СВАЂА-Ђилас криви Јеремића за лоше резултате избора: Без њега бих имао 30%!

Поделите:

Драган Ђилас за изборни пораз оптужио је Вука Јеремића. Ђилас, Јанковић и Јеремић у недељу освојили тек 18,8 одсто гласова бирача.

Наши одлично обавештени извори тврде да је Ђилас директно оптужио Јеремића као кривца за то што је добио мање од 20 одсто гласова Београђана. Он је Вуку отворено рекао да је за све крив и да му је својим ‘глупавим потезима у кампањи’ само одузимао гласове. Без Вука, ми бисмо имали бар 30 одсто, он нам је највећа грешка, рекао је јуче пре подне Ђилас блиским сарадницима.

Свађа због критике

Kако сазнајемо, свађа Ђиласа и Јеремића почела је у недељу увече када је лидер НС прокоментарисао да су изборни резултати могли бити знатно бољи.

Јанковић и Јеремић беснели јер је Ђилас у кампањи био у Турској

Подсетимо, како смо већ писали, Јанковић и Јеремић су побеснели на Ђиласа прошлог месеца јер је усред кампање буквално нестао на два дана.
– Ђилас је 18. фебруара отишао за Турску како би се видео са девојком, кошаркашицом Аном Дабовић. Не само што је кампању ставио у други план него ни сараднике није обавестио где се налази. Само им је послао поруку да је у иностранству и појавио се у Београду тек 19. фебруара увече… – преноси наш саговорник.

– Ђилас је на ове Вукове речи буквално побеснео! Од момента кад је добио прве резултате није био нимало задовољан, а критика коалиционог партнера била је само кап која је прелила чашу. Ђилас је оптужио Јеремића да је главни кривац за изборни пораз! Рекао му је у очи да је оном глупом изјавом о Вучићу и Меркеловој пуцао читавој коалицији у ноге и једним потезом изгубио бар десет одсто гласова – преноси Информеров извор, који је присуствовао свађи.
И док се Ђилас јуче није оглашавао овим поводом, Јеремић је индиректно потврдио да је пукла тиква у жутој коалицији. Упитан о наставку сарадње са Драганом Ђиласом, лидер Народне странке дословце је рекао:

– Потребно је наставити разговоре са свима. Недељни избори су лекција свима да се уразуме…

Јеремић није прецизирао ко то и због чега треба да се уразуми, али већ сама чињеница да је одбио да се директно изјасни о коалицији са Ђиласом говори више од стотину речи.
Политички аналитичар Бранко Радун:
Реч је о краткорочном дилу. Ово свакако није била чврста коалиција. Ако Ђилас направи странку, Јеремић ће то схватити као конкуренцију и сарадње дефинитивно неће бити.

Спорна коалиција

Социолог Владимир Вулетић оцењује да је Ђиласова и Јеремићева свађа сасвим очекивана и логична.

– Изборна коалиција Драгана Ђиласа, Вука Јеремића и Саше Јанковића била је изненађење од самог почетка и питање је како су се уопште саставили. Очигледно је да сада неминовно долази до политичке борбе за лидерство у опозицији – подвлачи Вулетић.

Информер

Поделите:

2 Коментари

 1. Драгане у праву си, Вук Поздерац је једна велика невоља у Србији.
  Шта ти је било да се са њим ортачиш.

  Од тебе може да и нешто буде, али мораш неке ствари да промениш:
  1. Да престанеш да лажеш.
  2. Да престанеш да крадеш.
  3. Да престанеш да бијеш трудне жене.
  4. Да престанеш да бијеш бабе и деде.
  Покушај

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here