Свештеник др Угрин Поповић: Зашто гори Нотр Дам?

Поделите:

„Не варајте се; Бог се не да исмејавати. Јер шта ко сеје, то ће и жети.“ (Гал. 6:7)

Према предању, звона Нотр Дама су огласила српску победу на Косову 1389-те. Заправо, победу хришћанске војске.

Према сећању, пре шест месеци, у том истом Нотр Даму је истакнута застава у част непостојећег учешћа, непостојеће државе, у Првом светском рату.

Нотр Дам је црква и симбол хришћанске напредности Франуске. Градња је трајала безмало два века. Та црква је посвећена Пресветој Богородици.

Ипак, данас је музеј, и туристичка атракција, и подсетник на оно чега се Франуска, али и целокупна Европа, одрекла и одриче. И постаје све више и више браон, а све је мање и мање бела, толеришући све друге религије и правце, шизофрено се одричући себе. Заправо, стидећи се себе, и онда здушно тражи и од других да исто поступе.

Ти други смо ми! А наш Хиландар је такође горео. Док се неурастенична маса пошто пото жели одрећи себе, и на то натерати и друге, својим јадним законима, и сервилним клањањима завојевачу. Све оно што наш народ не трпи, и све оно на шта је наш Председник пристао, одлазећи у Париз пре шест месеци, мирећи се са тим да буде на самој маргини догађаја, и да се на ходниима небитности сусретне са Хашијем. На жалост, то му је прошло. Као и многе друге ствари које му пролазе, док се маса истреса сваке суботе предвођена Јеленом Ананас, и на друштвеним мрежама, гурајући разне анонимусе у епи центар тзв народног спаса.

Да, маса је свуда иста, а без Бога то постаје само поворка јадних и истрошених стварења, која нису заправо толико ни лоша колико су јадна и колико су уморна од неиспуњених обећања и од свести да су заправо небитни. То је у ствари највећи грех Председника када је отишао пре шест месеци у Париз, и када је прихватио да буде на маргини, јер на то није имао право, пошто српски бајонет те јесени 1918.-те свакако да није био на маргини.

Овај пламен је показање да полако нестаје хришћанска Европа. Да наш Бог полако напушта ове крајеве, не пристајући на то да буде тек туристичка атракција, док се екстатички одушевљавамо сиријским избеглицама и хомосексуалцима, а животну сврху тражимо разно разним лајф коучевима, те и своју наду у трајност полажемо у реинкарнацију уместо у Христа.

Да, зато гори Норт Дам, јер Хришћанство није циркуска наказа, која се показује вечито заинтересованим туристима. Нити је политичка полуга, којом ћете инагурисати ЛАЖ.

Многе српске мајке су плакале 1389-те, док је црква посвећена Богомајци, звонила у част победе њихових мртвих синова.

Многе српске мајке су плакале 1918-те, поносно гледајући у будућност, за коју су се њихови мртви синови изборили, не би ли њихови унучићи живели и били живи, а то ће рећи – СЛОБОДНИ.

Ипак, догађај од пре шест месеци је те сузе оспорио! Застава шиптарске отимачине се завиорила Нотр Дамом, док је наш Председник отишао тамо, као кучка подвијеног репа, спремна да лиже руку која га млати само ако му обећа још пар сендвича.

Не, те сузе мајки над лешевима синова, и над пропалом надом, коју газе те сервилне кукавице, Богомати једноставно није истрпела. И, ево –  Нотр Дам гори!

Мислите о томе…

Свештеник др Угрин Поповић

ВИДОВДАН

 

Поделите:

11 Коментари

 1. Što bi se zgrozio kad zna da je požar podmetnut od piromana kao i par meseci pre ovog u još jednoj elitnoj katedrali u Parizu??????
  Paljevini katedrale se raduju samo talibani,srpske ciganšture i ovaj čerkez Popović.
  Vidi se da krmak uživa u osveti piromana nad Evropskim vrednostima u svakoj pomiji koju je gore napisao..
  Pa neko kaže kako nema žuti prcluka po Srbiji????????
  Jok nema??
  Dr Popović vam je veći žutać od Mojsija samo još da nađe budale da ih voda po pustinji dok ne pocrkaju od žeđi i gladi i ubedi kako je to dobro za njihovo zdravlje .

  • Ako ti je lakše tako, i ja sam srpska ciganštura. I ja se radujem što je Bog počeo da kažnjava zlo koje nadire sa Zapada. Stavili su šiptarsku zastavu, pa i treba da izgori sve to tamo. Malo li su zla naneli čovečanstvu? Nama su bombardovali bolnice, mostove, vozove… sve su radili da bi nam naneli što više zla i sada ja treba da ih žalim. Ne bi mi bilo žao i da cela Francuska izgori. Nije ni njima bilo žao kad je Sarkozi započeo uništavanje Libije. Koliko je zla ta Francuska nanela libijskoj deci, koliko ih je pobila, osakatila? Koje je sve civilizacije uništavala, neću da idem toliko unazad, ali je dugačka lista.
   I, sad ih neki smrdlja navodno žali.

   • Problem je, zk, u tome što ovi, na koje ciljaš, i na koje si sa pravom pustila bujicu najtežih optužbi, dakle da nije njima izgorela ta istorijska crkva. Šta njih briga za bilo koju crkvu. Znam da je malo teško to prihvatiti, ali Notr Dam je više izgoreo nama nego njima. Ili da budem još precizniji, Notr Dam NAM je odavno prestao biti crkva, a evo sad je i izgoreo.

 2. Нотр Дам је од срамоте пукла, запалила се!
  Како сте ликовали док сте сејали смрт по Србији, по Либији, по Сирији, док сте убијали децу и рушили породилишта, док сте отимали земљу, чупали нам срце из груди… Сатанизовали, разапињали на крст, понижавали. Ви, багро, који сте јачи од нас најмање пет стотина пута! Запитајте се – да ли сте ви људска врста кад се годинама, деценијама бестијално иживљавате над пет стотина пута слабијем. Исчупате нам срце, а онда хоћете и да нам мозак исисате.
  Сад се још и на режимској ТВ згражате што вас овде, у Србији, неко овако оптужује!
  Горећете ви у Паклу!
  (ПС: Смрдизубе, измет из својих смрдљивих уста истоварајте на неком другом месту, вама примереном.)

  • Јовићу, хајде, бар достигните ниво елементарне писмености: А, а, Б, б, В, в, … итд, онда оставите понеки коментар, не тражимо да вам QI буде већи од 40%, можете се слободно јавити. Разумећемо вас.

 3. Da gospodine ..kako ste rekli…QI ?….vi ste vrlo pismeni….mozda na ruskim obukama obrcu akronime…smeta ti zapad sto se izivljava nad nama 500 puta slabijima a ne smeta ti kad smo se mi tako izivljavali…i kada je Slobodan Milosevic svaku sansu da nas ne baci pod njihove bombe propustio…Slabo vas je drug Putin obucio….i jednom ce morati da vam kaze zasto i dan danas vise voli Bugare i Turke od Srba, i zasto ce slati vojsku u svaku zemlju da je satro brani osim u zemlje koje pocinju na SRB… Moze da ti prodzara malo tvoj….QI hahaha

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here