Томислав Kресовић: “Црна рупа” моралног и историјског пада Србије?

Поделите:

Национално достојанство на „распродаји“?

Србија као друштво и држава је у „слободном паду“ националних,духовних и моралних вредности .Пад Србије има своју историју још од 1918 године и са уништењем национаног достојанства током другог светског рата и тај процес се наставио са комунистичким режимом. Власт Слободана Милошевић је значајно обликовала Србију као „Проклету авлију“ уз владавину медиокритета ,трговаца људским животима и судбинама и масовном политичком и медијском хипнозом.Погодно тле грађанских ратова ,санкција,изолације Србије и војне агресије НАТО послужиле су Милошевићу и његовим „савезницима“ да „дубински“ девастирају Србију.Србија и Милошовићева власт била је пасивна на Туџамановом етничком чишћењу 250 000 Срба али и на прихватање 150 000 Срба са Kосова и Метохије.То је била гоглога Срба равна оној из 1915. године пред прелазак преко Албаније.

 „Префарбана“ демократија и морално „камелеонство“?

Онда су дошле „префарбане“ политчке „демократске“ снаге 2000 године које су опустошену Србију „подизале“ на страним донацијама и почетним корацима расподаје Србије како економски тако и политички.Морално Србија је је наставила да „пада“ када је мирно посматрала погром Албанских екстремних политика према Србима на Kосову и Метохији и светињама СПЦ марта 2004 године..Пасивно стање државе и полиитке под вођством др Kоштунице и Бориса Тадића 2004 али и 2008 године када је признато Kосово од стране већег дела ЕУ и САД био је знак демисионирања Србије и демонтаже резолуције 1244СБУН према Kосову и Метохији. Србија и њена власт полако али сигурно Kосово предају ЕУ која Kосово третира као државу а Србију као поражену и понижену. ЕУ покушава да понижење Србије компезује продором својих компанија и интереса.

Протестанска етика уместо Светосавља!?

Нова власт и политика СНС и СПС која од 2012 године наставља тамо где су биле претходне власти.Отпор према антисрпској политици према Kосову и србским интересима који води политички запада пре свега ЕУ је све слабији међу водећим политичким партијама у Србији.Политичке олигархије на „обећаном“ путу Србије ка ЕУ прихватају све облике националног понижења са потирањем историје и редуковањем националног памћења на Kосову и Метохији.Прошлост српског народа није значајна у односу на неизвесну будућност и понижавајућу „садашњост“Расподаја националних богатствава,снисходљивост према ЕУ из реал-полиитчких разлога и стално попуштање пред свим и свачим Србија постаје протекторална и економски окупирана .Већи део србског народа и СПЦ не прихвата модел да компромис буде предаја Kосова за обећања чланства у ЕУ јер је то разарање и државе,народа и СПЦ.Владавина самообмана,унутрашње пропаганде и политика лажних обећања и трулих компромиса Србију све више гура у преткумановски модел из 1912 године и поништење националне борбе у 20 веку.Морална снага народ под притиском политчких олигархија је све слабија.Негде мора да се стане да би Србија опстала ,а србски народ сачувао свој индентитет на Бакану.Политика коју води садашњи председник Србије је мешавина концепције Милошевића и Бориса Тадића уз печат „личне власти“ са изразитом ауторитарношћу и прагматској снисходљивости према ЕУ .Власт у Србији функционише на карикатуралним облицима квази протестанаке доктрине и потирање Светосавља.

Томислав Kресовић

Поделите:

2 Коментари

  1. ПЕНЗИЈЕ, “ПОЈЕО ВУК МАГАРЦА”!

    Дотични жвалави да ће пензије накнадно повећати до нивоа “но никада веће”. Осим имовини Србије ΛV је власник пензионера и њихових пензија, а да ли је власник и њихових живота, још се није изјаснио? Од толике помпе у вези повећања пензије оно Вучићево, “веће но икад” не оста ништа, остаде само лаж, лаж и лаж. Немилосрдно и злочиначко отимање пензије (мени 100 евра месечно) је укинуто и та пензија је већа у односу на октобар 2014. године за 7,33%, а толика би била и јануара ове године да није отиман њен део, што знаћи да пензија у 2018. години није порасла у опште, а министри и вођа јели су го*на целе године без престанка. Те ће пензије расти за 8,8 до 13,3%, па још вишекратно за по 5% и на крају ником ништа, само су пензионери опет покрадени, само је укинуто отимање и то је њихово повећање пензија, на правди божијој, а како власти успевају да задрже активну гласачку машину и поред тога што поделише пензионере на сиромашне и оне богате, по њиховом идиотском нахођењу. На крају, пензије до 34.000 дин су повећане за 5%, а остале, из њихове нужде, због усклађивања ранијих пензија, нису мењане.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here