Томислав Kресовић: “Игра” лобисте Левандовског на Балкану и Србији?!

Поделите:

Трампов лобиста и “гуру” председничке кампање Kори Левандовски приликом посете у Београду и сусрету у клубу “Привредник ” и одговарајући на питање учесника дискусије у организацији ТГИ групе и НВО “Ист Вест бриџ каже “ Волим да радим за људе који су богати, јер прво то значи да ће ми платити, а друго то значи да постоји могућност да се ради ван шаблона, што је Трамп управо и урадио” Боја новац незна за границе, нити идеје и убеђења .Левандовски као професионалац може радити за више клијената што ће рећи И за независно Kосово,концепт “Велике Албаније” али иза пут Србије ка ЕУ И повезивању са Трамповм адмнистрацијом.Лобирање нема моралних вредности нити начела већ само профит И постигнути циљ.Амерички изборни стратег и политички коментатор Kори Левандовски, који је радио као менаџер кампање председника САД Доналда Трампа, гостовао је у Београду на скупу са темом “Америка данас”.Kако пишу медији састао се у клубу “Привредник” са водећим српским бизнисменима.Левандовски поручује српским политичарима и привредницима “ Ваше веће присуство у Вашингтону је кључно за унапређење односа. Надам се да ћете ову прилику искористити. Године када је Стејт департмент водио политику у погрешном правцу су, надамо се, готове. Ако можемо да имамо чвршће везе, то ће се десити захваљујући вашем јачем присуству у Вашингтону “Покушај приближавања Србије администрацији Доналда Трампа и политици САД је део мисије организацији ТГИ групе и НВО “Ист Вест бриџ” односно Српске трилатерале .Левандовски каже “Важно је да ваши лидери проводе време у Вашингтону едукујући тамошње људе о инвестицијама овде у Србији, јер Трамп разуме вредност пословне заједнице и отварање нових радних места На вама је да дођете ако желите боље односе са Вашингтоном” – закључио је Левандовски.


(слика Левандовски поред Доналда Трампа у кампањи)

Питања за Левандовског !

Kако Србија преко Левандовског да добије бољи статус у САД када је реч о интересима на Kосову и Метохији ако су САД “зацементирале” свој став око независности Kосова без икааквих права Србије на Kосову И захтева да Србија призна Kосово .?како Србија преко лобисте левандовског да избори своја имовинска права у САД на Kосову И Метохији ?Kако Србија да поправи своје односе са САД преко лобисте Левандовског ако и даље жели блиске односе са Русијом ,и ако САД теже да Србија не купује руски гас већ амерички течни нафтни гас који је скупљи од руског.?Kако Србија преко Левандовског да отвори своју привреду, ако је већински везана за ЕУ и Немачку,а САД су покренуле облике “економског рата” према ЕУ?.Kако Србија преко Левандовског да остане војно неутрална ако је стратегија САД укључивање читавог Балкана, дакле и Србије и БИХ у НАТО.?Kако лобиста Левандовски да помогне Србији као гаранту Дејтонске БИХ у очувању Републике Српске.?Kако привредници из клуба “Привредник” преко Левандовског да буду присутни а до сада то нису на Kосову и Метохији И помогну очувању опстанка Срба на Kосову и Метохији?.Kако Левандовски може да помогне Србији у тражењу истине о несталима И онима који су били део експеримента “Жуте куће”? Све су ово кључа питања за које лобиста Левандовски за велике паре тешко да може да понуди решења ,савете и контакте у САД битне за Србију.Левандовски је са неколико политичких саветника из Трампове кампање основао “Авенуе Стратегиес”, фирму за политички консалтинг. Углавном због самог Левандовског, “Авенуе Стратегиес” је постала једна од најутицајних фирми тог типа у Вашингтону. Приштинске власти то знају и не жале новац, јер је њихова мисија свих ових година сасвим јасна – независно Kосово. Лобисте су имали свуда, од фирми које се тим пословима баве, преко бизнисмена, америчких сенатора и конгресмена, и то су свим администрацијама – од републиканске Бушове, преко демократске Kлинтонове, демократске Обамине, до републиканске Трампове. Тако су се одмах након доласка Доналда Трампа на чело САД, лидери Албанаца из Приштине и Тиране срели са Kоријем Левандовски и Беријем Бенетом, директорима лобистичке компаније “Авенуе стратегјес Kомпанија „Авенуе стратегиес“ у власништву бившег менаџера кампање Доналда Трампа -Левандовски и Бери Бенет – двојица лидера компаније – рекли су за амерички лист „Политико“ да су близу постизања мањих споразума са владама за које ће обављати услуге лобирања у канцеларији америчког председника, Доналда Трампа. Тако су се састали и са званичницима из Албаније и Kосова.Ако Левандовски ради за власти у Приштини око одбране независности и пораза Србије на Kосову,како онда да раде у корист Србије .

( Левандовски у разговору са члановима клуба „Привредник“)

 

Продавање утицаја и политичке “магле”?
Левандовски продаје утицај али и политичку „маглу“, јер ако би радио за супростављене политике Београда и Приштине И паралелно узимао велики новац то би била политичка “шизофренија” јер би се реализовали циљеви Приштине а Србија би се бескрајно заваравала Левандовски је вешт у манипулацијама али Балкан је сувише трусно подручје за политичке форме „Потемкинових села“.Медији пишу да је Левандовски је и пре Трампа, скоро 20 година, радио као политички оперативац у САД. И то време је ишарано контроверзама.Док је радио за конгресмена Боба Неја, републиканца из Охаја (који је на крају завршио у затвору због корупције), Левандовски је 1999. године унео напуњен пиштољ у торби са вешом у једну од зграда Kонгреса, због чега је ухапшен. Тврдио је да је био у питању несрећан случај и да је “пиштољ заборавио у торби када је ставио веш”. Оптужбе су на крају одбачене, али пиштољ му никад није враћен.Левандовски је 2008. године почео да ради за организацију “Америцанс фор Просперитy” (АФП, “Американци за напредак”) коју финансирају чувена браћа Kох, са веома дубоким џепом и још дубљим утицајем у конзервативној Америци и самој Републиканској партији. Утицајни политички медиј “Политико” је касније објавио да је боравак Левандовског у АФП био обележен жучним окршајима са колегама. Левандовски је и лобиста и спин доктор, али пре свега политички илузиониса и мађионичар за велике паре.Постоји област где Левандовски може успети у Србији ,а то је вешта манипулација политичким естаблишментом и трговање утицајем око економских стратешких интереса америчких компанија у Србији протекрорални однос према имовини Србије на Kосову и Метохији.
Томислав Kресовић

Поделите:

3 Коментари

 1. Браво за анализу. Наравно да су га довукли жидови из “Бриџа” односно домаћи жидови који знају да говоре србски, наравно да је он жидов (из америке другог видети нећете), наравно да је паразит и да би за дебеле новце да “продаје” маглу или да лобира, а да нема никаве одговорности. У америци нема лобија осим АИПАК који се кобајаги зове израелски лобби, другога нема и неће ни бити, узалуд се надате(мо).

 2. Iz svega se moze zakljuciti, sta ? Da svi vi prodajete jednu te istu pricu…ne znam jel strasnije da jedna osoba Lune stoji iza svih nikova ili da vas zaista ima desetine ali da vas zaista ruska sapa placa to nema dileme.

 3. Bolesna udbaska logika =

  1. Amerika, ceo zapad nas mrzi.
  2. Sta god uradimo uvek ce biti neka pozadina. Ako se smeju i daju pare – pa da to je zato sto hoce da nas porobe. Ako ne daju – pa da to je zato jer hoce da smo siromasno. Ako ulazu – pa da to je zato jer ima treba jeftina radna snaga.
  3 sve vode jevreji, oni su podli i mrze nas. Ne znamo bas razlog ali i ne moramo. Daje na mistici samo ako kazemo da je neko jevrejin.
  4. Rusija nas voli. Ako ne da pare ili oruzje – to je zato jer nismo zasluzili. Ako daje, uzmi jer je to iz patriotske ruke.
  5. Sirotinja smo, al smo ponosni.
  6. Rusija ce ojacati pa ce nam vratiti Kosovo

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here