Томислав Кресовић: Лекције и притисци Хојт Брајан Ји, Србији

Поделите:

Помоћници заменика државног секретара САД „господаре” Балканом

Kада велики и моћни демонстрирају своју сили онда они то прво раде према малим и слабим државама ,онда врше притска на своје савезнике, да би се касније супроставили својим геополитичким супарницима. САД виде ЕУ као своју колонију и протекторат преко НАТО и делом су ушли у сукоб са ЕУ и њеним интересима. САД су вешто увукле ЕУ у сукоб са Русијом око Украјине и Сирије преко санкција и на тај начин слабе интерес и ЕУ и Русије у Европи. САД себе вде као „изабрану” државу за одбрану мира и демократије у свету пописујући правила нацијама како да функционишу и стварајући своје „марионете” у разним државама. Један од тих примера је „демонстрација” моћи и ароганције администрације САД која према Србији иде и преко помочника заменика државног секретара САД. Сада више није реч о утицају државног секретар или заменика већ преко помоћника односно више пласираног бирократу америчке администрације који држи лекције Србији, Балкану. Ускоро треба очекивати да ће услове Србији одређивати амбасадори појединих западних држава и ниже бирократе из Брисела по методу британских колнија до краја другог светског рата.

Нико нема да одговори Хојт Брајан Ји?

Заменик помоћника државног секретара САД Хојт Брајан Ји, који је учествовао на 17. Српском економском самиту у Београду напомиње да циљ који САД желе за Србију је да буде просперитетна, стабилна, сигурна и интегрисана у Европу и да не може да седи на две столице између САД,ЕУ и Русије. На овај начин амерички дипломата је својом ароганцијом увредио државне интересе Србије и њену унутрашњу али спољну полиитку,и отворено је Србију ставио пред одлуку Запад или Русија..Ова одлука је на српском народу и држави, а не на дипломати Хојт Брајан Ји .Kолико је себи дозволио амерички дипломата показује и нечувена изјава али и „порука” да Срби „питају Русију шта она ради да помогне Србији”. На јавни притисак Хојт Брајан Ји, није било реакције учесника скупа нити реакције српске дипломатије односно отвореног демарша, што говори и о формама притисака који долазе са разних страна према Србији.

Попут британских медија амерички дипломата Хојт Брајан Ји, себи даје за право да говори о свему и свачему у вези Србије, рачунајући и и намеру да се генерал Лазаревић постави за предавача кадетима српске војне академије .Дипломата Хојт Брајан Ји, каже „Овде у Србији, ми охрабрујемо власти да демонстрирају њихову обавезу да осигурају спровођење правде када је реч о ратним злочинима. Мислимо да неко ко је осуђен за ратне злоцине, без обзира на националност, не би требало да предаје на војној академији. То није добар сигнал”. Да подсетимо да ово што што прича дипломата Хојт Брајан Ји, не важи у Хрватској, БИХ или на Kосову. Kолико је америчких генерала и оцивира који су изгубили рат у Вијетнаму постали предавачи на америчким војним академијама, или колико је вискоких нациста из II Светског рата под подршком САД заузимало важне позиције у НАТО рачунајући и СС генерала Гелена творца „хладног рата” и немачке тајне службе БНД.Генерал Лазаревић је одслужио своју казну и сада је слободан човек који као војник питомцима српске војне акадамије треба да објасни како су ратовали на Kосову 1999 године против НАТО и ОВK. Америчка политика суштински види Србију у општој денацификацији, протекторалном односу и наставку „спрециалног рата” према Србији због блиских веза са Русијом, према којој САД воде више од „хладног рата”.

Томислав Kресовић

ВИДОВДАН

 

Поделите:

5 Коментари

 1. Srbski narod ne mogu pokoriti jer mi imamo slobodu u Hristu. To nam ne može niko oteti. Što se tiče “naših” političara oni su se prodali/predali,kako koji.

  Ja bih sve takve proterao iz Srbije i rekao im da ubuduće kad dolaze u slavnu Srbiju moraju da pokažu najviši stepen poštovanja. Pa kud puklo da puklo…

 2. Taj diplomata je hibrid,mesavina amerikanca i ,recimo,japanca.
  On je “amerikanac”,a kao japanac,zeli da pokaze da je bolji amerikanac od autenticnih amerikanaca.
  Imamo iskustva sa muslimanima sa srpskim prezimenima i korenima.
  Ili sa hrvatima,kojima su preci bili Srbi.
  Sve je to hibridna nacija,diplomatija i politika.
  Sta ga briga za srpsku naciju.
  Pa nas same nije briga sa sopstvenu naciju.
  Sto bi se taj hibrid amerojapanac brinuo.
  Niko ne rastura rodjenu zemlju ,kao Srbin!
  Vekovima!
  Jel on (p)otpisuje Kosovo ili mi?
  Jel on krade struju,ili mi?
  Jel on trecinu zita i brasna ne prijavljuje ili mi?
  Jel se on zaduzuje u nase ime,ili mi?
  MI SMO GORI OD TOGA BRAJANA.
  Srbina je i Bizmark opisao,kaze,”POSTEN COVEK,ALI KADA UVUCE PANTALONE U KOSULJU I STAVI KRAVATU,OCEKUJ FUKARU”
  Tomo Brale moj.
  Brajan Ji je mila majka,kakvi smo sami mi…sa kravatom.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here