспешила продуктивност кад већ морају да се бакћу Србијом и Србима. Јер – какви су, такви су, наши су, ми друге и гласније “елите” немамо.

Попуните формулар (обавезно шишаном латиницом и уз употребу што више страних речи и израза):

“Српски народ је стока(1)…која све ово(2)…заслужује кад је (3)…”


(1) Пустите машти на вољу па у увредама будите што сликовитији и духовитији. То ће вам сигурно донети много “свиђања”, “праћења” и “дељења” или лајкова, фоловера и шерова, ако ме разумете.

(2) Овде слободно све што вам падне на памет: од скупље цене горива, која вам баш оно иде на нерве, па до катастрофалних поплава, клизишта, погрома и геноцида. Опет будите што сликовитији, из већ наведених разлога.

(3) Ево прилике да што оштрије искажете најдубљи презир према сународницима који вас, од кад знате за себе, само брукају по бираном иностранским друштву, због којих црвените кад морате да, ако већ нисте успели да намакнете неки бољи пасош и отменије држављанство, стојите на другом шалтеру на аеродромима, резервисаном за “трећи свет”, или да се, неком тамо извињавате из које земље ( не својом кривицом, подвлачите!) долазите. Оплетите и опљуните што боље можете.

У прилог објави пожељно је приложити фотографију неке егзотичне дестинације на којој се, осим вас лично, у позадини виде цивилизовани и срећни домороци и мед и млеко који рекама и морима теку у изобиљу.

Дрзне ли се неко од тих чобана (који се, гле чуда, описменио и приучио користити савременим средствима комуникације) да вам противречи, да подсети на све несреће и нападе које је Србин до сад превалио преко главе, или, да је, глухо било!, управо елита својим конформизмом и клептоманијом најзаслужнија што народ нема више веру у то да се побуна исплати, искористите шансу да га додатно нагрдите. Слободно зачините псовком, јер тако ће вас најбоље и разумети. А онда – блок! Јер неће тамо неки геџа да вас учи!

Шта он, молим вас, уопште зна?
Осим да вас роди, у гладној години одхрани, ни уз чију помоћ подигне, одшколује у најбољим школама све откидајући од својих уста, стане пред сваког непријатеља који је решио да вас, на сваки могућу начин сатре … па да вас такве осетљиве испрати у свет кад решите да вам је доста родног блата и помаже зимницом првих неколико година док мало не станете нс ноге у белом свету…
Шта зна геџа шта је живот, елита, сређена држава и правда? Он то и онако никад није видео.

Јелисавета Видак

Поделите:

6 Коментари

  1. Мислим да је ауторка овог текстића мало “побркала лончиће” … замерити Благоју Пантелићу на основу једног твита да је аутошовиниста, да не познаје културу дијалога и да је заузет европејством значи не знати шта говориш, то је као рећи Новаку да не зна да игра тенис. Ја не познајем лично човека, али на основу онога што ради могу да кажем да он јесте елита овог народа. Иако је понекад ироничан, надмен, па шта, и то су понекад пожељни комуникацијски маневри.

  2. Stvarno je potrebno jedno analiticko vidjenje na ovu temu. Mislim da treba prestati spavati i neprestano citati tvitbulaznjenja, i onda pisati ekstove na tu temu, kako bi se spasla Serbia. Ne znas sta je gore ili tviterasi ili analitika istih.

    • Ma ne bi bilo problema da se sve to dešava samo na Tviteru, nego udaraju sa svih strana i pucaju iz svog oružja. Nastavak ignorisanja je nipodaštavanje svega srpskog – i dobrog i lošeg. Ignorisasmo glupe političare, nestrucne rukovodioce, lažne diplome, starlete u udarnim terminima, podmiceno sudstvo, pa nam sada ta garnitura vedri i oblaci. Hajde za promenu da upremo prstom u ono sto je loše kad je očigledno loše, a istaknemo ono sto je dobro. Da ne pljujemo jedni po drugima, tj. po sebi samima. Možda ce se tako bolje videti da još ima pravih vrednosti u ovj napacenoj zemlji. Ili idite i spavajte. Samo nemoj posle da bude, nisam znao…

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here