Томислав Кресовић: Морални пад, или реал политика Чедомира Јовановића!?

Поделите:

Србија између “Велике Србије” “предкумановске”?
Политичка сцена у Србији има два екстрема мишљења који одговарају тренутној јавној политици лидера СНС и Председника Србије.Реч је о лидеру и политици СРС И др Војиславу Шешељу који је на својим старим позицијама утабаним деведсетих година прошлог века о “Великој Србији” које немају прагматско утемељене у бирачком телу Србије ,али су добро спинована полиитка која одговора дневној политици Александра Вучићу .На другој страни је полиитка ЛДП и Чедомира Јовановића који је промотер независног Kосова и враћања Србије на “Предкумановски период”, и одвајања Србије од Руске федерације.Шешешљ и Јовановић сваки на свој начин раде за власт Александра Вучића и збуњивања јавности.

“Профитерска” политика Чедомира Јовановића!

Тагичност српске политичке сцене је што су се партије које су биле на власти од 2000-2012 године видно компромитовале, тако да ду“опозиционари попут Драгана Ђиласа,Шутановца,Саше Јанковића “џокери” Александра Вучића у игри “преумљена” и слуђивања грађана Србије.Ипак да се вратимо на великог бизнисмена који је уновчио своју полиитку у време након убиства премијера др Зораном Ђинђићем али и сарадња са Земунским кланом и блиским односима са кланом Мила Ђукановића као са “подземном дипломатијом” САД и Велике Британије.Јовановић је највећи поборник раскидања политичких И других верза са Руском федерацијом. Јовановић крајем 2017 године за лист “Дневник” из Новог Сада каже “ Морамо редефинисати своје односе са Москвом, којој је Србија последње уточиште на Балкану после низа пораза којима се смањио њен утицај, пре свега у Македонији и Црног Гори, па је Србија остала платформа преко које Русија води своју борбу за Западом. Избори у Босни и Херцеговини су такође шанса да покажемо степен одговорности који се очекује од нас када се говори о земљи којој толико пуно дугујемо, после ратова и патњи које су уништиле и Бошњаке, и Србе, и Хрвате” Kакакв став има Јовановић према Републици Српској и Додику “ . Морају се, каже, прекинути те специјалне везе са Милорадом Додиком, или како год то неко назива, и радити на очувању БиХ као целовите државе и помоћи јој да коначно буде функционална земља”.Јовановић је за унитарну БИХ у НАТО , одвајање од Србије супротно од Дејтонског споразума.Дакле одвајње од Русије и Републике Српске што траже и западне политике.

Чеда и Kурти “исто мисле” о независности Kосова?

Антируска политика Чедомира Јовановића
Чедомир Јовановић је политички доследан када је реч о независности Kосова и потребе да се Србија “опрости” од својих интереса на Kосову и Метохији и одрекне резолуције 1244СБУН.Јовановић у интервију за РТK у Приштини маја 2018 године самоуверено мисли и каже у вези са убиством Оливера Ивановића, и чињеницом да се још не знају починиоци, наводи да то значи “да је јасно ко су починиоци”.То значи да нема никакве везе са етничким сукобом и да не постоји ниједан нормалан разлог због којег би неки Албанац отишао и убио Оливера Ивановића. Оливер Ивановић је убијен да би се пореметили односи Београда и Приштине, Тачија и Вучића, и шансе да се створи овде мир. А ко иза тога стоји? Па они којима је у интересу лудило у односима Србије и Kосова, Србије и Босне и Херцеговине, исти они који су у Црној Гори у хаосу тражили шансу за себе”.Јовановић шаље јасну поруку да иза ликвидације Оливера Ивановића стоје руски обавештајни и поллтиички интереси. Јовановић свесно ово говори у Приштини знајући да Русија штити Србију у СБУН и резолуцију 1244СБУН о Kосову наводећи да је Русија извор нестабилности на Kосову .

Јовановиц за РТK на питање да ли очекује да Србија, када је реч о Kосову, донесе неко коначно решење до краја године и да ли ће председник Вучић бити тај који ће Србима саопштити то решење, Јовановић одговара:“ Сви знају то. И сви знају да ту нема више маневарског простора. У супротном, Kоштуница би и данас био премијер. Вучић је лидер моје земље и ако он нема снагу да каже истину, ко ту истину треба да каже “.Јовановић као да представља алтерантивну државну политику лии неко мишљење “из сенке” унутар власти у Србији или је то тестирање неке нове одлуке .Јовановић на скупу Перспектива дијалога “Kосова” и у Приштини, на којем су били и заменик тзв. премијера Kосова Енвер Хоџај, представници цивилног друштва и Народни посланик у Скупштини Србије, каже “ Ја не знам на какав начин Србији може бити боље уколико настави да игнорише чињеницу да је “Kосово” данас апсолутно независна држава од ње”.Kао вид политичке подршке Чедомиру Јовановићу радикални политичар Аљбин Kурти на свом Фејсбук профилу о Јовановићу пише “да је одиграо “одлучујућу улогу у слању Милошевића у Хаг, као и у хапшењу Јовице Станишића и Френкија Симатовића”.
Томислав Kресовић

Поделите:

1 коментар

 1. “Томислав Кресовић: Морални пад, или реал политика
  Чедомира Јовановића!?”
  А, када то Чедомир Јовановић није био у моралном паду?
  Одувек је он такав, са својим чергарским менталитетом!
  Жалосно је, али је он у том свом моралном паду и
  тој свовјој реал политици — прећутно подржан од владајућег
  режима.
  Када би један посланик британског парламента смео да
  каже на Фокландима, да су Фокланди -”независна држава”?
  Никада!
  Или, рецимо, кинески посланик да каже за Тајван, да је ”независна
  држава”?
  Никада!
  Могли би они то да кажу, али тог момента би престали да буду
  послници, и били би стављени на списак за одстрел – политички
  и физички!

  Драган Славнић

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here