Студенти Републике Српске једногласно, назив студенског дома “Радован Караџић” остаје!

Поделите:

Унија Студената Републике Српске, Студентски парламент Универзитета у Источном Сарајеву и парламент Студентског дома Пале поручили су да нема ништа од скидања плоче са именом првог предсједника Републике Српске Радована Kараџића са зграде Дома, без обзира ко покуша да је скине, па макар то био и високи представник Валентин Инцко лично.

“Радован Kараџић је први предсједник Републике Српске, земље која је наша домовина, коју волимо свим срцем, коју нико неће вријеђати и нападати без да добије повратну реакцију. Лик и ђело Радована Kараџића ће увијек живјети кроз све становнике Републике Српске, посебно кроз нас студенте, који ћемо га увијек поштовати и пам
тити”, навели су студенти у заједничком саопштењу.
Уколико је највећи проблем табла која се налази на згради Студентског дома, студенти су поручили Инцку како вјерују да је мисија ОХР-а у БиХ завршена, јер су очигледно сви већи проблеми ријешени.

Подсјетили су да се Инцко никада није осврнуо на улице које косе назив по бившем ратном команданту Алији Изетбеговићу, да није споменуо протјеривање Срба из Сарајева, злочин у Добровољачкој улици, Kазане и многе друге злочине који су се дешавали на овим просторима.

“Овим је Инцко по ко зна који пут урадио нешто супротно понашању сваког дипломате, као и контрадикторно свим европским идејама чији носилац би требао да буде”, наведено је у саопштењу.

Студенти су подсјетили да високи представник у БиХ, према Анексу 10 Општег оквирног споразума за мир у БиХ, има надлежности да буде посредник у изградњи мира и демократских процеса у БиХ, а не надлежност да се бави скидањем табли и измјеном историје једног народа преноси Срна.

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here