Томислав Кесовић: Србија воли „чврсту руку“ и ауторитарну власт?

Поделите:

„Тотална“ медијска пропаганда и власт

Србија је добила новог председника Александра Вучића вештог полтичара, медијског спин доктора који је своју премијерску позицију обављао уз помоћ „Великог брата“, односно медијску или масовну хипнозу грађана Србије. Свака и најмања јавна „кретања“ председника владе Александра Вучића била су медијски третирана, тако да је својим јавним деловањем био део сваке породице и грађана Србије односно медијске индоктринације. Владавина Александра Вучића је школски пример доминације медија и инфомација над људским умом односно „испирањем мозга“. Тако је Александар Вучић своју улогу председника владе градио на начелима мајстора„ политичких и медијских манипуилација. Читава политичка каријера Александра Вучића јесте у изучвању техника и праксе управљања људима кроз манипулативне технике коју корисите илуминати и ауторитарне полтичке вође. Све ово говори да грађани Србије после „стаховладе“ и власти Слободана Милошевића као вође“ Србије добија сада „господара“ Вучића као „племенског” поглавицу. Запад ће у „поглавицу“ Србије улагати онолико колико је потребно да се интереси ЕУ, САД и НАТО реализују на Kосову и Метохији и у региону уз послушност и тз. кооперацију. Са друге стране ММФ ће подржавати  „Господара“ Србије Александра Вучића у оној мери колико Србија буде што чвршће, дуже и јаче у протекторалним односима са ММФ, и што се буде више задуживала, а стандард грађна одржавао на реалтивно ниском нивоу.Што је нижи стандард грађана већа је шанса за опстанак на власти „господара“ уз помоћ медијских манипулациија и олигархије која се богати на рачун општег сиромаштва .

Полтички карактери Председника Србије?

Претходни председници Србије након Милошевића, мислили се на Милана Милутиновића, Бориса Тадиића и Томислава Николића или су или аморфног карактера (Милутиновић), ауторитатног карактера (Борис Тадић) или протоколарног карактера попут Томислава Николића.Председник Србије Милан Милутиновић је крај свог мандата пре одласка у Хаг дочекао у сенци моћи др Војислава Kоштунице као Председинка СРЈ и др Зорана Ђинђића као председника владе Србије и комесарске власти ДОС.Милутиновић је имао задатак да буде „безлични” председник моћи и власти партије која га је изабрала, а то је СПС, уз високи степен коперације и послушности пред влашћу ДОС-а. Борис Тадић се показа као председник Србије који је водио политички рат са премјером Србије др Војиславом Kоштуницом од 2004-2008 године, али је касније од 2008 до 2012 године био школски пример полтичке осионости и ароганције, згртања власти на један олигархијско мафијашки и клановски начин.Споља Борис Тадић је бо за свет демократа.и добијао је награде, а у Србији је имао концентрацију моћи која је довела ДС да изгуби не само власт у Србији већ и да дође до вида слома странке и напуштања ДС од стране Бориса Тадића који је од 2004 до 2012 године био и шеф странке и председник Србије. Власт Бориса Тадића модел неолибералног слома Србије. Борис Тадић је изгубио председнички „престол“ 2012 године од Томсилава Николића лидера СНС. Томислав Николић је као председник странке био „нежан“ према политици СНС и њеног лидера Александра Вучића након доласка на функцију шефа државе. Прво је поднео партијку оставку, а онда странку предао Александру Вучићу и касније је „потопљне“ или тихо „дављен“ од вучићевих медија и блиских сарадника премијера. Томислав Николић је нешто изнад утицаја Милана Милутиновића. али је испод моћи Тадића и Вучића.Ипак Томислав Николић није Србију увео у политичку, уставни кризу, ните је био „завереник“ према партији коју је створио и предао Александру Вучићу. Политичка логика у Србији је поштовање ауторитерта и силе полтичара који долазе на власт. Грађани прво обасипају цвећем и лепим речима будуће предсенднике државе и владе, а онда их гађају каменицама, увредама или клетвама. Томислав Николић је отишао с власти као председник Србије у миру и уважавању више у свету него у Србији, без медијског и политчког спиновања, кампања и пропаганде. Александар Вучић је доша на власт уз моћ медија ,кампање и подршке моћника са Запада, који имају за циљ контролу Србије и Балкана. Политичка будућност Алексадра Вучића биће између Слободана Милошевића и Бориса Тадића.Следе тешки председнички дани за Александра Вучића, и велики изазови како у његовј партији, друштву, али и односу на ситуацију урегиону и према моћним државама које имају интерес на Балкану.

Томислав Kресовић

ВИДОВДАН

Поделите:

4 Коментари

 1. Odgledao sam ceo intrvju-razgovor Tomislava Kresovica,sa jos jednim ucesnikom,kod Tese Tesanovica,u Balkan Info,i mogu reci da je Kresovic dao fanntasticnu ocenu stanja svesti,morala,politke…na nasem I medjunarodnom nivou.
  Razoblicio je besmislenost “demokratije”,obrazlozio fenomen “BRATIJE”…
  Sekte,pederi,lezbejke,lopovi…okupljeni su samo oko jedne stvari,OKO PARA I MOCI.
  Posto urednik Radun,”drzi u tajnosti da je Srbija dobila novog predsednika”,sto mogu i da razumem,jer nam je isto,samo malo gore…jer ne vidim da je ovde taj dogadjaj zabelezen…a Vucic se zakleo da ce cuvati Srbiju…”UKLJUCUJUCI KOSOVO I METOHIJU”…
  danas,u jednom laznom dnevniku,koji pocinje sa Info…kaze da SE TREBA OTVORITI PITANJE USTAVA SRBIJE I KOSOVA…pricajuci poznate fraze,tj.prodajuci “zvake za seljake”…
  DA LI NJEGOVA ZAKLETVA,PRED PREDSEDNICOM USTAVNOG SUDA,PRED SKUPSTINOM,PRED VLADOM,PPRED JAVNOSCU…IMA NEKO PRAVNO-OBAVEZUJUCE DEJSTVO,ILI NEMA?
  OVO JE ZAKLETVA,POTPISANA PRED NAVEDENIM SVEDOCIMA,a ne neka izjavica-LAZLJIVICA, kod Marica…

 2. STANJE U ZEMLJI JE ALARMANTNO!
  Vrsi se MEDIJSKA PRIPREMA IZDAJE I PREDAJE KOSOVA I METOHIJE!
  NATO LIST “INFORMER”,daje nam lazne naslove,kao je sledeci:”SOK,TRAMP JE SPREMAN DA PODRZI UJEDINJENJE SRBIJE I SRPSKE”?!
  To je samo medijska manipulacija,da se kao da.ili menja, Kosovo za Srpsku.
  Naravno,KAO STO NI SEVER KOSOVA NISMO ZNALI SACUVATI,KAO STO NI ZSO NISMO ZNALU UGOVORITI…SPREMA SE IZDAJA I PREDAJA KOSOVA,A ZA UZVRAT CE MO DOBITI SIPAK,PRIMICE BIH PREKO NOCI U EU I NATI,ANSLUS 2!
  Vucic vec ,u istom NATO LISTU,prica o ustavnim promenama I statusu Kosova?
  NI 48 SATI OD ZAKLETVE NA CUVANJE KOSOVA I METOHIJE?!
  Kresovicu,dajte sedite svi I pokusajte sta je u vasoj moci da se ova izdaja zaustavi ili spreci.

 3. Majk, zar se ti plasis (i nas plasis) da se sprema izdaja i predaja Kosova ?
  Pa Majk, Kosovo je izgubljeno 1999 god u ratu protiv NATO.
  Ti Majk nisi folirant kao sto su nasi politicari (recimo Vulin i Djuric) koji se kao stalno satiru, znoje i nocu ne spavaju da bi zadrzali Kosovo u okviru Srbije. Ti si zreo, realan covek.

  • Nije tacno,i pored sve izdaje,pre svega Rusije I Cernomirdina…ostala je rezolucija 1244,ostao je sever Kosova,ostali su pregovori u Njujorku,pozivni broj,imovina…
   To sto su ustase zajasile,pocev od Tadica I sve rasturile,to je drugo.
   Jesi li bila u Leposavicu?
   Koliko si na Kosovu I Metohiji bila?
   Kopriva… zaista ne trebas da mi se obracas,zamolio sam te vec…
   I nista nije izgubljeno,sto mi ne kazemo da je izgubljeno.
   NEMOJ MI SE OBRACATI…KO SI TI DA OVDE POSTAVLJAS NAMA PITANJA “STA MISLIMO O POLITICI”…KO SI TI,RECI TI,STA TI MISLIS O POLITICI?
   TERAJ SE BRE LADNA RIBO,BEZ DUSE,MOZGA I EMOCIJA,TERAJ SE BRE!!!

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here