Томислав Кресовић: Државни терор Ђукановићеве власти према СПЦ и Србима у Црној Гори

Поделите:

Спрега Ђукановић Тачи-Рама-Грабар Kитаревић!?
У интервјуу за Фокс њуз, амерички Председник Донлад Трамп је говорио о функционисању и финансирању НАТО. На питање новинара, зашто би његов син ишао да брани Црну Гору Председник САД Трамп је казао да је питао исту ствар.Председник САД каже “ Црна Гора је мала држава са веома снажним људима. Они су веома снажни људи. Они су веома агресивни људи, можда ће постати агресивни и честитам – у трећем светском рату смо!”, Црна Гора од братске државе Србије кроз векове постаје противник Србије И Русије заједно са Хрварском,Албанијом И за Црну Гору признатим Kосовом.Ипак да ли се иза ширења антиспрске “хистерије” у Црној Гори крију “комплекси малих разлика” по Фројду ,или је реч о смишљеној полиитци власти Црне Горе као новог члана НАТО да заједно са освином Загреб-Тирана-Приштина ометају Србију на путу ка ЕУ и притисају је око признања Kосова.
“ Хладни рат “Ђукановићеве политике према Србији
Државна политика Црне Горе након одвајања од државне заједнице са Србијом води фазни „хладни рат“ који је мешавина антисрпског распложења ,понижавања СПЦ И прављења афера о завереничкој активности Србије и њене државне политике према властима у Подгорици..Поред тога нови-стари председник Црне Горе Мило Ђуканоивћ преко Србије,СПЦ И,српског народа у Црној Гори који се стигамтизује,мајоризује,асимилира води и офанзивну антирсуку политику у склопу НАТО кампање изолације И протеривања Русијеса Балкана .Подршку за јачање антиспске кампање Ђукановић има у албанској заједници у Црној Гри , интересним везама власти Црне Горе са екстремним политичким круговима на Kосову али И Хрватској.Евидентно је да Мило Ђукановић има за своје савезнике против Срба и Србије И СПЦ полиитку Хрватске,Албанију и за црну Гору “државе” Kосова.Поред језика и писма као индентитета српког народа свесно се иде на удар на СПЦ стварајући услове за сводејње СПЦ као “помесну” хришћанску православну заједницу којој треба одузети имовину и у духу “унијаћења” Црне Горе поделити са ЦПЦ и другим верским заједницама И сектама рачунајући и Исламску верску заједницу.То је део пројекта слаламња СПЦ коју су организовали комунисти 1945 И наставио Мило Ђукановић као модерни црногорски “зеленаш” и у духу “Црвених Хрвата”.
Речи упозорења Патријарха Иринеја

Због скрњављења утицаја и угледа СПЦ и спречавања верских обреда СПЦ у Црној Гори реагује Патријарх српски Иринеј који је оценио је да је положај Цркве у Црној Гори гори него у време османске окупације, а да је статус Срба као у доба озоглашене фашистичке творевине Независне државе Хрватске.Патријарх Српски Господин Иринеј који најчешће бира речи био је изазван да буде оштар због озбиљности позиције Срба И СПЦ и каже “ “ Читајући нешто о том питању и проблему, увиђам да је то незамисливо у нашем времену. Да су то радили Турци или усташе у своје време, то би се могло разумети и схватити. Али да се то ради у времену мира и слободе, у времену када владају принципи закона и законитости, то је апсолутно неприхватљиво, не само за Европу него и за Азију – казао је патријарх за лист “„Дан.
Председник Црне Горе понижава Патријарха и СПЦ

На ова запажања патријарха регује у агресивном тону Председник Црне Горе Мило Ђукановић који тражи од поглавара СПЦ да демантује своју изјаву о положају Срба у Црној Гори..Председник Црне Горе лидер атеистичке ДПСЦГ каже “ Мој једини коментар на то што наводите могао би бити да нико нормалан тако нешто не може помислити, а камоли изговорити. Очекујем да то патријарх демантује “ – рекао је Ђукановиц за “Антену М”.Тако је Патријарх СПЦ по Председнику Црне Горе дао “ненормлну “ изјаву, што је најнижи духовни али и државни став који се може замислити И који је изговрене у Црној Гори од 1990 године .По Председнику Црне Горе Закон о слободи вероисповести који је у припреми и да ће бити склопу укупне државне бриге о људским правима и слободама, по највишим међународним стандардима”Председник Ђукановић каже “ Закони државе Црне Горе морају бити идентично примењивани на све. На наше грађане, као и на непристојне госте, па макар били и црквени великодостојници. Ипак, верујем да је идеја суверене, слободне, вишенационалне и вишеверске демократске Црне Горе толико ојачала и постала супериорна да на покушаје њеног угрожавања неће бити неопходно да примењујемо административне мере” – закључио је Ђукановић.Председник Црне Горе јасно ставља до знања да СПЦ , Патријарх Иринеј “гост” у Црној Гори ,а да пуну аутономију у склопу државности Црне Горе имају непризната ЦПЦ са Мирашом Дедеићем И друге заједнице попут Исламске верске заједница.Притисак на Србе у Црној Гри треба водити кроз државну хајку И прогон ћирилице,српског језика и СПЦ.То је био и остао програм радикалних структура у Хрватској на темељима НДХ који је Црну Гору третирао као “Црвену Хрватску” .Мило Ђуканоивћ је заиграо опасну игру против Србије И СПЦ ухвативши се у опасно коло са екстремистима из Хрватске,Албаније и Kосова.Стварају се инциденти који могу државне власти у Црној Гири да наведу да примену насиља према СПЦ И Србима којих у Црној Гори имао око 200 000 што би значило позив на антисрпску хистерију милових следбеника,радикалних Бошњака И Албанаца .
Писмо Председнику Србије Александру Вучићу

Због тога је Српски национални савет упутио је преко Амбасаде Србије у Подгорици писмо председнику Србије Александру Вучићу у којем истиче да је положај српског народа у Црној Гори готово неподношљив, истичући да без заштите Србије не могу опстати у тој држави, осим уз промену идентитета.Шта пише у писму?” Не само да хоћемо, него је наша обавеза да као црква иступимо и заштитимо Митрополију. На Сабору је већ било о томе речи и ми смо упутили Влади Црне Горе допис и надамо се да ће од тог безакоња одступити јер ту нема никакве логике. Митрополија није од јуче. Она постоји стотинама година и оно што припада званичној цркви не може бити ни на који начин узето или одузето. Ми ћемо ако до тога дође, ангажовати не само себе, него ћемо алармирати цели свет. Црква и верници бране цркву, а ни правна логика не дозвољава такво понашање – истакао је патријарх “Положај српског народа у Црној Гори је веома сложен и готово неподношљив. Све животне потребе српског народа условљене су променом идентитета. Српски народ у Црној Гори нема решен уставно-правни статус. Ускраћена су му многа давно стечена права Српски језик, који је по подацима са последњег пописа матерњи језик највећег броја грађана у Црној Гори, у потпуности је преименован, а ћирилично писмо, иако по Уставу равноправно, има статус само дозвољеног, али не и равноправног и обавезујућег писма”, додаје се у писму које је потписао председник Савета Момчило Вуксановић.”Србија има и право и обавезу да озбиљно води рачуна о више од 200.000 својих сународника, што до сада није био случај ни у назнакама. Стога Вас молимо, без обзира на Ваше бројне обавезе и проблеме, да питање статуса и опстанка српског народа у Црној Гори у што је могуће краћем времену узмете у разматрање”, наводи се у писму Савета.Милов режим се поиграва са могућим етничким и верким жариштем да провоцира Србију на облике сукоба ,да је компромитује као агресивну државу И све то да буде део шире политике према захтеву за признање Kосова
Томислав Kресовић

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here