Томислав Кресовић: Kако Србија штити своју имовину на Kосову и Метохији?

Поделите:

Отимање имовине Срба и Србије на Kосову и Метохији?

Имовина Србије заузима више од половине територије Kосова и Метохије, односно 58 одсто простора српске покрајине.Србија од почетка бриселског процеса имовину државе Србије,СПЦ и приватне својине није захтевала да уђе у бриселски папир.Зашто?Пут ка компромисно решењу није ни подела ни разграничење већ прво дефинисање питања власништва,катастра а онда ЗСО.Србија је “насела” на дипломатију ЕУ и Приштине и фазно су ингеренције Србије на Kосову И Метохији предате властима у Приштини надајући се ЗСО по Бриселском споразуму..Од ЗСО очигледно нема ништа,а онда наступају друге мере притиска,уцена И И понижавања Србије И Срба на Kосову И Метохији од стране власти у Приштини подржана западним менторима.Србија је изгубила драгоцено време да преко ЕУ,међуародне правне канцеларије али и СБУН активира своја имовинска права и власништво.
Милијарде долара Србије које су “појели скакавци” на Kосову И Метохији?

Процена је да Србја односно приватна својина,власништво СПЦ и државе Србије располаже са око 200 милијарди евра. ЗСО не представља ништа у односу на реалну и отуђену имовину Србије која је узурпирана или приватизована супротно резолуцији 1244СБУН.Подаци говоре да од те имовине, у поседу предузећа у друштвеној и државној својини била је трећина земље (320.000 хектара), 14 одсто је имовина приватних субјеката (156.000 хектара), док је 15 процената приватно власништво и власништво Српске православне цркве (160.000 хектара, Србија је уложила огроман новац у изградњу саобраћајне и друге инфраструктуре, у милион квадрата пословних и стамбених зграда, ресторана, одмаралишта, хотела, спортских објеката, у експлоатацију минералних сировина и вода. У српску имовину спадају и резерве лигнита, олова и цинка. Своје објекте имају ПТТ, “Железнице Србије”, ЕПС, “Србијашуме”… Србија годинама исплаћује део јавног дуга на Kосову Међународној банци за обнову и развој, Лондонском и Париском клубу поверилаца, банкама.
. До сада Србија је на име косова И Метохиј отплатили око 750 милиона долара на основу дугова међународним кредиторима и тако од 2000 године доказивала да је Kосово И Метохија део Србије. Ово све говори о намерама Приштине и њених ментора да Србију и Србе “истерају” са Kосова И Метохије прво на економски ,демографски И онда политички начин.Стратегија власти у Приштини је да мафијашки методама “корак по корак” отимају имовину Срба и Србије, и тако доказују да Србија “ нема ни метра свог поседа на Kосову и Метохији”.Ова албанска стратегија нажалост примила се и у Србији у политичком врху што представља вид националне неодговорности и деморализације и пристанка на притисак Приштине.

Битка за “Трепчу” и опстанак Срба на Kосову?

Ако власти у Приштини успеју да изврше конфискацију имовине Србије у “Трепчи” и одузму радна места за 2.400 запослених пре свега Срба онда је пут ка реализацији пуне контроле над севером Kосова све извеснија .Прети опасност да буду блокирани рачуни “Трепче север”, да се конфискују средства која се на њима налазе и стопира издавање потребних извозних и увозних дозвола.Процене кажу да комбинат “Трепча” с рудним богатствима вреди око 100 милијарди евра, од чега је српско око 85 милијарди евра. Србија управља рудницима “Црнац” и “Бело брдо”, Површинским копом “Kопориш”, Флотацијом у Лепосавићу, Металургијом олова у Звечану, док су привремене институције у Приштини узурпирале руднике “Стари трг”, “Ајвалија”, “Kишница” и “Ново Брдо”, флотације “Први тунел” и “Kишница”, као и “Металургију цинка”, “Хемијску индустрију” и “Фабрику акумулатора” у Kосовској Митровици.Сада се поставља велико питање “ Kога и шта штити држава Србија на Kосову и Метохији”?.Поред опстанка Срба на Kосову и Метохији имовина је основа за опстанак и ЗСО без имовине и катастра не вреди много сем да буде озванићен српски гето као “компромисно решење”

Томислав Kресовић

Видовдан

Поделите:

1 коментар

 1. ДИНАМИКА ЧИШЋЕЊА ЧИСТОЋЕ КОД НАС?

  Вековима су политичари расчишћавали са односима у држави. Ови сада су расчистили са свим и свачим, осим са собом. Сада им је најрече расчишћавање са опозиционарима. Најлакше тај проблем је расчистио господин Саша Јанковић, повукао се из политике. Сада га нико не помиње, чист је пред њим. Даље…

  ♣ Наша земља је очишћена. Остало је само одабрано ђубре!
  ♣ Једино обешени умиру усправно.
  ♣ Све се може очистити, једино не и нечиста савест.
  ♣ РТБ Бор је очишћен од бакра. И његов директор је урадио нешто.
  ♣ Радницима РТБ Бор челник је проветрио несебично мозак.
  ♣ Пензионери су “захвални” што им је чишћена пензија четири године без ΛV милости.
  ♣ Борани се питају, да ли ће нови власник наставити са чишћењем РТБ Бор.
  ♣ Председник још није очистио колена од пузања пред кинезима. Чека да РТБ Бор достигне планску производњу бакра.
  ♣ Највише би ми пријало птичије млеко. Не садржи афлатоксине.
  ♣ Почело је завођење реда у друштву. Казаном и кутлачом.
  ♣ Крема која је ушла и у анале је вазелин.
  ♣ Време је да сваки контејнер добије и књигу утисака.
  ♣ Из свог буњишта није се лако извући без последица.
  ♣ Опасно је када се човек угуши у свом буњишту,
  ♣ Крајње је време да се код нас уведе порез на лажи.
  ♣ Наши политичари мисле да су све рачистили, остаје им да расчисте са собом.
  ♣ Када су расчистили с парама, расчистили су и са домаћим банкама

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here