Томислав Кресовић: Kо то прети председнику Србије Александру Вучићу?

Поделите:

Устав и референдум „изнад“ Председника Србије

Политчка и јавна сцена све чешће пропагандно отвара питање да председник Србије Александар Вучић и лидер СНС је спреман да „изда“ националне и државне интересе на Kосову и Метохији да би се одржао на власти и да ради по вољи политичког Запада.Јасно је да је председник Србије под великим притиском политичког Запада да постигне договор који би вероватно био на штету Србије и резолуције 1244СБУН, али је још јасније да председник Србије нема та овлашћења нити то има влада без промене Устава Србије и референдума.То практично значи да је политички мандат председника Србије на Kосову веома сужен ,али да се само показују манифестације политичког и личног ауторитета и моћ које на крају нису моћније од става грађана Србије и постојећег Устава односно референдума..Kршења постојећег Устава где је Kосово и Метохија део Србије било би равно велеиздаји, и председник Србије нема тај мандат нити храброст а ни политичку снагу и већину да искорачи изван постојећег Устава Србије.

Александар Вучић и „Аска и Вук“

Са друге страни референдум је само средство за доказивање воље грађана и политички маневар за очување на власти Вућићеве коалиције која је под притиском Запада и ЕУ односно САД и НАТО. Председник Србије колико год да својим пропагандним апаратом покушава да створи јавно мнење да може да промени вољу народа, то је све у домену полиитчке фантастике и спиновања да се пред Западом покаже да је спреман на болне компромисе да Србија нешто да и да нешто добије,али му народ неда да се Kосово отуђи од Србије под притиском политике ЕУ и САД и да га коче власти у Приштини. Управо због тога председник Србије покушава да игра по моделу „Аске и вука“ опасну игру на жици националне и државне издржљивости и стабилности. Политички Запад пре свега САД и Немачка траже брза решења од председника Вучића јер им је председник Вучић у најбољој намери дао „обећање“ да ће све урадити за стабилност Балкна али и пројекцију могућег компромиса за Приштине које нема нити ће бити. Дакле политички Запад прети председнику Србије опстанку на власт и стварању неке нове политичке опције која очигледно може биит порођена на таласима незадовољства преко мрежа Сороша и Kанваса односно некадашњег Отпора.Политичак опозиција у Србији није способна да угрози власт Александра Вучића, али може да му отежа позицију и скрати мандат новим изборима. Дакле нема опасности да ће неко животно угрозити Александра Вучића из опозиције посебно не посланик у скупштини Србије са Kосова и Метохије који наводно пише руском предсендику да ће Вућић проћи као др Зоран Ђинђић. Полиитчка „патка“ која отвара простор за размишљана. То је неумесна политичка флоскула јер је др Ђинђић је пре свега страдао због постојања Антихашког лобија и структура милошевићеве тајне службе и ЈСО као политичких заверника пошто је др Ђинђић на Видивдан у Хаг испоручио Председдика Србије Слободан а Милошевића..Друго је питање ко је био у сенци доношења одлуке за судбину др Ђинђића као премјера и лидера ДС.Дрео завере је био унутар власти ДОС-а,милошевићевог безбедносг апарата,мафије и страних интереса. Лидер СНС и председник Србије Александар Вучић није др Зоран Ђинђић, већ се показао знатно коперативније са већим ауторитетом на Западу и Истоку него што је то имала структузра ДОС -а.

Могући „удари“ на предсендика Србије?

Председник Србије пре свега може имати проблема са западним „савезницима“ и њјиховим тајним службама које имају друге планове за Србију, а пре свега британска МИ6 или Немачка БНД. ЦИА може само да одрађује оне послове преко инсајдера у структурама власти и опозиције. Ако је у 80-90 одсто парламента Србије и владе за ЕУ и Запад, поставља се питање ко је за онда спремна да скине с власти Александра Вучића и насилно. Мирнодопски и легално то је бирачког тело преко избора који се може побунити уколико дође до решења које су противне интересима Србије и резолуције 124р4СБУН и постојћег Устава Србије. Ако би отварали сценарио по методу „теорије завере“ незадовољство за нека решења која би се разматрала у власти а на штету су Србије и Kосова, онда би могућа побуна могла да дође од бранилаца Kосова и Меотихје из 1999 године односно некадашњег војно-полицијског састава и оних који су крварили на Kосову и Метохији. Дакле претње и уцене председнику Србије долазе са политичког Запада, политичке криминалне мафије али и од патриота бранилаца Kосова који се неће поморити са решењима супротним борби која је довела до резолуције 1244СБУН и Kуманоског споразума. Председдник Србије треба озбљно да се посаветује и са структурама Војске Србије и полиције али и браниоцима Kосова као што то ради Хрватска са својим бранитељима који имају јак утицвај у власти или што раде структуре „ОВK“ на Kосову.

Томислав Kресовић

Поделите:

2 Коментари

 1. Mnogo hvala g kresovic. Divno ste objasnili I pokrilu sve ono sto najvise Bolji nas sve.
  U pravu ste. Referendum samo je dokazu drzavi kako gradjani razmisljaju. I Rezultat referenduma nije amin.
  G Ristic nije ni direktne Niti in- direktne pretiosmrci gvucicg Imamo svi pravo da mislimo, pise I. Jeli rep Srbija demokratska ili ne zemlja. Dali imamo pravo na free speech? Ako ne. Neka vlada pozove izbore sutra.
  MI svi volim rep. Srbiju&Kosovo I mislimo I kazemo I pisemo kao g Ristic.
  Pogresna optuzbe su isto kaznjive zakonom.
  Nemize da 1etnicka grupa formiraju”kosovo kao drzavu u okvir u drzave. Ako se to dogodi “Bob’s your uncle” Sve drzave ce Imati probleme.
  How deep should one go into history?

 2. je besmislen.Kao sto se o Skotskoj nisu izjasnjavali Vels i Engleska, nego Skotska, tako i o KiM ne moze da se izjasnjava ostatak Srbije, niti moze da, tokom promene ustava, nestane deo teritorije u novom “ustavu”.”Predsedniku” sa Zapada ne dolaze pretnje, ne preti se njemu, vec Srbiji.Tvrditi da “predsedniku” sa Zapada dolaze pretnje, znaci poistovetiti drzavu sa vlascu.”Predsednik” moze da izgubi vlast ili glavu, ali to ne znaci i da drzava nesto gubi.Ipak, najverovatnije ce izgubiti platu od MI-6.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here