Свештеник др Угрин Поповић: ПАД ДР МИРОЉУБА ПЕТРОВИЋА

Поделите:

Мирољуб Петровић је „пао“. Сада следи раскринкавање његовог дела. И, тога, што уопште је дао себи за право, да се петља у послове, који нису били његова струка, нити су у опису његове стручности. Почеће хајка, и поново ће се заборавити на то, шта је основни проблем појаве разних иселитеља, надри-лекара и тд. Класична замена теза довешће до тога да се Мирољуб Петривић „жртвује“, да би након неког времена, поново устао неки нови Мирољуб Петровић. Неки нови „месија“, и спаситељ.

И, тако је од постања света до данас. Принцип је исти, све су остало нијансе, што би рекао наш песник, док разних „спаситеља“, видовњака и иселитеља… јесте видела ова напаћена земља у својој метаморфози од СФРЈ до Србије. Разни Чумаковићи, Гершмани, Перановићи…. а сада и Петровићи, јесу окушали своју срећу да „хлеб без мотике“, остваре на темељу људске глупости и сујеверја. Тужно, али тачно! Па, погледајте сами!

Ти исти „спаситељи“ су од Запада сада верификовани као тзв лајфкоучеви, те та нова каста запљускује ову земљу. Једина разлика од ових домаћих гатара, иселитеља, видовњака, бораца против наркоманије и тд и тд, јесте у томе, што ови имају сертификат са Запада. Нормално, маса „софистиираних“ сада хрли ка њима, презирући дојучерашња решења…. и, опет маши!

Вортекс, закон привлачења, Универзум који се јавља… јесу само неке од мантри, које се понављају до бесвести људима, који напокон разумеју, да од њих све зависи, и да они могу све! Тај нови западни гуру, тзв лајфкоуч, свој вортекс ће обогатити позамашном свотом, а они који су олакшани, захвалиће Универзуму и вортексу, што могу да буду олакшани, док сироти Мирољуб Петровић бива жртвено јагње ради свију њих. Све док се ситуација не понови!

Док неки заиста тежак психијатријски случај не дође код лајфкоуча, уместо код психијтра, те уместо неких медикамената и медикотерапије, не почне да понавља мантру, и законе вортекса, вапај Универзума и тд и тд, па се након неког времена, у недостатку ендорфина у својим рецепторима (чисто визичка аномалија) не убије, пошто није био код психијатра (занимање које једино може да препише лекове), него код лајфкоуча (занимање које не може ништа сем да папагајски понавља оно што је на семинару од шест месеци, и од 1300 евра, научио, а онда, добивши сертификат, кренуо друге да учи и лечи и тренира), те тако у нападу своје болести сконча себи живот, пре него што га је и започео. И, онда ће опет, испливати неко ново име, биће жртвовано, а маса ће бити умирена том крвљу, и кренуће игра из почетка, као што рече један наш други песник.

Јутјуб је полигон тих нових и софистиираних Мирољуба Петровића, свих њих који „не лече“ хомосексуале, и немају Музеј диносауруса, нити млате лопатом своје штићенике. Не, ово су лепи западни спаситељи, па ће малограђански сој наших гилиптера, заузети место старих „месија“, а наш народ, у својој вечитој потреби да негира властито порекло, пригрлиће те нове западне гилиптере. Па, довољно је погледати дипломе тих разних лајфкоучева? Видећете да ти људи немају никакво образовање, а још мање стручности за један тако изазован антрополошки проблем као што је бити бити „животни тренер“ (лајфкоуч). Не, маса то једноставно неће регистровати у својој воловској потреби да докаже себи и другима, како није то. Како није маса. Већ припадник изабраних, којима Универзум шапуће, а онда они, свој вортекс усмеравају ка изобиљу, разумевајући да својим мислима обликују свој живот. („Какве су ти мисли такав ти је живот“ – рече једном, неко ко није био лајфкоуч, али који је био тренер за живот!)

Тај исти Јутјуб је и показање куда то може да одведе. Потражите потресну исповест Николе Шкрињарића, који је са „успехом“ лечио, да би након неколико година сазнао да су сви његови пацијенти – умрли. Та, погледајте, молим Вас. Јер није проблем у њима, него у нама. Ми смо ти, који пристајемо на то. На то, да полуписмени људи, буду тренери нешег живота. Па, какав онда живот и очекујемо, ако га таквима препустимо. Или, ми смо ти, који прихватамо за озбиљно особу као што је Мирољуб Петровић. Особу, која „лечи“ хомосексуалце, и која има „музеј“ диносауруса, и која на националној ТВ изјави да би преступнике „под мач“, те онда напуни халу у Београду. Да, криви смо ми, јер смо ВОЛОВИ!!!

За крај, погледајте и истражите све те лајфкоучеве. Све њих, који вас описују као једно моћно биће, које може својим умом себи многа чуда остварити. Погледајте, и чујте их добро. Њихове савете, њихове вредности. А онда схватите да, ако је човек тако моћан, и има такве способности, зашто нико од њих, тих вајних лајфкоучева, није апеловао на нас, да ми ту своју „моћ“, усмеримо ка општем добру – па, да више никада не буде уплаканог детета, или гладног човека?

Мислите о томе…

Свештеник др Угрин Поповић

ВИДОВДАН

Поделите:

8 Коментари

 1. Taj isti samoprozvani doktor (čega je on doktor, gde je doktroriao i sa kojom tezom?) imao je svoju medijsku promociju upravo na Vidovdanu! Na forumu ovog portala. Bar ga ja nisam pre toga poznavao. A doveo ga je, ili ga je bar hvalio i podržavao, onaj isti pop što je kasnije “lećio” od narkomanije, pa ubio čoveka!
  Ko god je pročitao više od tri priloga ove spodobe na forumu Vidovdana, morao je znati, bio je dužan da zna, da je reč o ludaku. Ko je pročitao više od deset njegovih poruka bio je dužan da zna da je reč o potencijalno opasnom ludaku.
  Evo vam sad, mislim da forum još uvek ovde stoji, otvorite ga i nađite temu o Darvinovoj teoriji, ili poreklu čoveka, zaboravio sam kako se zvali, na kojoj je ova rugoba između ostalog zagovrala ideju da neposlušnu decu treba ubiti. Navodno to piše u Bibliji.
  I natera on tim svojim nebulozama, ako se dobro sećam, više od 200 stranica foruma.
  I ko mu se jedini adekvatno suprostavljao?
  Šta mislite?
  Pa proverite. Videćete da je to bio Mile Ćurčić.
  Svi ostlali su mu, ili povlađivali (kao rečeni pop-ubica koji, iako pravoslavni sveštenik, nije shvatao da to što Petrović priča nema nikakve veze sa Hrišćanstvom, ali ima sa bogoborstvom), ili su polemisali s njim tvrdeći da je Darvin u pravu a jok Petrović. Jedino je Ćurčić rekao da je Petrović gov.no i opasan ludak, i pokazivao zašto.

  • Tacno ! i ja se toga secam. Tema je bila “Evolucija – Za i Protiv”. Bilo je to pre oko 12 godina.
   Moderator je bio Alfesin ili tako nesto. Da,pop.
   M.Petrovic se tada nalupetao za sve pare,na vise tema iz prirodnih i drustvenih nauka. Tema je bila dobro posecena,a i sam forum Vidovdana.
   Alfesin ga je oterao kad je ovaj poceo da negira pravoslavno ucenje i propagira neko od brojnih protestantskih sekti (adventisti,kod njih je posle zavrsio).

 2. pa to što dr. Petrović govori naravno da nema veze sa hrišćanstvom ali ima veze sa rišćanstvom……
  a složićete se da je ogromna razlika između neo modernističkog hrišćanstva i primitivnog, izvornog preotomanskog rišćanstva…
  običan maleni srbin kad sluša ovog Petrovića se oseća kao kum Vujica u kafani gde odsedaju vožd Karađoz i knjaz Miloš……
  gorka je ta turska kafa treće Srbije u tom okruženju pa makar bila i iz automata na dugme,super tronik automatik..

 3. mi je poznat od pre vise od dvadesetak godina sa TV Palma, gde je imao emisiju protiv darvinizma.Sa TV Palma su i vecina “zvezda” Balkan info koje, opet, preuzimaju druge jutjub televizije, sto dosta dobro pokazuje ko ih je stvorio, isti koji su stajali iza TV Palma, i sa kojim ciljem, zatupljivanje i stvaranje paranormalnosti umesto politicke alternative.Komunista Milosevic i komunisticka DB jos od devedesetih su “nacionalne” snage gurali uz iluminate, vanzemaljce, kemtrejlse, cudoviste iz Loh Nesa i tako je i dandanas.Teorije zavere su prvo pocele da bujaju krajem osamdesetih u Hrvatskoj, kao nekakva alternativa socijalizmu, a zatim u BiH, kada je DB shvatila da gubi ideoloske stege, pa je trebalo zaludjivati ljude necim drugim u centralnoj, najproblematicnijoj republici.Danas je epicentar Srbija, sto dosta pokazuje.

 4. Али оно Мирољубово “под мач, бато” добро је. Једном ће морати ред да се заведе макар и мачем ако друкчије није могуће.

 5. Cura te ipsum, medica! Poslije svega u tvom zivotu, pa zar ti da se hvastas i razoblicavas ma koga, doli samoga sebe? I ako ti je skinuta zabrana svestenodejstva – a i da nije – na tebi bi bilo da zivis u tihovanju, pokajanju, molitvi, a ne u ponovnom razmahivanju svoje “duhovne aristokratije”, hranjenju egocentrizma i samopromovisanja – svega onoga sto te i odvelo na stramputicu i strmoglavilo

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here