Томислав Кресовић: Kако Србију увући у НАТО?

Поделите:

Атлантски савет лобира за НАТО у Србији !?

Атлантски савет у у Србији као НВО је лобиста САД и НАТО преко „меке моћи“ за утицај, ширење доктирне НАТО у Србији и убеђивања политичке олигархије за у приступања Србије у НАТО.Атлантски савет у Србији за своје намере има „тиху“ подршку у Европском покрету у Србији низу НВО рачунајући и Сорош фонд ,Америчку привредну комору и полтичких партија пре свега ДС, ЛДП, СДС али и политичког утицаја Саше Јанковића и Вука Јеремића. НАТО поборниции су и у влади Србије, али се они за сада не показују отворенео јер нико не може имати супротно мишљење од Председника Србије Александра Вучића који је за сада за полиитку неутралности као и лидер СПС-а Ивица Дачић на којег се врши јак притисак из САД за промену полиитчког курса у односу на Русију.

Подршку Атлантском савету у Србији дају и масонске ложе у Србији и Трилатерална комисија у Србији. Утицај на ширење НАТО у Србији иде и преко државних структура Црне Горе, али и Атлантских савета из окружења, пре свега Бугарске, Мађарске, Словеније. Циљ је да се створе политички услови за приступање Србије у НАТО пре но што Србија добије „зелено свето“ за ЕУ. Атлантски савети Балкану су имали утицај у укључивању – Словеније и Хрватска у НАТО и Европске унију,  а Албанија и Црна Гора су приступиле НАТО-у и на путу су пре Србије да приступе ЕУ.

Србија у НАТО “обручу” И обећањима САД?

Атлантски савет заинтересован је за Балкан и Србију пре свега да би се супроставио руском утицају и формирању кризног сценариа који би вршио ”меки” притисак на власти у Србији да се Србија приближи НАТО политици. Зато је и направљен извештај о новој америчкој стратегији за Балкан под називом “Балкан напред: Нова стратегија САД за регион”, у ком је предложено стално америчко војно присуство у југоисточној Европи, залагање за “историјско помирење” са Србијом и стварања мнења да су САД “пријатељи” Србије И да могу бити “заштитници” Србије у реализовању одређених интереса Србије на Kосову и Метохији И региону.САД очекују да ће Балкан бити геополтичка и војно стратешка” база” рачунајући и Србију у очувању мира на Балкану, али протеривању Русије са Балкана.САД желе да се Русији супроставе својом војном мисијом ширих размера на Kосову, а онда и у Македонији и БИХ И политчком подршком балканких влада које виде НАТО као свог заштитника. Тражи се “ново партнерство” САД и НАТО са Србијом уз неке политичке концесије за Србију .Све је то усмерено за дистанцирање Србије од Русије на Балкану. “ Београд може и треба да буде близак партнер и савезник у региону, али то може да постане једино уколико почне значајно да се дистанцира од Русије”, наводи Атлантски савет САД. Сада се ради на политичком,дипломатском “убеђивању” лобирању али ако треба и перфидним облицима притиска према властима у Србији да се одлуче за атлантизам који подржава европску политику Србије.Политичка доктриина ЕУ је евроатлантисичка. САД су спремне да преко својих савезника чланица НАТО на Балкану, али и ЕУ свим средствима убеђују Србију да се “определи”, уз значајна обећања за власти у Србији почев од инвестиција, неких уступака на Kосову и Метохији и новог партерства међу балкаким државама уз подршку САД И ЕУ. .Циљ је да Република Српска не ремети у БИХ у предлог да као држава буде кандидат за НАТО чиме се супроставља председник РС Милорад Додик који је за неутралност БИХ и за сарадњ РС са Руском федерацијом. Србија се увлачи у нови круг обећања и притиска.

Томислав Kресовић

ВИДОВДАН

Поделите:

7 Коментари

 1. djubrad američka nema mira ali se nadam da nećemo to dozvoliti pa oni su nas bombardovali i preko haškog suda osudili sada bi da se mire zar smo zaboravili sve to a što se tiče kojekakvih jeremića jankovića ds i ostalih kandićka biserko treba ih oterati u vražju mater

 2. Pravo pitanje je kako debelog krmka sprečiti da nas uvuče POD RUSIJU, a nebitno je da li će ući u NATO ili ostati neutralna kao što trube na sva usta, dakle UHAPSITI VELEIZDAJNIKA DAČIĆA KOJI RADI ZA RUSKU DRŽAVU !

 3. A zasto ne napunite torove i obore i prodajete zamrznuto mesi Kini i drugima ?
  Sta me briga i za za NATO i EU i Rusiju…
  TRGUJTE BRE!
  Politicari ulaze u Farmu i Zadrugu,jer su pobili stoku i narod i ugasili farme i zadruge.
  SRBIJA JE POSTALA KURVA KRAJPUTASICA
  OVO NIJE DRZAVA.
  Dosta bre sa tom pricom istok,zapad…GDE CE MO?
  NIGDE.
  RADITE NESTO BRE.
  Cim prodje 100 dana vlade,pocne prica o VANREDNIM izborina.
  LUDA ZEMLJA!

 4. Hm,hmm….Srbija,je podmitljiva drzava,dovoljno je, isporuciti zlatnih poluga u Narodnu banku,vrednosti 400 milijardi dolara,za troskove bombardovanja i modernizaciju Kosmeta,postovati Srbijin suverenitet,teritorijalni integritet!..pa ” vozi musko”.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here