Sveštenik dr Ugrin Popović: Zašto gori Notr Dam?

Podelite:

„Ne varajte se; Bog se ne da ismejavati. Jer šta ko seje, to će i žeti.“ (Gal. 6:7)

Prema predanju, zvona Notr Dama su oglasila srpsku pobedu na Kosovu 1389-te. Zapravo, pobedu hrišćanske vojske.

Prema sećanju, pre šest meseci, u tom istom Notr Damu je istaknuta zastava u čast nepostojećeg učešća, nepostojeće države, u Prvom svetskom ratu.

Notr Dam je crkva i simbol hrišćanske naprednosti Franuske. Gradnja je trajala bezmalo dva veka. Ta crkva je posvećena Presvetoj Bogorodici.

Ipak, danas je muzej, i turistička atrakcija, i podsetnik na ono čega se Franuska, ali i celokupna Evropa, odrekla i odriče. I postaje sve više i više braon, a sve je manje i manje bela, tolerišući sve druge religije i pravce, šizofreno se odričući sebe. Zapravo, stideći se sebe, i onda zdušno traži i od drugih da isto postupe.

Ti drugi smo mi! A naš Hilandar je takođe goreo. Dok se neurastenična masa pošto poto želi odreći sebe, i na to naterati i druge, svojim jadnim zakonima, i servilnim klanjanjima zavojevaču. Sve ono što naš narod ne trpi, i sve ono na šta je naš Predsednik pristao, odlazeći u Pariz pre šest meseci, mireći se sa tim da bude na samoj margini događaja, i da se na hodniima nebitnosti susretne sa Hašijem. Na žalost, to mu je prošlo. Kao i mnoge druge stvari koje mu prolaze, dok se masa istresa svake subote predvođena Jelenom Ananas, i na društvenim mrežama, gurajući razne anonimuse u epi centar tzv narodnog spasa.

Da, masa je svuda ista, a bez Boga to postaje samo povorka jadnih i istrošenih stvarenja, koja nisu zapravo toliko ni loša koliko su jadna i koliko su umorna od neispunjenih obećanja i od svesti da su zapravo nebitni. To je u stvari najveći greh Predsednika kada je otišao pre šest meseci u Pariz, i kada je prihvatio da bude na margini, jer na to nije imao pravo, pošto srpski bajonet te jeseni 1918.-te svakako da nije bio na margini.

Ovaj plamen je pokazanje da polako nestaje hrišćanska Evropa. Da naš Bog polako napušta ove krajeve, ne pristajući na to da bude tek turistička atrakcija, dok se ekstatički oduševljavamo sirijskim izbeglicama i homoseksualcima, a životnu svrhu tražimo razno raznim lajf koučevima, te i svoju nadu u trajnost polažemo u reinkarnaciju umesto u Hrista.

Da, zato gori Nort Dam, jer Hrišćanstvo nije cirkuska nakaza, koja se pokazuje večito zainteresovanim turistima. Niti je politička poluga, kojom ćete inagurisati LAŽ.

Mnoge srpske majke su plakale 1389-te, dok je crkva posvećena Bogomajci, zvonila u čast pobede njihovih mrtvih sinova.

Mnoge srpske majke su plakale 1918-te, ponosno gledajući u budućnost, za koju su se njihovi mrtvi sinovi izborili, ne bi li njihovi unučići živeli i bili živi, a to će reći – SLOBODNI.

Ipak, događaj od pre šest meseci je te suze osporio! Zastava šiptarske otimačine se zaviorila Notr Damom, dok je naš Predsednik otišao tamo, kao kučka podvijenog repa, spremna da liže ruku koja ga mlati samo ako mu obeća još par sendviča.

Ne, te suze majki nad leševima sinova, i nad propalom nadom, koju gaze te servilne kukavice, Bogomati jednostavno nije istrpela. I, evo –  Notr Dam gori!

Mislite o tome…

Sveštenik dr Ugrin Popović

VIDOVDAN

 

Podelite:

11 Komentari

 1. Nekad, mislim pre par godina, pitao me Injac nešto u vezi odnosa lokalne policije u zemljama Zapadne Evrope i alohtongo stanovništva. ja sam rekao da je ta sitacija izuzetno napeta i da se alohtoni drže na okupu, i tad im policija ne sme ništa.
  Evo ovaj sveži snimak pokušaja hapšenja jednog Marokanca u jednom holandskom gradiću:

  https://www.youtube.com/watch?v=UuUpmtFxL70

 2. Da, bilo i meni čudno da se ovo događa u malom gradu! Ne, ipak je ovo Utrecht a Lombok, što stoji za lokaciju, je kvart u Utrechtu, što ja nisam znao.

 3. Što bi se zgrozio kad zna da je požar podmetnut od piromana kao i par meseci pre ovog u još jednoj elitnoj katedrali u Parizu??????
  Paljevini katedrale se raduju samo talibani,srpske ciganšture i ovaj čerkez Popović.
  Vidi se da krmak uživa u osveti piromana nad Evropskim vrednostima u svakoj pomiji koju je gore napisao..
  Pa neko kaže kako nema žuti prcluka po Srbiji????????
  Jok nema??
  Dr Popović vam je veći žutać od Mojsija samo još da nađe budale da ih voda po pustinji dok ne pocrkaju od žeđi i gladi i ubedi kako je to dobro za njihovo zdravlje .

  • Ako ti je lakše tako, i ja sam srpska ciganštura. I ja se radujem što je Bog počeo da kažnjava zlo koje nadire sa Zapada. Stavili su šiptarsku zastavu, pa i treba da izgori sve to tamo. Malo li su zla naneli čovečanstvu? Nama su bombardovali bolnice, mostove, vozove… sve su radili da bi nam naneli što više zla i sada ja treba da ih žalim. Ne bi mi bilo žao i da cela Francuska izgori. Nije ni njima bilo žao kad je Sarkozi započeo uništavanje Libije. Koliko je zla ta Francuska nanela libijskoj deci, koliko ih je pobila, osakatila? Koje je sve civilizacije uništavala, neću da idem toliko unazad, ali je dugačka lista.
   I, sad ih neki smrdlja navodno žali.

   • Problem je, zk, u tome što ovi, na koje ciljaš, i na koje si sa pravom pustila bujicu najtežih optužbi, dakle da nije njima izgorela ta istorijska crkva. Šta njih briga za bilo koju crkvu. Znam da je malo teško to prihvatiti, ali Notr Dam je više izgoreo nama nego njima. Ili da budem još precizniji, Notr Dam NAM je odavno prestao biti crkva, a evo sad je i izgoreo.

 4. Notr Dam je od sramote pukla, zapalila se!
  Kako ste likovali dok ste sejali smrt po Srbiji, po Libiji, po Siriji, dok ste ubijali decu i rušili porodilišta, dok ste otimali zemlju, čupali nam srce iz grudi… Satanizovali, razapinjali na krst, ponižavali. Vi, bagro, koji ste jači od nas najmanje pet stotina puta! Zapitajte se – da li ste vi ljudska vrsta kad se godinama, decenijama bestijalno iživljavate nad pet stotina puta slabijem. Isčupate nam srce, a onda hoćete i da nam mozak isisate.
  Sad se još i na režimskoj TV zgražate što vas ovde, u Srbiji, neko ovako optužuje!
  Gorećete vi u Paklu!
  (PS: Smrdizube, izmet iz svojih smrdljivih usta istovarajte na nekom drugom mestu, vama primerenom.)

 5. vi znate i sami da ste i vi sto ostavljate poruke i ovi autori samo placenici nazadne Rusije kojoj je do Srbije stalo kao do lanjskog snega. Zato i reagujete tako neuroticno.

  • Joviću, hajde, bar dostignite nivo elementarne pismenosti: A, a, B, b, V, v, … itd, onda ostavite poneki komentar, ne tražimo da vam QI bude veći od 40%, možete se slobodno javiti. Razumećemo vas.

 6. Da gospodine ..kako ste rekli…QI ?….vi ste vrlo pismeni….mozda na ruskim obukama obrcu akronime…smeta ti zapad sto se izivljava nad nama 500 puta slabijima a ne smeta ti kad smo se mi tako izivljavali…i kada je Slobodan Milosevic svaku sansu da nas ne baci pod njihove bombe propustio…Slabo vas je drug Putin obucio….i jednom ce morati da vam kaze zasto i dan danas vise voli Bugare i Turke od Srba, i zasto ce slati vojsku u svaku zemlju da je satro brani osim u zemlje koje pocinju na SRB… Moze da ti prodzara malo tvoj….QI hahaha

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here