Томислав Kресовић: „Балканизација“ Европе и „европеизација“ Балкана?!

Поделите:

На коју карту игра Србија ?

Европа је у кризи високог интезитета.Полтика САД је на рубу цариннског сукоба“ са ЕУ.ЕУ је у унутрашњој турбуленцији .Односи ЕУ и САД према Русији су на најнижој тачци од 1989 године.НАТО је на границама Русије и доминира на Балкану.Тиња сукоб Грчке и Турске који је на ивици војног сукоба.САД на Балкану играју на карту „Албанског питања“ и притискивања Србије да призна независност Косова ,али и „прогута“ формирања Армије Косова.ЕУ је у конфронтацији са Турском ,а Турска у интересним и партнерским односима са Русијом,Ираном.Кина продире у Европу и представља „трн у оку“ САД али и ЕУ.Велика Британија у име САД и НАТО отворила „врели“ политички,шпијунски рат као вид тз „хибридног ратовања.“Украјина се спрема за нови сукоб са руским интересима и да као таква буде покриће за нову радикалну политику НАТО према Русији у другом степену „хибридног“ па и „асиметричног“ сукоба..Путинов нови избор за председника Руске федерације је активирао русофобију и путинофобију на високом нивоу на Западу какав није виђен од времена власти Стаљина .Све ово је општа слика узавреле европске политике која не иде у прилог малим државама и народима,посебно не на Балкану Србији

Криза власти и политике у Србији

Србија се притиска и уцењује да делегитимише сама себе са Косова да би се добила мала локална самоуправа ЗСО(Заједнице српских општина) под управом власти у Приштини под сумњивим околностима и (не)прихватљивим условима. .Власти у Србији и политика Председника Александра Вучића је на великој провери легитимитета и легалитета око Косова и Метохије у наредним месецима.Председник Србије је под великим притском између уцена политичког Запада ,и за сада не одређене подршке политичког Истока.Политика садашње владе и Председника Србије заснива се на европским картама посебно Немачке која се све више топи.Влада Србије је пред „реконструкцијом“ што говори о кризи извршне власти,унутрашњим тензијама владајуће коалиције, али и погоршању односа у међународној политици према Србији.Реконструкција влада са апсолутном вечином СНС само говори да су могући превремени избори до краја 2018 или на пролеће 2019 године.Опозиција у Србији је поражавајуће слаба и неорганизована ,и сада се ради на „реконструкцији“ опозиције уз помоћ западних интереса и инструктора.Исте „мецене“ у Србији играју и на власт и опозицију. Александар Вучић својом политком око Косова у много чему подсећа на политику владе др Зорана Ђинђића и др Војислава Коштунице. Запад је спреман да руши Вучића ако не попусти око Косова и одржи добре односе са Русијом..Уколико Алексадар Вучић буде пролонгирао решење за Косово и прихвати савете Русије и подршку Кине следи рушење власти у Србији и регионална нестабилност уз притисак ЕУ и ММФ-а.Извесно је да ће превремени парламентарни али и председнички избори у Србији бити знатно раније него што је предвиђено.Предстоји криза влада на Балкану и у ЕУ.

Томислав Кресовић

Поделите:

3 Коментари

  1. Ми Срби или Серби играмо на главну карту а то је консерв, Кон-Серв. Понимате ли штагод=?

    ОСТАЈЕ да направимо Побуну робова или да мирно рабски наставимо да певамо-појимо њиховом богу Јехови са Алелуја или Аллилу́йя (др.-рус. алилуꙗ, алилугиꙗ, алѣлугиꙗ от ивр. ‏הַלְלוּיָה] הללויה]‏‎, в транскрипции — «hалелу-Йа’х»; др.-греч. ἀλληλούϊα; лат. alleluia- У БУКВАЛНОМ СМИСЛУ= Хвалите Йах (Яхве, Иегову)

  2. Ne daj se Tomo. Nastavi da “raskrinkavas”…ne-daj-seee sve dotle dok te Maric ne pocne pozivati da objasnjavas Serbina sha e kako e….ili Jela, ili Djuka, ili brez ustrucavanja, ili Tesha, ili Miki, ili Pnaotovich…samo udri po globalistima dok im ne nestane benzina.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here