Свештеник др Угрин Поповић: ВАГИНАРИЈУМ

Поделите:

Вагинаријум! Правилан назив наше републике. Нашег ријалитија. Верујем да се овде намерно постављају такве кулисе тек да би се видело, да ли је могуће људима урадити тако нешто? Ми сведочимо – могуће је! За 1000 динара и сендвич, све је могуће. Али, шта је алтернатива? Алтернатива је координисаност реакције од стране Јелене Ананас, а заправо Курте, која је још 2012-те сјахала. Сада би да поново узјаши, и то је то. Зато Јелена Ананас координира масу, која је одбила сендвич. Мислим, већ звучи као лоша интерпретација Орвловог дела у Холивудској „Ц“ продукцији. Да, у оној класи, у којој се појављује Чак Норис, и убија становништво мање земље у Европи. Србије, рецимо.

Али, понављам – ШТА БИ БИЛА АЛТЕРНАТИВА???

Има једна реч у Светом писму (елпис), која нашу нада ставља у активни контекст, а не тек пасивни одсјај некадашњег сна, а садашњег мирења, са промашајем властитог живљења. Дакле, нада (елпис), у Светом писму Новог завета, јесте – радосно ишчекивање са уверењем.

Схватате ли ви уопште зашто је битно, најбитније, читати Свето писмо? Управо због оваквих ствари, које дају смисао вашем контексту живљења. Ако си уморан, или натоварен, управо препознавање Христа у својим властитим околностима, даће ти снагу јер ће ти пружити смисао. Смисао твом трпљењу. Трпљењу које гради карактер, а које се подноси надом (елпис).

Читајмо Књигу о Јову, или још боље, читајмо о Голготи – тамо ћемо видети шта је дуготрпљење (стрпљење које траје дуго). Постојано је, или доводи до постојаности. Траје дуго. Нема палијатива у себи, није координирано Јеленом Ананас, и свакако не одушевљава се нечијим полним органом. То је стрпљиво, дуго очекивање нечега. То је стрпљиво, дуго изражавање нечега. Овај карактер гради наду.

Реч „карактер“ јесте реч, која говори о томе да је нечија вера доказана. Врсност карактера који је под невољама, а те невоље не могу да нам униште наду, о чему говори Павле у Рим 5:3-5, јесте квалитет којим се Хришћанин препоручује Радости.То Павле помиње и у Посланици Филипљанима 2:1-30, назвавши овакво трпљење врсном намером. У 2. Кор. 2:9 и 9:13, Павле говори о тој истој „провереној“ намери. Она треба нешто да докаже, пошто је узорак аутентичне вредности, као што Павле говори Коринћанима о њиховој вери која је била искушана, и да су они сада доказани (јер је Христос међу њима), у 2. Кор. 13:3.

Оно што је битно, можда нама и најбитније, јесте да ова нада не доводи до срама! Нема оног чувеног – „Прво се очарао, па се разочарао“ – не, јер то би било надање у људски фактор. А о томе још Јеремија пророк говори (Јер. 17:5). О томе шта прати такво „уздање“. Погледајте, молим вас!

Углавном, тога нема у овој нади, која није друго до интеракција са Самим Богом. Односно, са Његовом љубављу. Јер, Бог љубав је (1. Јованова 4:8,16), те нас зато воли, а не зато јер смо ми погодни, или достојни, да будемо вољени (1. Јованова 4:10). А та љубав јесте основни разлог зашто ова нада (елпис), неће разочарати нити фрустрирати! Пошто јеврејска реч „порар“, а која се употребљава да би означила „разочарање“, има значење – преломити или фрустрирати. И, зар ми нисмо једна фрустрирана нација?

Ту фрустрираност кријемо у својим интелигентним, али циничним коментарима и реакцијама. Дозвољавамо да нас у безизлазу реалности координира Јелена Ананас сваке суботе, док ми мислимо да радимо нешто друго од – „Сјаха Курта да би узјахала Мурта“! Свакако да то подсвесно знамо, али се тешимо, јер се боримо! Боримо се опет „против“. И, опет, краткорочно, потврђујући наше вековно проклетство – „Све што смо добили у рату, изгубили смо у миру“! Али, зар још Војвода Мишић није рекао – „Нема тог рата који српски сељак неће добити и нема тог мира који српски политичар неће изгубити“. Звучи познато? А то је било пре комуниста, и пре отпадништва. И то није друго до показање, колико ми не смемо да се ичим другим уздамо до Самим Христом. Самим Богом, који је увек крунисао уздање тог србијанског сељака у Њега. Па, шта мислите, како је он прешао Албанију? Како је 1915-те отишао чак до Африке, да би већ 1916-те заузео Кајмакчелан? Шта мислите, РЕАЛНО??? Мислите ли да је нашу војску, тог нашег сељака, координисала Јелена Ананас? Мислите ли да су уздања наше војске била у Курти или Мурти? Да су се одушевљавали на Крфу нечијим полним органом, и око тога чинили ујдурму са својим духовитим, али тотално небитним, коментарима?

Коментарима, који раслабљују наше срце, па зато и дозвољавамо да нас разни безвезњаковићи, типа – Јелена Ананас, координирају да бисмо се ми борили, не би ли – сјахала Курта и узјахала Мурта. Све то прља човека, драги моји, а од наше земље чини тек Вагинаријум, чудесне Јевропе!

Свештеник др Угрин Поповић

Видовдан

 

Мислите о томе…

Поделите:

12 Коментари

 1. Када погледам лице Јелене Карлеуше са ваше фотографије, не могу а да се не сетим питања које јој Лане Гутовић,у свпјој ТВ емисији уживо, умало није поставио (гпшћа је поцепала папир са питањима, а ово сама навела!):”Јеси ли ти транџа?”.

 2. Молим да нам, господине докторе, објасните шта значи “да нас неко у безизлазу реалности координира” и како то ми “радимо” – сјаши Курта да узјаше Мурта, а мислимо да радимо нешто друго!

   • Тачно!
    Зато молим и Вас, Ученог, Свезнајућег и Препаметног, да мени незналици објасните ову величанствену мудрост, изречену једним уваженим доктором наука (или филозофије? или нечег трећег?). Молим Вас, имајте воље и смогните толико снаге да се само начас спустите на мој незналачки ниво и објасните ми то простим речима, сходно мом нивоу (не)образованости… Потом се опет безбрижно вратите у небеске висине своје учености и мудрости.

 3. sta vama popovima smeta vaginarijum???????
  zar mislite da mozete negde da doprete do srca srba svojim mudatoriumom??????
  ljudi vise vole lezbijke nego pederastiku to bi trebalo da imate u vidu ne samo ovde nego svugde u svetu…..
  Jelena Ananas vam nece oprostiti takve banalne greske sasvim sigurno…..
  suvise se mesate u njene finansijske aranzmane stavljajuci njen saldo u vas popovski veliko biblijski kolokvijum.

 4. Мада не разумем ни аутора: постоје на даљинском бирачи канала – 1 клик до среће, а баш ни утикач није прекосвет: извучеш, бациш телевизор, па да видим која ће вагиналија да нас стигне?

 5. ВАГИНОСИЛИНИКОНАРИЈУМ

  Е, да се бар слика добра, права вагина, мени не би сметао Вагинаријум. Овако је реч о “вагиносиликонаријуму”

  • А зашто би се неко и кајао после тога ако му је лепо било и ако је то хтео. Каје се, можда, само онај коме то није било лепо.

   • Дакле о кајању је реч, о кајању после `ебања! Не дај Боже, немам ништа против `ебања, па чак и ако у њему нема љубави! Све је то Божје давање, а човек, овакав какав је, зна да то увелича или да унизи. У случају ЈК има кајања, због тога што код ње у свему томе нема љубави, која би је ослободила кајања, без обзира на ризик, зато што она већ има породицу (и децу!) и што је ту породицу засновала ради лове. А `ебање јој је у њеној ситуацији по нашем обичајном праву забрањено, да сад не улазим у област духовности где је то грех. И ЈК се не каје, него је `ебено забринута да не изгуби те гванџу-милионе јеврића, који су је из блата `ебања с оним врањешком вратили оном точковићу што пика лопту ка` и они врањешевић. И она је у том излету у вртлог забрањене страсти обећала вранцу да ће бити његова, он се мало заблен`о у њу (опасна је она пецарошица) и поверовао у ту причу о припадности. Ни она ни он нису водили притом рачуна о томе да она у законској породици има већ двоје деце, што је недостојно човека (опет да не улазим у област духовности у којој је то један од 10 највећих грехова: не чини пељубу!). Дакле, промотор овог вагинаријума (добар изра!) је ЈК, мала од скандала (иако код ње није ништа мало, свега има у изобиљу, па и ње којом жари и пали). Поред лове, мала од скандала воли и ону радњу вагиналну, путем које је направила овај вагинаријум, јер се радња дешава око ње и у њој. Али је код вагиналиста и мамониста опасно то што кад мисле да су осигурали момонске циљеве, јаве им се поново потребе обичних људи, међу којим су по природи људској најјаче оне што се остварују у вагинарујуму. А кад се у то уђе предубоко (а вагинаријум је у суштини плитак), пукне јавна брука и настане `ичвајз у вагинарујуму. Онај врањешко се изгледа заћорио у ЈК (био је спреман да жртвује своју породицу због ње), па кад ЈК због кинеских милиона није више хтела ићи за њим, он се наљутио и разјарио (пазите, не разочарао и није га ништа заболело у срцу), па је сву беду вагинаријума објавио. Онда је тиме оштетио ЈК и смањио јој шансе да оствари мамонске циљеве и међу њима је настао вагинални рат. Све је то погодило оног јадног точкоњу, а да, нажалост не говоримо о Атини и Ники и њиховим дечјим душама… Ето, зато је то све један обичан вагинаријум, јер у њему нема ништа људско изван задовољавања обичних физичких потреба, ништа од тог њиховог вагинарења није дошло до њихових душа, да не кажем – љубави (нема тога код њих, јер у љубави учесници штите једно друго, а не вређају се бесрамно и јавно… Зато је један од њених мужева, онај карић с ловом, у праву кад јој је поручио: “Драга ЈК: После Јебања нема Кајања!”
    Јадно је и чемерно да се србска јавност ево већ преко месец дана бави вагинарењем у међуножју ЈК, не помињући некакво Косово, отаџбинство и државни интегритет и суверенитет… Тако је цела Србија показала да је и она у ствари један обичан вагинаријум…

 6. Ананас личи на коња, коњска глава, копита, понашање.
  Хитно послати у Брисел заједно са госпом Мацура, да одрже колоквијум снаге и лепоте. Фудбалске.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here