Томислав Кресовић: Kонтрола ума и понашања кроз “ријалити” програме у Србији

Поделите:

„Мозак на чипу“

„Мозак на чипу“ је наслово занимљиве књиге угледног научног новинара „Полтике“ у пензији Станка Стоиљовића који открива тајне моћи модерног информатичког доба и утицаја на људски ум. Својевремено Збигњев Бжежински је крајем 1969 године објавио студиију “Технотронска ера“ о начину контроле појединца и друштва употребом савремене технике. Србија је у зони психотронских масовних операција ,почев од контроле времена, али и понашања кроз употребу „паметних“ телефона, преко друштвених мрежа, интерента, масовне хипнозе преко ТВ емисија све до политичких садржаја. На делу је контрола ума и понашања широкх размера која се користи у сфери политике, масовне трговине и кроз рекламе све до облика образовног садржаја и јавне комуникације. Србија кроз техничка средства комуникација све више добија менталне и духовне „зомбије“ и послушнике свих профила који су у функцији политичких и економских олигархија, стварајући максималну контрролу над јавним мишљењем, потрошњом и духовним поретком. Сведоци смо да су и традиционалне конфесије у Србији, свештеници и владике потпали под моћ, или су и сами деривати моћи друштвених „контролора“. Kонцепт Новог светског поретка већ је дубоко уграђен у друштвени, образовни и културни систем у Србији, почев од породице, школе, радног места, верских институција до „слободног времена“. Грађани се контролишу и прате преко својих „чипованих“ докумената и предају својих приватних података десетинама разних институција. Поред тога преко мобилних телефона и интернета као и јавних камера снима се и „скенира“ шира и ужа јавност у Србији. Политичка сфера у Србији дуго корисити методе контроле понашања, дисциплиновања појединачне и колективне воље грађана Србије од једнопартијског до вишестраначког и монополног поретка.Kада се постигну ефекти „контрле ума“ и понашања масовно се корсте разних нарколептици, психотици, опојне дроге, алкохол као вид „стимуланса“ на ментални надржај .

Масовни и јавни експерименти „контроле понашања“

На делу су у Србији од раних 2000-тих година „пресликани“ програми из ЕУ и САД као „ријалити програми“, односно прогрми „уживо“, кроз разне садржаје попут „Фарме“, “Парова“, “Задруге“ и других који у ствари представљају облик комерцијалног, али и политички-државног експеримента у програмима ТВ станица са националном фреквенцијом. Циљ је контрола понашања, мишљења и манипулације учесника у разним програмима по методу Павлова и Скинера и служе не само за “забави” народа и “појединца“ већ и примену колективне манипулације Орвеловског типа. Тако се ТВ станице утркују која ће да прави што „атрактивнији“ односно бизарнији програм који ће да покреће разне пориве, нагоне, емоционална стања не само учесника у програмима већ и гледаоца. Моћне ТВ станице преко својих контролних система за праћење програма региструју дубину и масовност програма и тако се утиче на општу контролу понашања, али и мишљења грађана који се касније допунују таблоидним садржајима и полтичким насиљем над мишљењем. Ствара се општа слика масовне “отупелости“ код грађана Србије са смањеном емпатијом која одговора разним облицима притиска управљачке сфере и власти не само у Србији већ и оне споља одакле је “увежен“ програм. На свим тим програмима који се реализују у Србији, а део су практичних радњи Новог светског поретка и њених креатора стоје тимови психолога, социолога, маркетиншких стручњака који на овај начин праве „мапу ума“ грађана. Све ТВ станице у Србији које праве такве програме увезани су са структурама глобалне моћи не само политичке већ и економске у Србији као и етаблираних структура тз “светске владе“ која постоји у скоро свим државама света па и у Србији. Масовна хипноза и контрола понашања грађана у Србији кроз разне сфере јавног живота се вешто користи за систем политичке владавине и одвлачења пажне ширих друштвених слојева од реалних проблема. Што је шири захват таквих садржаја, јача колективистичка логика, која потире појединца и ствара „усамљену гомилу“ која има све мање менталне и животне снаге да мисли о својој будућности. Та будућност је препуштена владарима, олигархији власти и „инжењерима људских душа“. Онда су могуће све преваре, обмане и лажи власти над грађанима јер постоји тз „плитко памћење“ које се користи у полтичке сврхе владајуће олигархије.

Томислав Kресовић

ВИДОВДАН

Поделите:

1 коментар

 1. Primer jedne zapadne zemlje.
  Clanice EU.
  Drzavna televizija se ne placa.
  Ona je obazriva prema vladi,ali i prema ostalima…nema senzacionalizma.
  Postoje privatne televizije,neke levicarske,neke desnicarske…i uvek,svako vece debate.
  Uvek obavezno manjinski gost,da se cuje i drugo misljenje,i covek saopsti misljenje,vise puta …
  Ako je TV desnicarska,pun studio istomisljenika,njig 5-6,ali,i bar jedan levicar.
  I obrnuto.
  I covek prica.Covek prica svoju levicarsku pricu a njih 5-6 desnicara cuti…i obrnuto.
  To je dnevni ventil naroda.
  Dalje,mediji su uvek prisutni svagde,gde god je korupcija,tu su kamere,reporteri…to ide uzivo,ne predsednik vlade…stalno se neki politicari procesuiraju i zatvaraju.i iz sastava aktuelne vlasti.
  I vlast cuti,sto im je partijski kolega u zatvoru,pod istragom…i oopozicija,ako je njihov slucaj.
  Alii,sudovi rade,nema prekida,nema pauze…
  A sudovi rade,jer ih i mediji rastrgose,a vlada ne sme da brani sudove od medija.
  Ako u Srbiji svaki americki oficir kupuje neki medij,zasto Srbija ne ostavi JEDAN nacionalni kanal (ne zuti ,ne NATO,vec nacionalni,ne ni vladin 100%…),i zasto levica nema JEDAN svoj medij i desnica JEDAN svoj medij,sva tri sa nacionalnom frekvencijom?
  I svi neka pricaju svoju pricu,dovode goste,svako vece neka se satima debatuje.
  Narod voli da debatuje,svaku noc vise sati,pred kamerama.
  Sta me briga da li tada 5 NATO generala ima 5 medija,jer to necu da gledam.
  Ajde Kresovicu,odgovori ti sta mislis o ovome,a to nije moje subjektivno misljenje,vec objektivan primer.
  Jeli to tesko?
  Ili cekamo da nam Neko to dozvoli?!
  Ako to cekmo,onda smo mi retardiran narod i ne zasluzujemo nista.
  I onda je besmislena tvoja prica o tome sto pricas,jer smo mi retardirani i nama upravo samo to treba.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here