Стефан ВУКОВИЋ: Црногорско полтронство и послушништво

Поделите:

 

Таман кад људи помисле да испод тренутног дна не може дубље да се потоне, црногорски властодршци се јаве у лику „просветитеља“ да покажу како је чак и то изводљиво.

Свјетска штапма већ два дана бруји о смрти оличења древног зла, америчког сенатора Џона Мекејна. Каже народ, о покојнику све најљепше – дакле Истина, она је увијек најљепша, најискренија, најчистија. Корпоративни медији покушавају да скину љагу са Мекејна својим хвалоспјевима о његовим „подвизима“ у борби за заштиту америчких интереса.

Предсједник Црне Горе господин Ђукановић се дрзнуо да „у име грађана Црне Горе“ изрази „најдубље саучешће“, док је предсједник скупштине господин Брајовић био још бомбастичнији нагласивши да „он остаје узор генерацијама младих широм свијета о томе како треба вољети своју земљу и примјер бескомпромисног борца за узвишене идеале демократије у које је чврсто вјеровао“. Биједно је што се Ђукановић поистовјећује са Порошенком чије изјаве на спољном плану у последње вријеме не одударају од његових. Порошенко је кум Јушченка који је такође назаконито дошао на власт у Украјини (2005. – 2010.).

Питам се да ли узор младима може бити неко ко се за вријеме рата сусретао са терористима у Сирији, Либији и, наравно, у Украјини помажући им у потпуности. При том, на својој званичној страници на Твитеру тиме се и хвалисао, некад и навијао. Да ли и господин Брајовић вјерује у ту исту демократију и да ли је она заправо и његов политички правац просудите сами. Да ли то значи да и господин Брајовић нема ништа против ИСИЛ-а, остатака Ал-Каиде и сличних организација, као и украјинских нацистичких батаљона (наследника Бандере) којима је његов миљеник помагао свим силама. Да ли то може бити узор било коме? Замислите како на сву ту бљувотинску пропаганду реагују породице жртава тих истих групација чији је он био један од покровитеља. Тај исти Мекејн је подржавао „обојене револуције“ свуда по свијету, а америчким демонстрантима је пријетио затворима и називао олошем. Сјетите се само трагикомичног чланка Нешнл интереста под називом „Хомо Американус“.

Такозвани „миротворац“ Џон Мекејн ће у нашем народу остати упамћен као агресор и злочинац који је у вријеме злочиначког бомбардовања константно понављао да су „Срби силоватељи и да ниједна мета у инфраструктири не би требала да буде изузетак – фабрике, водоводне мреже, школе, болнице, продавнице, било шта“. Такође, тај исти „миротворац“ је помагао пучисте у Украјини не да би штитио „америчке националне интересе“, већ своје личне клановско-корпоративне интересе.

Не треба заборавити да је Хантер Бајден, син Џозефа Бајдена (47. поптредсједника САД-а) постављен на чело одбора директора Бурисма Холдингс Лимитед – компаније регистроване на Кипру која управља са три гасне компаније у Украјини у чијем су посједу налазишта у Харковској и Черновицкој области.

Поменуте русофобе, србофобе и уопште славјанофобе одликовао је у марту Срђан Дармановић „у знак доприноса међународном угледу и положају Црне Горе“ бацивши тиме љагу на народ кад се дошло дотле да такви људи представљају Црну Гору. Подсјећања ради, у прилог томе колико је црногорска власт дезоријентисана, иде и посјета Клинтона 2011. године који је по доласку изјавио ни мање ни мише него да је „Македонија тако прелијепа и да ће се обогатити.“ Да ли су властодршци уопште свјесни шта раде или су се толико однародили више није ни битно, битно је да се што прије престане са рушилачком политиком и самопонижавањем.

Стефан ВУКОВИЋ

Поделите:

9 Коментари

  1. Dok mi gubimo vreme sa delovima Kosova na kome nema ni jednog Srbina nama je na udaru Republika Srpska a Crna Gora se udaljava od nas. Ne moze se niko silom naterati da bude Srbin nego milom. U Crnoj Gori jos uvek ima dosta ljudi koji se izjasnjavaju kao Srbi. Zasto nasa drzava i crkva finasijski ne pomogne te ljude, pokrene biznis, osnuje pravoslavne skole i gimnazije.

  2. Potrebno je obnoviti ministarstvo za Srbe u regionu i diaspori koje ce se starati i o finansiranju i razvijanju preduzetnistva medju Srbima u Republici Srpskoj i Crnoj Gori. Pa ako je Montenigrinski projekat nasao nekog ko ima veci ekonomski interes u Crnoj Gori nego Srbija onda da vidimo ko je to pa da se i mi njemu priklonimo.

  3. Srpski prostor je zbog geografije federalan (Srbija, Republika Srpska, Crna Gora). Isto tako Jugoslovenski prostor po prirodi je konfederalan (Bosnje, Ujci, Sipci, Donci i ostali) zato nikako da krenemo dalje svak svojim putem nego svi gledaju sta se desava kod ovim drugih.

  4. Bosnjama u BiH glavna smetnja sto postoji Republika Srpska i Hrvatski kantoni. Pa u Nemackoj postoji Slobodna Drzava Bavarska (i Saksonija) pa to nije neki problem. U Svajcarskoj svaki kanton ima svoju policiju i razlicite poreske stope. BiH je po prirodi konfederalna i svaki pritisak da se to promeni ce dovesti do rata i novih sukoba.

  5. Sad ta Bosanska obavestajna sluzba pokrenula projekat “Pravda za Davida” da bi udarila na policiju republike Srpske, jedini preostalu polugu zastite Srba u BiH. Kako smrt bilo kojeg pojedinca moze da postane politicko pitanje. Mali se udavio u potoku, verovatno se to vece napio, drogirao i potukao sa nekim. To se desava u bilo kojoj zemlji ali nigde ne postaje politicko pitanje.

  6. Mi cesto govorimo jedno a mislimo drugo: govorimo Kosovo a mislimo Republika Srpska. Republika Srpska je srce Srbije, zbog nje smo ratovali i bili pod sankcijama 90tih, u nju smo utopili Republiku Srpsku Krajinu. Srpska drzava je nastala i razvijala se oko Drine i treba uciniti sve da ta granica izmedju nas i RS bude nevidljiva – ekonomski, saobracajno, kulturoloski. Kako nama u Srbiji tako i nasoj braci u Srpskoj.

  7. Ako je Berlinski zid srusen kao znak tiranije i podele jedne nacije koja ima pravo da bude slobodna i zivi zajedno, kako je pravedno da se podize neki novi zid na Drini izmedju Srba u Srbiji i Srpskoj. Granice se u Evropi ruse izmedju razlicitih nacija, tako da nema te sile koja ce nas naterati da postavljamu granicu izmedju nas samih.

  8. U Cirilici kod Marica (pre bi se mogla nazvati krcma kod Čmarica) stalno se poteze neka teza kako Srbija nikad nije drzavno presla Drinu. Kakva glupost: Srbija i Bosna su oduvek bili jedinstven drzavni prostor. Ilirska drzava je bila oko Drine, Rimska prefektura Ilirik je pokrivala ceo ovaj prostor, Vizantija isto, drzave Caslava, Mihaila, Nemanje, Dusana je bila oko Drine, Otomansko carstvo isto. Prva i Druga Jugoslavija koje su napravili Srbi su pokrivale ceo ovaj prostor.

  9. Jedino vreme kad se pokusala nekakva granica na Drini je kad smo bili na udaru nacistickih sila: od aneksije 1908 do 1918, u drugom svetskom ratu od 1941 do 1944 i novi pokusaj 1991-1994. Treba jasno artikulisati sta su nasi ciljevi i zasto smo ratovali (zbog pokusaja podela naseg etnickog prostora i pokusaj podizanja granice izmedju nas samih). U suprotnom ispadamo kao neka rulja koja stalno ratuje bez razloga.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here