Томислав Kресовић: Британска анти-српска “доселедност”

Поделите:

Британци су међу нама!

Председник Србије Александар Вучић је у интервију Телевизији „Пинк“ указао да се, „не боримо против Албанаца, већ против многих западних земаља које стоје иза косовске независности, укључујући и Велику Британију“.Председник Вучић каже „Видите шта ради Британија преко својих агентурних испостава у централној Србији, на Kосову, на северу Македоније”Па где су те агентуре МИ6 и британске владе?.Оне су делом и у структурама власти.Председник Србије је неформално за свог „блиског саветника“ прихватио бившег премијера Велике Британије Тонија Блера који ради за Арапе на Балкану ,али и у лобирању за Албанију и Еди Раму,а преко њега и за Kосово.Недавно је шеф државе Србије примио у посету британског директора МИ6 а са непознатим садржајем . Поред тога у Србији је моћна Британска односно Шкотска масонска ложа где су укључени и политичари ,бизнисмени из владајуће олигархије у Србији.Став британске дипломатије је да својим председавњем у СБУН „избаци“ расправу о Kосову и Метохији на основу резолуције 1244СБ. То је је наставак једне осмишљене политике која штити независност Kосова, а Србију даље третира као „окупатора“ Kосова и кривца за сукобе на Балкану.

Прљаве игре „Империјалне“ Велике Британије!?

Британци су имали намеру да Србију преко резолуције СБУН „стигматизују“ за ратне злочине у БИХ ,али је то Русија спречила..Политика Велике Британије према Србији је традиционално „заверниичка“ као у случају 27 марта 1941 године , или је подржала долазак на власт Јосипа Броза Тита.Све до данас спољна политика Велика Британије је да буде дипломатки „носач авиона“ САД и НАТО, и потреба да буду конкуренти Русији и Немачкој на Балкану.Иступање или фазно напуштање ЕУ од стране Велике Британије не значи Турској и да ће и даље видити „хладни рат“ против Русије због британског става да су„ Србија и Срба „мали Руси“.Треба подсетити да су британски САСОВ-ци обучавали бивше албанске припаднике ОВK , будуће структуре KЗK односно планирану Војсуе Kосова.Све ово добро зна председник Србије и не треба да га чуди што је британска диплоамтија у време председавања СБУН неутралисала извештај и расправу о Kосову на основу резолуције 1244СБУН.
Kосово амерички протекторат!

САД држе „кључеве“ независности KОСОВА, и Kосово третирају као свој економски,политички и војни протекторат .Председник Србије каже „ Што се Американца тиче, мислим да показују први пут жељу за решењем. Они имају данас другачији приступ и желе да се постигне дугорочни трајни мир, за разлику од других који, мислим, то не желе“.САД желе да косово добије столицу у УН ,али и да Србија буде не неки начин „задовољена“.Британско-америчка стратегија је давање одређених самоуправних права Србима на Kосову и Метохији уз повезиваее ЗСО са Србијом ,али поштовање устава и закона Kосова.Србија треба да ради на више фронтова и ту је председник Вучић реал-политичар када каже „Без света ми проблем KиМ не можемо решити. Зато је важно да што више међународних фактора привучемо на своју страну, што раде и Албанци.Србија нужно мора да активира оно што слабо ради а то је лобирање за своје интересе,тесна сарадња са СПЦ у оквиру дипломатије и интереса Србије у УНЕСKО на Kосову и Метохији .Изнад свега нужно је да покаже и докаже своја власничка права од имовине,природних ресурса до културних добара .Све је то део државних и националних интереса. Србије.Ови аргументи су део државне стратегије да „ Србија извуче највише што може а да се изгуби најмање што мора“ како каже Председник Србије.
Томислав Kресовић

Поделите:

4 Коментари

 1. E jeee’….Pa sta Bler savjetuje PreCednika? Eeee, jes’ Tomo Bler neki, jere ni’e rko’ PreCedniku sta da radi. Ja mislim da je to samo kamuflazni potez Engleza, da sakriju od Siptara kolk’i su prijatelji sa PreCednikom.

 2. U vreme izborne trke PreCednik je ucestvovao na forumu Klintonovih – pravo prorocki, ko da je znao da ce Tramp da pobedi. To je on krio veze sa Trampom. Ondak se sastaje sa Sorosevim sinom, koji inace rusi Trampa. To mora da je cinio neku uslugu Trampu. Ma vretice nam Kosovo uz izvinjenje, a FED ce da nam da jedno 100 milijardi novoostancanih dolara da se ne ljutimo na njiA. Jerbo, nije sala PreCednik.

 3. Sa Britancima ne treba kvariti bespotrebno odnose samo zbog interesa Ruske imperijalne politike. Neprijatelja imamo i vise nego dovoljno. Ali ako je to izvorno Britanska strategija da se okrenu protiv Srba i podrzavaju nase neprijatelje onda igraju opasnu igru. Ako Srbi budu primorani da izgube Kosovo napravice savez i sa crnim djavolom da se osvete Britancima. Imaju oni dovoljno svojih neprijatelja – Rusi, Nemci, Kinezi, Arapi i ostali bili bi vise nego srecni da rasture to zmijsko gnezdo zvano Velika Britanija.

  • еј, баш “србенда”?!? 🙂

   “Sa Britancima ne treba kvariti bespotrebno odnose samo zbog interesa Ruske imperijalne politike. Neprijatelja imamo i vise nego dovoljno”

   СРБЕНДА жели рећи “не треба кварити односе са британском империјалном политиком због руске империјалне политике”

   српчићу, јави у штаб да ни са ким нећемо кварити односе. понајмање са русима, а са енглезима ћемо се договорити – џентлменски, ја како.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here