Тачи захтева сусрет са Трампом: Ангажовао лобисте да бране албанске интересе у САД

Поделите:

Како преноси албански лист ”Коха диторе”, Хашим Тачи уз помоћ лобиста покушава да уговори сусрет са Доналдом Трампом .Према документу из Министарства правде Брајан Билард, који лично контактира са председником Трампом и чија агенција лобира у САД у име влада Азербејџана, Турске, Доминиканске Републике,Катара и тзв.Косова, састао се са америчким председником двадесетог априла ове године у Мар-а-Лагу и изнео му захтев косовског амбасадора у Вашингтону да се одржи састанак Тачија и Трампа, а та услуга је тзв.косовског председника коштала пола милиона евра.

”Ово је био део једног кратког састанка, али закон захтева да то објавимо.”, рекао је Билард. Како пишу албански медији, овом састанку су присуствовали и Џони ДеСтефано, високи саветник Доналда Трампа, Кит Келог, саветник потпредседника Мајк Пенса, али још није познато када ће Трамп прихватити захтев Хашима Тачија.

М.Ћурчић, Видовдан

Поделите:

2 Коментари

  1. Dbau na vlasti i oko nje moze da dospe najvise do ruskog ambasadora u Beogradu a dotle Taci ide kod Trampa. Kreteni….bitno da pare uzimate da narodu ispirate mozak o ruskoj tehnici i kaka smo 1999 skinuli jedan americki avion zalutalom raketom. Dotle su ministri Kraljevine Jugoslavije imali pristup najjacim silama sveta a nasi avioni su 6 prila oborili brat bratu 80-tak aviona naci Nemacke. Znamo li sada da li je Srbiji bilo bolje kao Kraljevini ili pod luzerskim komunistima koje jos malo ni Rusi nece vise hteti da gledaju.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here