Srpska Tvitelita

Podelite:

Između dve posete inostranstvu, gde se svemu, pa i radu semafora divila do imbecilnosti, spusti se ponekad samoproglašena srpska “elita” i do rodne im i mrske grude i odmah tu primeti mnoge nedostatke. Uglavnom one koje joj ličnu sreću kvare i bodu oči, ali i to je za uhar.
Tad reši da se umeša u život svojih sunarodnika, makar (i ako smo srećni – isključivo) komentarom na društvenim mrežam.
Svaki od tih komentara prati jednostavnu matricu koju ovde prilažem, da bih im, tako zauzetima, olakšala i, što da ne, pospešila produktivnost kad već moraju da se bakću Srbijom i Srbima. Jer – kakvi su, takvi su, naši su, mi druge i glasnije “elite” nemamo.

Popunite formular (obavezno šišanom latinicom i uz upotrebu što više stranih reči i izraza):

“Srpski narod je stoka(1)…koja sve ovo(2)…zaslužuje kad je (3)…”


(1) Pustite mašti na volju pa u uvredama budite što slikovitiji i duhovitiji. To će vam sigurno doneti mnogo “sviđanja”, “praćenja” i “deljenja” ili lajkova, folovera i šerova, ako me razumete.

(2) Ovde slobodno sve što vam padne na pamet: od skuplje cene goriva, koja vam baš ono ide na nerve, pa do katastrofalnih poplava, klizišta, pogroma i genocida. Opet budite što slikovitiji, iz već navedenih razloga.

(3) Evo prilike da što oštrije iskažete najdublji prezir prema sunarodnicima koji vas, od kad znate za sebe, samo brukaju po biranom inostranskim društvu, zbog kojih crvenite kad morate da, ako već niste uspeli da namaknete neki bolji pasoš i otmenije državljanstvo, stojite na drugom šalteru na aerodromima, rezervisanom za “treći svet”, ili da se, nekom tamo izvinjavate iz koje zemlje ( ne svojom krivicom, podvlačite!) dolazite. Opletite i opljunite što bolje možete.

U prilog objavi poželjno je priložiti fotografiju neke egzotične destinacije na kojoj se, osim vas lično, u pozadini vide civilizovani i srećni domoroci i med i mleko koji rekama i morima teku u izobilju.

Drzne li se neko od tih čobana (koji se, gle čuda, opismenio i priučio koristiti savremenim sredstvima komunikacije) da vam protivreči, da podseti na sve nesreće i napade koje je Srbin do sad prevalio preko glave, ili, da je, gluho bilo!, upravo elita svojim konformizmom i kleptomanijom najzaslužnija što narod nema više veru u to da se pobuna isplati, iskoristite šansu da ga dodatno nagrdite. Slobodno začinite psovkom, jer tako će vas najbolje i razumeti. A onda – blok! Jer neće tamo neki gedža da vas uči!

Šta on, molim vas, uopšte zna?
Osim da vas rodi, u gladnoj godini odhrani, ni uz čiju pomoć podigne, odškoluje u najboljim školama sve otkidajući od svojih usta, stane pred svakog neprijatelja koji je rešio da vas, na svaki moguću način satre … pa da vas takve osetljive isprati u svet kad rešite da vam je dosta rodnog blata i pomaže zimnicom prvih nekoliko godina dok malo ne stanete ns noge u belom svetu…
Šta zna gedža šta je život, elita, sređena država i pravda? On to i onako nikad nije video.

Jelisaveta Vidak

Podelite:

6 Komentari

  1. Mislim da je autorka ovog tekstića malo “pobrkala lončiće” … zameriti Blagoju Panteliću na osnovu jednog tvita da je autošovinista, da ne poznaje kulturu dijaloga i da je zauzet evropejstvom znači ne znati šta govoriš, to je kao reći Novaku da ne zna da igra tenis. Ja ne poznajem lično čoveka, ali na osnovu onoga što radi mogu da kažem da on jeste elita ovog naroda. Iako je ponekad ironičan, nadmen, pa šta, i to su ponekad poželjni komunikacijski manevri.

  2. Stvarno je potrebno jedno analiticko vidjenje na ovu temu. Mislim da treba prestati spavati i neprestano citati tvitbulaznjenja, i onda pisati ekstove na tu temu, kako bi se spasla Serbia. Ne znas sta je gore ili tviterasi ili analitika istih.

    • Ma ne bi bilo problema da se sve to dešava samo na Tviteru, nego udaraju sa svih strana i pucaju iz svog oružja. Nastavak ignorisanja je nipodaštavanje svega srpskog – i dobrog i lošeg. Ignorisasmo glupe političare, nestrucne rukovodioce, lažne diplome, starlete u udarnim terminima, podmiceno sudstvo, pa nam sada ta garnitura vedri i oblaci. Hajde za promenu da upremo prstom u ono sto je loše kad je očigledno loše, a istaknemo ono sto je dobro. Da ne pljujemo jedni po drugima, tj. po sebi samima. Možda ce se tako bolje videti da još ima pravih vrednosti u ovj napacenoj zemlji. Ili idite i spavajte. Samo nemoj posle da bude, nisam znao…

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here