Tomislav Kresović: „Balkanizacija“ Evrope i „evropeizacija“ Balkana?!

Podelite:

Na koju kartu igra Srbija ?

Evropa je u krizi visokog inteziteta.Poltika SAD je na rubu carinnskog sukoba“ sa EU.EU je u unutrašnjoj turbulenciji .Odnosi EU i SAD prema Rusiji su na najnižoj tačci od 1989 godine.NATO je na granicama Rusije i dominira na Balkanu.Tinja sukob Grčke i Turske koji je na ivici vojnog sukoba.SAD na Balkanu igraju na kartu „Albanskog pitanja“ i pritiskivanja Srbije da prizna nezavisnost Kosova ,ali i „proguta“ formiranja Armije Kosova.EU je u konfrontaciji sa Turskom ,a Turska u interesnim i partnerskim odnosima sa Rusijom,Iranom.Kina prodire u Evropu i predstavlja „trn u oku“ SAD ali i EU.Velika Britanija u ime SAD i NATO otvorila „vreli“ politički,špijunski rat kao vid tz „hibridnog ratovanja.“Ukrajina se sprema za novi sukob sa ruskim interesima i da kao takva bude pokriće za novu radikalnu politiku NATO prema Rusiji u drugom stepenu „hibridnog“ pa i „asimetričnog“ sukoba..Putinov novi izbor za predsednika Ruske federacije je aktivirao rusofobiju i putinofobiju na visokom nivou na Zapadu kakav nije viđen od vremena vlasti Staljina .Sve ovo je opšta slika uzavrele evropske politike koja ne ide u prilog malim državama i narodima,posebno ne na Balkanu Srbiji

Kriza vlasti i politike u Srbiji

Srbija se pritiska i ucenjuje da delegitimiše sama sebe sa Kosova da bi se dobila mala lokalna samouprava ZSO(Zajednice srpskih opština) pod upravom vlasti u Prištini pod sumnjivim okolnostima i (ne)prihvatljivim uslovima. .Vlasti u Srbiji i politika Predsednika Aleksandra Vučića je na velikoj proveri legitimiteta i legaliteta oko Kosova i Metohije u narednim mesecima.Predsednik Srbije je pod velikim pritskom između ucena političkog Zapada ,i za sada ne određene podrške političkog Istoka.Politika sadašnje vlade i Predsednika Srbije zasniva se na evropskim kartama posebno Nemačke koja se sve više topi.Vlada Srbije je pred „rekonstrukcijom“ što govori o krizi izvršne vlasti,unutrašnjim tenzijama vladajuće koalicije, ali i pogoršanju odnosa u međunarodnoj politici prema Srbiji.Rekonstrukcija vlada sa apsolutnom večinom SNS samo govori da su mogući prevremeni izbori do kraja 2018 ili na proleće 2019 godine.Opozicija u Srbiji je poražavajuće slaba i neorganizovana ,i sada se radi na „rekonstrukciji“ opozicije uz pomoć zapadnih interesa i instruktora.Iste „mecene“ u Srbiji igraju i na vlast i opoziciju. Aleksandar Vučić svojom politkom oko Kosova u mnogo čemu podseća na politiku vlade dr Zorana Đinđića i dr Vojislava Koštunice. Zapad je spreman da ruši Vučića ako ne popusti oko Kosova i održi dobre odnose sa Rusijom..Ukoliko Aleksadar Vučić bude prolongirao rešenje za Kosovo i prihvati savete Rusije i podršku Kine sledi rušenje vlasti u Srbiji i regionalna nestabilnost uz pritisak EU i MMF-a.Izvesno je da će prevremeni parlamentarni ali i predsednički izbori u Srbiji biti znatno ranije nego što je predviđeno.Predstoji kriza vlada na Balkanu i u EU.

Tomislav Kresović

Podelite:

3 Komentari

  1. Mi Srbi ili Serbi igramo na glavnu kartu a to je konserv, Kon-Serv. Ponimate li štagod=?

    OSTAJE da napravimo Pobunu robova ili da mirno rabski nastavimo da pevamo-pojimo njihovom bogu Jehovi sa Aleluja ili Allilúйя (dr.-rus. aliluꙗ, alilugiꙗ, alѣlugiꙗ ot ivr. ‏הַלְלוּיָה] הללויה]‏‎, v transkripcii — «halelu-Йa’h»; dr.-greč. ἀλληλούϊα; lat. alleluia- U BUKVALNOM SMISLU= Hvalite Йah (Яhve, Iegovu)

  2. Ne daj se Tomo. Nastavi da “raskrinkavas”…ne-daj-seee sve dotle dok te Maric ne pocne pozivati da objasnjavas Serbina sha e kako e….ili Jela, ili Djuka, ili brez ustrucavanja, ili Tesha, ili Miki, ili Pnaotovich…samo udri po globalistima dok im ne nestane benzina.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here